Yamaha Ténéré újdonságok 2023-ra

2019-es debütálása óta a Ténéré 700 Európa-szerte kiemelkedő sikereket ért el. A több mint 40 000 eladott példányszámmal a nagy nyomatékú 690 cm³-es CP2 motor és a masszív, kettős funkciójú váz különleges kombinációja megerősítette a Yamaha pozícióját a túra motorkerékpárok egyik vezető gyártójaként – és a legendás Ténéré ismét minden felfedező és kalandvágyó számára a meghatározó motorkerékpár.

A termékcsalád tovább erősödött a Ténéré 700 Rally Edition modellel, amely a legkeményebb terepviszonyokra is felkészíti a Ténéré 700 Rally Editiont, és a Ténéré 700 World Raid hosszú hatóválságú modell bevezetésével minden motorosnak lehetősége nyílik arra, hogy felfedezze, mi van a horizonton túl.

A Ténéré 700-as modellekben rejlő hihetetlen potenciált a gyári motoros és a márka nagykövete, Pol Tarrés bizonyította, aki az Erzbergrodeón elsőként ült fel egy kéthengeres gépre, és számos könnyű enduro gépen versenyzőt megelőzött. Pol mellett a Tunisia Desert Challenge győztese, Alessandro Botturi is csatlakozott a Ténéré World Raid Rally Team csapathoz az októberi Africa Eco Race-en. És miközben a versenycsapat Afrikán keresztül száguldott, Nick Sanders ismét bebizonyította figyelemre méltó kalandvágyát, valamint a Yamaha túra motorkerékpárjainak kategóriájukban vezető teljesítményét, tartósságát és megbízhatóságát azzal, hogy a Ténéré 700-as motorjával újabb világ körüli utat tett meg.

2023-ra a Ténéré 700 és a Ténéré 700 Rally Edition számos fontos fejlesztést és finomítást kapott, amelyek növelik a teljes csomag értékét, és megerősítik e motorkerékpárok pozícióját a világ vezető túragépeiként. Ezenkívül a figyelemre méltó Ténéré 700 minden eddiginél elérhetőbbé válik: bevezetjük a 35 kW-os változatot az A2-es jogosítvánnyal rendelkezők számára.(Nem vonatkozik a Ténéré 700 Rally Edition kiadásra)
Mind a Ténéré 700, mind a Ténéré 700 Rally Edition új, 5 hüvelykes TFT kijelzővel van felszerelve. A kiváló minőségű műszerfal két kijelzőtémát kínál, amelyek a különböző motorozási helyzetekhez illenek.

Az „Explorer” kijelzőmódban a fókusz a fordulatszám-mérőn van, lehetővé téve a motoros számára, hogy a legerősebb nyomatékkibocsátás fenntartására koncentráljon a hatékony terepjáró teljesítmény érdekében. A „Street” kijelző hagyományosabb megjelenést nyújt analóg stílusú kör alakú mérőórákkal. Mindkét kijelzőstílus áttekinthetően van elrendezve, könnyen olvasható ikonokkal és figyelmeztető fényekkel, amelyek lehetővé teszik a motoros számára, hogy az előtte lévő útra vagy pályára összpontosíthasson.
A Ténéré nyergében még egyszerűbbé vált a kapcsolattartás, mivel a 2023-as modellek okostelefon-csatlakoztathatóságot lehetővé tevő, központi kommunikációs vezérlőegységet (CCU) kaptak.

A funkciók aktiválásához az okostelefont először Bluetooth-on párosítani kell a géppel a Yamaha ingyenes MyRide alkalmazásán keresztül. A telefon párosítása után az új, 5 hüvelykes TFT-kijelzőn megjelennek a bejövő hívásokról, e-mailekről és szöveges üzenetekről szóló értesítések, valamint az alkalmazáson keresztül figyelemmel kísérhetők a motor legfontosabb paraméterei. Megfelelő beállítások esetén a rendszer értesíti a motorost a Ténéré motoron észlelt bármilyen műszaki problémáról, és e-mailben értesítést küld a motorkerékpár-kereskedőnek vagy a motoros által megadott bármely más kapcsolattartónak. A MyRide alkalmazás számos más hasznos funkciót is kínál, beleértve a kerékpár összes kulcsfontosságú paraméterének figyelését, a megtett útvonal követését, valamint a megtett távolság, a gyorsulás, a legnagyobb sebesség, a szintkülönbség és még sok más adat rögzítését.

