Yamaha Ténéré újdonságok 2023-ra

2019-es debütálása óta a Ténéré 700 Európa-szerte kiemelkedő sikereket ért el. A több mint 40 000 eladott példányszámmal a nagy nyomatékú 690 cm³-es CP2 motor és a masszív, kettős funkciójú váz különleges kombinációja megerősítette a Yamaha pozícióját a túra motorkerékpárok egyik vezető gyártójaként – és a legendás Ténéré ismét minden felfedező és kalandvágyó számára a meghatározó motorkerékpár.

A termékcsalád tovább erősödött a Ténéré 700 Rally Edition modellel, amely a legkeményebb terepviszonyokra is felkészíti a Ténéré 700 Rally Editiont, és a Ténéré 700 World Raid hosszú hatóválságú modell bevezetésével minden motorosnak lehetősége nyílik arra, hogy felfedezze, mi van a horizonton túl.

A Ténéré 700-as modellekben rejlő hihetetlen potenciált a gyári motoros és a márka nagykövete, Pol Tarrés bizonyította, aki az Erzbergrodeón elsőként ült fel egy kéthengeres gépre, és számos könnyű enduro gépen versenyzőt megelőzött. Pol mellett a Tunisia Desert Challenge győztese, Alessandro Botturi is csatlakozott a Ténéré World Raid Rally Team csapathoz az októberi Africa Eco Race-en. És miközben a versenycsapat Afrikán keresztül száguldott, Nick Sanders ismét bebizonyította figyelemre méltó kalandvágyát, valamint a Yamaha túra motorkerékpárjainak kategóriájukban vezető teljesítményét, tartósságát és megbízhatóságát azzal, hogy a Ténéré 700-as motorjával újabb világ körüli utat tett meg.

2023-ra a Ténéré 700 és a Ténéré 700 Rally Edition számos fontos fejlesztést és finomítást kapott, amelyek növelik a teljes csomag értékét, és megerősítik e motorkerékpárok pozícióját a világ vezető túragépeiként. Ezenkívül a figyelemre méltó Ténéré 700 minden eddiginél elérhetőbbé válik: bevezetjük a 35 kW-os változatot az A2-es jogosítvánnyal rendelkezők számára.(Nem vonatkozik a Ténéré 700 Rally Edition kiadásra)
Mind a Ténéré 700, mind a Ténéré 700 Rally Edition új, 5 hüvelykes TFT kijelzővel van felszerelve. A kiváló minőségű műszerfal két kijelzőtémát kínál, amelyek a különböző motorozási helyzetekhez illenek.

Az „Explorer” kijelzőmódban a fókusz a fordulatszám-mérőn van, lehetővé téve a motoros számára, hogy a legerősebb nyomatékkibocsátás fenntartására koncentráljon a hatékony terepjáró teljesítmény érdekében. A „Street” kijelző hagyományosabb megjelenést nyújt analóg stílusú kör alakú mérőórákkal. Mindkét kijelzőstílus áttekinthetően van elrendezve, könnyen olvasható ikonokkal és figyelmeztető fényekkel, amelyek lehetővé teszik a motoros számára, hogy az előtte lévő útra vagy pályára összpontosíthasson.
A Ténéré nyergében még egyszerűbbé vált a kapcsolattartás, mivel a 2023-as modellek okostelefon-csatlakoztathatóságot lehetővé tevő, központi kommunikációs vezérlőegységet (CCU) kaptak.

A funkciók aktiválásához az okostelefont először Bluetooth-on párosítani kell a géppel a Yamaha ingyenes MyRide alkalmazásán keresztül. A telefon párosítása után az új, 5 hüvelykes TFT-kijelzőn megjelennek a bejövő hívásokról, e-mailekről és szöveges üzenetekről szóló értesítések, valamint az alkalmazáson keresztül figyelemmel kísérhetők a motor legfontosabb paraméterei. Megfelelő beállítások esetén a rendszer értesíti a motorost a Ténéré motoron észlelt bármilyen műszaki problémáról, és e-mailben értesítést küld a motorkerékpár-kereskedőnek vagy a motoros által megadott bármely más kapcsolattartónak. A MyRide alkalmazás számos más hasznos funkciót is kínál, beleértve a kerékpár összes kulcsfontosságú paraméterének figyelését, a megtett útvonal követését, valamint a megtett távolság, a gyorsulás, a legnagyobb sebesség, a szintkülönbség és még sok más adat rögzítését.

