Berta Benjamin 100%-os teljesítményt nyújtott Imolában

A SOLUTION Racing pilótájának dominanciája már a pénteki időmérő edzésen megmutatkozott, majd a POLE-ból indulva mindkét futamot rajt-cél győzelemmel megnyerte.

A Zinox F2000 Formula Trophy és a Drexler Formel Cup második fordulójának a legendás Imola adott otthont. Pénteken két szabadedzéssel és egy időmérővel indult a hétvége. Az első etap alatt olyannyira sikerült finomítani az alap beállításokat, hogy a második szabadedzést már dominálta a magyar tehetség. Onnantól kezdve pedig el sem engedte ezt a pozíciót. Az esti, mért edzésen 1:39.201-es idővel Ő bizonyult a leggyorsabbnak, így a hétvége mindkét futamára kibérelte a POLE pozíciót.

A szombati versenyen egy remek rajtot követően végig tartotta az első helyet, még a biztonsági autós fázis sem zökkentette ki ritmusából. A 25 perc +1 körös sprint futam után Mugellóhoz hasonlóan az imolai paddock is a Magyar Himnusztól zengett!

A hétvége zárófutama csaknem harminc perc késéssel rajtolt el. Berta Benjamin ismét remek rajtot produkálva biztosította be vezető helyét. A vasárnapi versenyen két biztonsági autós fázisra is sor került. Az újraindításokat remekül abszolváló Benjamint csaknem három másodperces előnnyel intette le a kockás zászló.

„Hihetetlenül boldog vagyok, hogy az egyik kedvenc pályámon – ami ráadásul idén 70 éves – mindkét futamon én bizonyultam a legjobbnak. A mugellói siker adott némi önbizalmat és az ottani formámat sikerült áthoznom Imolába is. Az időmérő végén kicsit meglepődtem, hogy az összes glóriás F320-as mögöttem végzett, de biztos voltam benne, hogy a versenyen egy jó rajtot produkálva meglehet a dobogó legfelső foka… Az pedig, hogy vasárnap is megnyertem a futamot egészen elképesztő érzés. Persze, ehhez kellett az is, hogy nagyon jó legyen az autó. Ezúton szeretném megköszönni az egész csapat munkáját, akik ismét remek munkát végeztek. A szerelőgárdának és a mérnökömnek Christopher Höhernek
” – osztotta meg gondolatait Berta Benjamin.

A SOLUTION Racing hatalmas kalandjához a hétvégét megelőzően támogatóként csatlakozott a Jáfi-Autókut Mérnöki Kft., a csapat ezúton is szeretné kifejezni köszönetét a cég vezetésének.

Berta Benjaminnak nem sok pihenő marad, ugyanis pénteken ( április 28-án) már a Hungaroringen fog körözni F317-es Dallarájával.

Fotózta/Írta: Háfra Zsolt

Kapcsolódó cikkek

Hírek Itthonról Verdák

A V4Grid nemzetközi konzorcium projektje támogatást nyert az Európai Interreg Central Europe programban

Az innovatív nemzetközi V4Grid projekt közel 2,4 millió eurós támogatást kapott az Interreg Central Europe programban. Ezt az ambiciózus kezdeményezést egy 11 partnerből álló konzorcium viszi véghez, amely különböző iparági szereplőket tömörít magába, úgy mint: energetika, autóipar, töltőberendezés gyártó, jog, szoftver fejlesztő, mesterséges intelligencia fejlesztő, akadémiai illetve K+F területek képviselői Csehországból, Lengyelországból, Magyarországról és Szlovákiából. […]

Olvass tovább
Hírek Nagyvilág Utcán Verdák

Az új MINI John Cooper Works a nürburgringi 24-órás futamon debütál a nemzetközi világpremier előtt

A MINI és a motorsport rajongói egyként várják az új MINI John Cooper Works debütálását. A nóvum első ízben a világ egyik legkeményebb hosszútávú megmérettetésén mutatja meg magát: a nürburgringi 24-órás futamon, amelyen a pilóták és a csapatok a sebesség, a rátermettség és a megbízhatóság egész napos, kimerítő csatájában hódítják meg a legendás Nürburgring Nordschleife […]

Olvass tovább
Hírek Nagyvilág Utcán Verdák

Megfizethető minikupén és belépő szintű hot hatchen dolgozik a Toyota

A négy méternél rövidebb S-FR a Toyota könnyű, élvezetesen vezethető, hátsókerék-meghajtású sportautóinak (2000GT, Celica, MR2, GT86) szellemi örököseként mutatkozott be a 2015-ös Tokiói Autószalonon. Az apró, 2+2 üléses kupétanulmányról azt állította a Toyota, hogy az agilis mozgás, a sportos vezethetőség és a karakteres megjelenés a fő erőssége, a küldetése pedig az, hogy egy új generációval […]

Olvass tovább
error: Védett tartalom