Berta Benjamin kategória győzelmekkel tért haza a legendás Spa-Francorchamps-ból

A Zinox F2000 Formula Trophy és a Drexler Formel Cup ezúttal a legendás Belga versenypályára, SpaFrancorchamps-ra látogatott, ahol ismét közel 40 induló neve volt olvasható az előzetes nevezési listán.

A csütörtöki pályabejárást követően a felsőpakonyi székhelyű SOLUTION Racing pilótája pénteken négy etapra is autóba pattant. Reggel egy ötven perces nyílt edzéssel indult a nap, majd két szabadedzés következett, végül levezetés képpen este hét órakor egy időmérő edzés várt rá.

A nap folyamán többször módosítottak az autó beállításain a lehető legjobb eredmény elérése érdekében. Végül mindkét szabadedzésen a TOP3-ban végzett. Szerencsére kevés sárga zászlós fázis szakította meg az edzéseket. Az időmérőre viszont kijutott belőle bőven, ezért csak három gyorskört tudott összerakni. Ezek pedig mindkét futamon a negyedik pozíciót jelentették számára.

A népes mezőny és a szűk első kanyar miatt a szervezők úgy határoztak, hogy ezúttal gördülőrajttal indítják el a hétvégi két futamot. Ez kisebb változást okozott a rajt procedúrában is. A szombati versenyen Berta Benjamin másodikként fordult az első kanyarban és a leintésig tudta is tartani ezt a pozíciót.

A vasárnapi zárófutam rajtjánál visszacsúszott a hatodik helyre az első kanyart követően, majd fokozatosan lépkedett előre a második helyre, amiért kisebb csatába is keveredett, de győztesen jött ki belőle. A biztonsági autós fázisok miatt be kellett érnie a második hellyel…
Benjaminnak minden oka meg van az örömre, mivel az összetett ezüst kategóriagyőzelmet jelentettek az Olasz Bajnokságban.

„ Két évvel ezelőtt mentem már itt még az F4-gyel, így voltak emlékeim arról, hogy milyen érzés is az Eaur Rouge-ban felfelé, viszont az F3-mal sokkal durvább minden. Ezen a „hullámvasúton” pedig még jobban érződik. Szombaton még bosszantott, hogy egy tizeddel maradtam le a második helyről. Ugyanakkor a versenyek eredményét látva minden okom meg van az örömre, hiszen a vallelungai technika jellegű probléma után a lehető legtöbb pont begyűjtése volt a célom a belgiumi hétvégén… Ezúton szeretném megköszönni az egész csapat belefektetett energiáját, akik ismét remek munkát végeztek. Továbbá a szerelőgárdának és a mérnökömnek Christopher Höhernek is köszönettel tartozom” – osztotta meg gondolatait Berta Benjamin.

Kapcsolódó cikkek

Race

A DTM megrengette az osztrák Alpokat a szezon utolsó előtti versenyén

Ausztria stájer-alpesi szívében található az ikonikus Red Bull Ring, egy pálya, amely a motorsport történelmének legemlékezetesebb pillanatainak tanúja volt. Itt került megrendezésre a DTM idei szezonjának hetedik fordulója.   A hétvégi DTM fesztiválon több sorozat is képviseltette magát, a vasárnap reggel az ADAC GT Masters második időmérő edzésével kezdődött, amit Christian Engelhart szoros küzdelemben, Sven […]

Olvass tovább
Hírek Nagyvilág Verdák

A Škoda Superb negyedik generációja is kínál limuzin változatot

Mladá Boleslav/Budapest, 2023. szeptember 4. – A Škoda AUTO rövidesen bemutatja belsőégésű motorokkal (ICE) hajtott zászlóshajója, a Superb negyedik generációját, ismét elegáns limuzin változattal egészíti ki népszerű kombi modelljét. E megújult hagyományos karosszériaváltozat hosszúságában és magasságában egyaránt növekedett, miközben még aerodinamikusabbá vált. Szintén fejlődött szoborszerűen plasztikus Škoda-formavilága, immár újratervezett, nyolcszögletű Škoda-hűtőráccsal és átdolgozott ajtókilincsekkel. Az […]

Olvass tovább
Hírek Itthonról Verdák

BMW M és BMW X modellek hódították meg a Balaton Park Circuit versenypályát

Szeptember 4-13. között a legújabb BMW M és BMW X modellek sorakoztak fel a Balaton Park Circuit területén, hogy versenypályán, közúton és off-road körülmények között is próbára tehesse őket a X meets M rendezvény mintegy 320 hazai és nemzetközi résztvevője. A Balatonfőkajár szomszédságában található, a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) legmagasabb minősítését is elérő, idén átadott […]

Olvass tovább
error: Védett tartalom