Az adatok megoszthatók a közösségi médiában, összehasonlíthatók és kitárgyalhatók a többi Yamaha túramotorossal az internetes fórumokon és az ehhez kapcsolódó közösségimédia-csoportban.
Az előző modell ABS-rendszere ON (BE) vagy OFF (KI) üzemmódot kínált, 2023-ban pedig a Ténéré 700 és a Ténéré 700 Rally Edition is továbbfejlesztett, 3 üzemmódú ABS-sel van felszerelve. Ez a továbbfejlesztett rendszer, amely már a World Raid modellben is megtalálható, lehetővé teszi a motoros számára, hogy a következő beállításokat válassza: Full ON (Minden BE); Front wheel ON rear wheel OFF (Első kerék BE, hátsó kerék KI); és Full OFF (Minden KI). A Full ON (Minden BE) a városi motorozásnál kötelező, a Front wheel ON rear wheel OFF (Első kerék BE, hátsó kerék KI) mérsékelt nehézségű terepen való használatra van tervezve, ahol a tapadás nem állandó, míg a Full OFF (Minden KI) az extrémebb terepen való használatra alkalmas.

A Ténéré 700 és a Ténéré 700 Rally Edition előre be van kábelezve az opcionális gyorsváltó rendszer beszerelésének lehetővé tételéhez, amely mostantól eredeti Yamaha tartozékként kapható.
A tartósság növelése érdekében az első fékkart újraterveztük, hogy ellenálljon a véletlen sérüléseknek, ha a gép leesik. További fejlesztések közé tartozik a korábbi 12 V-os kivitel helyett egy új USB aljzat, valamint a LED-es irányjelzők.

Kapcsolódó cikkek

GP összefoglalók Moto GP Motor

Bezzecchi nyert, Bagnaia bukott

Jorge Martin fordult elsőként az első kanyarban, mögötte Francesco Bagnaia és Marco Bezzecchi haladt, azonban az éllovas hibázott, és visszaesett harmadiknak a két ducatis vetélytársa mögé. Bezzecchi átvette a vezetést, és elkezdte kiépíteni előnyét a többiekkel szemben. Hátrébb Marc Marquez, Fabio Quartararo és Joan Mir sorminta alakult ki. A KTM-mel Brad Binder a sprinthez hasonlóan […]

Olvass tovább
GP összefoglalók Moto GP Motor

Bezzecchi a pole-ban Martin előtt

Az indiai időmérő előtt a két KTM és Alex Marquez tűnt a legesélyesebbnek a Q2-es továbbjutásra. Az első percek után el is kezdődtek a gyorskörök, Brad Binder oda is tett egy 1:44.761-es időt, ami a hétvége legjobb ideje volt. Elsőre a második helyet Raul Fernandez bérelte ki, ő volt a másik versenyző, aki 1:45 alá […]

Olvass tovább
Hírek Nagyvilág Verdák

A Škoda Superb negyedik generációja is kínál limuzin változatot

Mladá Boleslav/Budapest, 2023. szeptember 4. – A Škoda AUTO rövidesen bemutatja belsőégésű motorokkal (ICE) hajtott zászlóshajója, a Superb negyedik generációját, ismét elegáns limuzin változattal egészíti ki népszerű kombi modelljét. E megújult hagyományos karosszériaváltozat hosszúságában és magasságában egyaránt növekedett, miközben még aerodinamikusabbá vált. Szintén fejlődött szoborszerűen plasztikus Škoda-formavilága, immár újratervezett, nyolcszögletű Škoda-hűtőráccsal és átdolgozott ajtókilincsekkel. Az […]

Olvass tovább
error: Védett tartalom