Berta Benjamin 100%-os teljesítményt nyújtott Imolában

A SOLUTION Racing pilótájának dominanciája már a pénteki időmérő edzésen megmutatkozott, majd a POLE-ból indulva mindkét futamot rajt-cél győzelemmel megnyerte.

A Zinox F2000 Formula Trophy és a Drexler Formel Cup második fordulójának a legendás Imola adott otthont. Pénteken két szabadedzéssel és egy időmérővel indult a hétvége. Az első etap alatt olyannyira sikerült finomítani az alap beállításokat, hogy a második szabadedzést már dominálta a magyar tehetség. Onnantól kezdve pedig el sem engedte ezt a pozíciót. Az esti, mért edzésen 1:39.201-es idővel Ő bizonyult a leggyorsabbnak, így a hétvége mindkét futamára kibérelte a POLE pozíciót.

A szombati versenyen egy remek rajtot követően végig tartotta az első helyet, még a biztonsági autós fázis sem zökkentette ki ritmusából. A 25 perc +1 körös sprint futam után Mugellóhoz hasonlóan az imolai paddock is a Magyar Himnusztól zengett!

A hétvége zárófutama csaknem harminc perc késéssel rajtolt el. Berta Benjamin ismét remek rajtot produkálva biztosította be vezető helyét. A vasárnapi versenyen két biztonsági autós fázisra is sor került. Az újraindításokat remekül abszolváló Benjamint csaknem három másodperces előnnyel intette le a kockás zászló.

„Hihetetlenül boldog vagyok, hogy az egyik kedvenc pályámon – ami ráadásul idén 70 éves – mindkét futamon én bizonyultam a legjobbnak. A mugellói siker adott némi önbizalmat és az ottani formámat sikerült áthoznom Imolába is. Az időmérő végén kicsit meglepődtem, hogy az összes glóriás F320-as mögöttem végzett, de biztos voltam benne, hogy a versenyen egy jó rajtot produkálva meglehet a dobogó legfelső foka… Az pedig, hogy vasárnap is megnyertem a futamot egészen elképesztő érzés. Persze, ehhez kellett az is, hogy nagyon jó legyen az autó. Ezúton szeretném megköszönni az egész csapat munkáját, akik ismét remek munkát végeztek. A szerelőgárdának és a mérnökömnek Christopher Höhernek
” – osztotta meg gondolatait Berta Benjamin.

A SOLUTION Racing hatalmas kalandjához a hétvégét megelőzően támogatóként csatlakozott a Jáfi-Autókut Mérnöki Kft., a csapat ezúton is szeretné kifejezni köszönetét a cég vezetésének.

Berta Benjaminnak nem sok pihenő marad, ugyanis pénteken ( április 28-án) már a Hungaroringen fog körözni F317-es Dallarájával.

Fotózta/Írta: Háfra Zsolt

Kapcsolódó cikkek

Hírek Nagyvilág Verdák

Motorsportmérföldkő előtt tiszteleg ez a limitált GR Supra

A Toyota idén megépítette századik Toyota GR Supra GT4 versenyautóját. Ennek örömére a Toyota Deutschland egy motorsport ihletésű, limitált szériát készített a közúti alapmodellből, amely a különleges színvilág mellett műszaki tartalmában is közösséget vállal az ügyfél-versenyautóval. A Toyota Gazoo Racing (TGR) 2019 elején kezdte fejleszteni új ügyfél-versenyautóját, és a Toyota GR Supra GT4 alig egy […]

Olvass tovább
Hírek Itthonról Verdák

Villanyhasáb – KIA EV9 hazai sajtóbemutató

Még a tavalyi évben jelentette be a KIA, hogy egy full-size elektromos SUV-val kívánja magát feljebb pozicionálni az autómárkák között, mindez anélkül, hogy egész KIA brandet elvinnék prémium irányba. Ez év végére testet öltött a próbálkozás, a koreaiak bemutatták az EV9-et, a KIA első teljesen elektromos nagy SUV-ját. A bemutatót Szentendrén a nemrég nyílt Daalarne […]

Olvass tovább
Teszt Verdák

Értem már! – Suzuki Vitara 1.4 BoosterJet MHEV GLX Limited teszt

Furcsa játékokat tud űzni az élet. Vezettem már Ferrari 458 Italia-t, 450 lóerős Ford Mustangot, V6-ossal szerelt Kia Stingert, V8-as G500-as és S500-as Mercit, 400 lovas Audi e-tront, Lexus LC-t és RC F Track Edition-t, 640 lóerősre tuningolt Nissan GT-R is volt már a kezeim között. Viszont nem vezettem még Suzuki Vitarát. Úgy, hogy a […]

Olvass tovább
error: Védett tartalom