Berta Benjamin kategória győzelmekkel tért haza a legendás Spa-Francorchamps-ból

A Zinox F2000 Formula Trophy és a Drexler Formel Cup ezúttal a legendás Belga versenypályára, SpaFrancorchamps-ra látogatott, ahol ismét közel 40 induló neve volt olvasható az előzetes nevezési listán.

A csütörtöki pályabejárást követően a felsőpakonyi székhelyű SOLUTION Racing pilótája pénteken négy etapra is autóba pattant. Reggel egy ötven perces nyílt edzéssel indult a nap, majd két szabadedzés következett, végül levezetés képpen este hét órakor egy időmérő edzés várt rá.

A nap folyamán többször módosítottak az autó beállításain a lehető legjobb eredmény elérése érdekében. Végül mindkét szabadedzésen a TOP3-ban végzett. Szerencsére kevés sárga zászlós fázis szakította meg az edzéseket. Az időmérőre viszont kijutott belőle bőven, ezért csak három gyorskört tudott összerakni. Ezek pedig mindkét futamon a negyedik pozíciót jelentették számára.

A népes mezőny és a szűk első kanyar miatt a szervezők úgy határoztak, hogy ezúttal gördülőrajttal indítják el a hétvégi két futamot. Ez kisebb változást okozott a rajt procedúrában is. A szombati versenyen Berta Benjamin másodikként fordult az első kanyarban és a leintésig tudta is tartani ezt a pozíciót.

A vasárnapi zárófutam rajtjánál visszacsúszott a hatodik helyre az első kanyart követően, majd fokozatosan lépkedett előre a második helyre, amiért kisebb csatába is keveredett, de győztesen jött ki belőle. A biztonsági autós fázisok miatt be kellett érnie a második hellyel…
Benjaminnak minden oka meg van az örömre, mivel az összetett ezüst kategóriagyőzelmet jelentettek az Olasz Bajnokságban.

„ Két évvel ezelőtt mentem már itt még az F4-gyel, így voltak emlékeim arról, hogy milyen érzés is az Eaur Rouge-ban felfelé, viszont az F3-mal sokkal durvább minden. Ezen a „hullámvasúton” pedig még jobban érződik. Szombaton még bosszantott, hogy egy tizeddel maradtam le a második helyről. Ugyanakkor a versenyek eredményét látva minden okom meg van az örömre, hiszen a vallelungai technika jellegű probléma után a lehető legtöbb pont begyűjtése volt a célom a belgiumi hétvégén… Ezúton szeretném megköszönni az egész csapat belefektetett energiáját, akik ismét remek munkát végeztek. Továbbá a szerelőgárdának és a mérnökömnek Christopher Höhernek is köszönettel tartozom” – osztotta meg gondolatait Berta Benjamin.

Kapcsolódó cikkek

Hírek Nagyvilág Utcán Verdák

Az Opel bemutatta következő generációs Grandland SUV modelljét

Koncepciótól a megvalósulásig: a vadonatúj Grandland az Opel Experimental tanulmányautó számos dizájnelemét megjeleníti Német energia: Németországban tervezve, fejlesztve és gyártva Elektromosnak született: a csúcskategóriás Opel SUV az új STLA közepes platformra épül Az elektromos autózás szabadsága: a Grandland Electric modellben az új alacsony beépítésű lapos akkumulátor akár 700 km-es hatótávot (WLTP1) biztosít Innováció a világítás […]

Olvass tovább
Hírek Itthonról Race Verdák

Jön az évad második magyar tereprallye versenye, a Riverside Baja

Május 9-11-ig ismét visszatér a tereprallye Pápocra, a Riverside Baja idén nem csak az M1 Flotta Magyar Terep-rallye Bajnokság és a CEZ, de a Lengyel Bajnokság fordulójaként is szolgál. A 9. alkalommal megrendezésre kerülő futam tavalyihoz képest szinte változatlan útvonal és időterv szerint fut majd, a 330,88 km szelektív szakaszon mindössze a létszám növekedése miatt […]

Olvass tovább
Hírek Nagyvilág Utcán Verdák

Felkészül a MINI új modellcsaládjának utolsó tagja, az új MINI Aceman

Nagy esemény a MINI háza táján: a tisztán elektromos meghajtású MINI Aceman a 2024-es Pekingi Nemzetközi Autókiállításon világpremierjét ünnepli. A tisztán elektromos meghajtású MINI Cooper és az erőteljes MINI John Cooper Works Countryman ALL4 oldalán a brit prémiumgyártó reflektorfénybe gurítja új modellgenerációját. A MINI rajongói izgatottan várhatják a 2024-es Pekingi Nemzetközi Autókiállítást, hiszen az április […]

Olvass tovább
error: Védett tartalom