Az adatok megoszthatók a közösségi médiában, összehasonlíthatók és kitárgyalhatók a többi Yamaha túramotorossal az internetes fórumokon és az ehhez kapcsolódó közösségimédia-csoportban.
Az előző modell ABS-rendszere ON (BE) vagy OFF (KI) üzemmódot kínált, 2023-ban pedig a Ténéré 700 és a Ténéré 700 Rally Edition is továbbfejlesztett, 3 üzemmódú ABS-sel van felszerelve. Ez a továbbfejlesztett rendszer, amely már a World Raid modellben is megtalálható, lehetővé teszi a motoros számára, hogy a következő beállításokat válassza: Full ON (Minden BE); Front wheel ON rear wheel OFF (Első kerék BE, hátsó kerék KI); és Full OFF (Minden KI). A Full ON (Minden BE) a városi motorozásnál kötelező, a Front wheel ON rear wheel OFF (Első kerék BE, hátsó kerék KI) mérsékelt nehézségű terepen való használatra van tervezve, ahol a tapadás nem állandó, míg a Full OFF (Minden KI) az extrémebb terepen való használatra alkalmas.

A Ténéré 700 és a Ténéré 700 Rally Edition előre be van kábelezve az opcionális gyorsváltó rendszer beszerelésének lehetővé tételéhez, amely mostantól eredeti Yamaha tartozékként kapható.
A tartósság növelése érdekében az első fékkart újraterveztük, hogy ellenálljon a véletlen sérüléseknek, ha a gép leesik. További fejlesztések közé tartozik a korábbi 12 V-os kivitel helyett egy új USB aljzat, valamint a LED-es irányjelzők.

Kapcsolódó cikkek

Hírek Nagyvilág Utcán Verdák

Még több hely és még nagyobb vezetési élmény: az új ötajtós MINI Cooper S

Az ötajtós MINI Cooper kimagasló funkcionalitásával, innovatív vezetést támogató rendszereivel és hamisítatlan formanyelvével nyűgözi le a vezetés szerelmeseit. A modell összetéveszthetetlen megjelenését az egyedülálló Multitone Roof színátmenetes tetőfényezés és a Favoured Trim felszereltségi szint exkluzív stílusjegyei hangsúlyozzák tovább, miközben a vérpezsdítő vezetési élményről 150 kW / 204 lóerő maximális teljesítményre képes, négyhengeres benzinmotor gondoskodik. Az […]

Olvass tovább
Hírek Nagyvilág Verdák

A legfejlettebb vezetőtámogató technológia kerül a Lexusokba

A Toyota-csoport prémiummárkája lehet az egyik első, nem kínai érdekeltségű autóipari szereplő, amely megkapja a RoboSense Technology Co., Ltd által fejlesztett, új generációs lézeres szenzortechnológiát. A kifinomult vezetőtámogató és magas szintű önvezető funkciókat lehetővé tevő LiDAR rendszerek a Lexus új generációs akkumulátoros elektromos típusaiban debütálnak. A LiDAR (Light Detection and Ranging, fény alapú érzékelés és […]

Olvass tovább
Nagyvilág Verdák

Sportos teljesítmény a villanyautók korában

Linda Jackson, a Peugeot nemzetközi igazgatója ismertette, hogy a villanyautók korszakában milyennek szeretné látni a Peugeot személyautók által nyújtott vezetési élményt. Paradigmaváltás zajlik az autóiparban, s természetesen hasonló folyamat megy végbe a Peugeot-nál is. A francia márka elkötelezett a környezet védelme iránt, ezért tervei szerint 2030 után Európában már kizárólag tisztán elektromos hajtású autókat forgalmaz […]

Olvass tovább
error: Védett tartalom