A MINI bemutatja az új modellcsaládját jellemző első stílusjegyeket

Az új modellcsalád kör alakú OLED központi kijelzőjével, modern kormánykerekével, üléseivel és keréktárcsáival a MINI ismét igazolja, hogy a márka tradicionális értékei a legkorszerűbb technológiák mentén is megőrizhetők.

A MINI lerántja a leplet hamarosan érkező tisztán elektromos meghajtású modellcsaládja iránymutató stílusjegyeiről: a letisztult, csupán a lényegre összpontosító formanyelvet a gyártó Charismatic Simplicity névvel illeti. Az új modellcsalád minden egyes tagja erős egyéniségként, összetéveszthetetlen stílusjegyekkel érkezik meg az utakra, olyan karosszéria- és utastéri kiegészítők átfogó tárházával, amelyek az egyedi megjelenés mellett a brit prémiummárka hamisítatlan vonásait hordozzák. A fenntartható anyaghasználat ugyancsak az új formanyelv szerves része.

„Charismatic Simplicity formanyelvünkkel teljes egészében újragondoljuk az ikonikus MINI-t. Letisztult, progresszív megközelítésünk a legegyszerűbb funkcionális elemekkel és a MINI-hez kapcsolódó érzelmekkel párosul” – mondta Oliver Heilmer, a MINI vezető formatervezője. „Meggyőződésünk, hogy a legfontosabb elemekre összpontosító, tudatos letisztításunk olyan innovációk előtt nyitja meg a kapukat, amelyek korábban elképzelhetetlenek voltak” – tette hozzá.

A kör alakú OLED központi kijelző a hagyományt csúcstechnológiával párosítja

A látványosan letisztított utastér középpontjában a MINI ikonikus, kör alakú központi kijelzője foglal helyet, amelyet a tervezők az új modellcsalád érkezésére OLED kijelző formájában értelmeztek újra. A MINI a világ első autógyártójaként kínál ügyfeleinek teljes egészében használható, kör alakú érintőképernyőt. A 240 milliméter átmérőjű OLED kijelző a digitális műszeregység és a központi kijelző funkcióit egyesíti, miközben karcsú, keret nélküli kialakítása kiváltképp prémium megjelenést garantál. Az érintés-érzékeny járművezérlés vadonatúj, minimalista felhasználói felületet ígér, amelyen keresztül a légkondicionáló és a megannyi információ-szolgáltató funkció egyaránt működtethető.

A kör alakú központi kijelzőnek otthont adó műszerfal letisztításával a brit prémiumgyártó a klasszikus Mini tradicionális dizájnörökségét folytatja tovább.

Fenntarthatóság-ihlette anyaghasználat: a kormánykerék és az ülések

Az új modellcsalád érkezésére a mérnökök nem csupán a központi kijelzőt, de a kormánykereket is teljesen újratervezték. Az alapfelszereltségként kínált verzió kétküllős kialakításban érkezik, miközben az opcionális extrafelszereltség részeként megrendelhető verziót látványos szövetberakás, a sportos kialakítás érdekében pedig harmadik küllő is színesíti. Az innovatív textildizájnok mellett a MINI új modellcsaládja hosszútávon fenntartható, prémium minőségű anyagokkal és színekkel építkezik. A csillogó metál megjelenést varázsoló Vibrant Silver árnyalat például a karosszérián és az utastérben is többszörösen visszaköszön, páratlan eleganciát sugallva.

Az ülések portfóliója ugyancsak változatos. Az új színek és minták friss kombinációja klasszikus stílusjegyekkel párosul, egyszerre modern és tradicionális hidat képezve a múlt és a jövő között. Az ülések réteges oldaltámaszai komfortos utazást ígérnek és a részletekre való legapróbb odafigyelést hirdetik. Akárcsak a most először integrált kartámaszok, amelyek nagymértékben hozzájárulnak az utastér otthonos kisugárzásához.

Új keréktárcsa-dizájn, amely a méreteket és az aerodinamikát helyezi előtérbe

A teljesen újratervezett könnyűfém keréktárcsák szintén az új formanyelv alapelveit követik. A MINI új modellcsaládjának felnijei már nem a művészi küllődizájnt helyezik előtérbe, hanem az élénk kontrasztokkal dolgozó grafikát, amely felnagyítja a méreteket és a küllők kifelé mutató kialakítását nyomatékosítja. A letisztult, kétdimenziós keréktárcsa-dizájn a légellenállás csökkentését és a tisztán elektromos hatótávolság növelését is elősegíti.

Ezen innovatív stílusjegyek mentén a MINI idő előtti betekintést enged a Charismatic Simplicity formanyelv iránymutató alapelveibe. A MINI új formanyelve a minőség, a fenntarthatóság és a letisztult újjáéledés jegyében ölt testet, a márka történelmi génjeit is magában hordozva.

Kapcsolódó cikkek

Hírek Nagyvilág Utcán Verdák

Az új Fiat Topolino a városi közlekedés villamosításának legelragadóbb eszköze

Az új Fiat Topolino attól a történelmi modelltől kölcsönözte jól csengő nevét, amely annak idején lefektette a városi közlekedés alapjait; a modern utód ugyanerre készül a fenntartható városi mobilitás terén. A városi használatra szánt Topolino a legfiatalabb ügyfelekhez is eljuttatja a mobilitás szabadságát A FIAT bejelentette, hogy Topolino néven hozza forgalomba új, fenntartható városi mobilitási […]

Olvass tovább
Hírek Nagyvilág

Megnyitotta egyedülálló múzeumát a Toyota Gazoo Racing Europe

Idén májustól a Toyota nemzetközi motorsportban való részvételét 1973-tól napjainkig bemutató, eredeti versenyautókból álló gyűjteménye látogathatóvá vált a nagyközönség számára. A kiállítás a Toyota Gazoo Racing Europe kölni központjának két szélcsatornájának egyike alatt található. A Toyota Motorsport Múzeum május 11-én nyitotta meg kapuit, pontosan egy hónappal azelőtt, hogy a gyári csapat részt vesz a legendás […]

Olvass tovább
Hírek Motor Nagyvilág Utcán

Megjelent az új Yamaha Ténéré 700 World Rally

Tegnap délelőtt jelentette be a Yamaha, hogy hamarosan megérkezik a szalonokba a népszerű Ténéré 700 legújabb változata, a továbbfejlesztett Ténéré 700 World Rally. Ez a kifejezetten terepezésre készült modell számos ponton eltér az alapkiviteltől, beleértve az egyedi fényezést és a spéci felfüggesztést is. Már messziről látszik, hogy a raliváltozat pillekönnyű Akrapovič kipufogót kapott a gyári […]

Olvass tovább
error: Védett tartalom