Geely Geometry C – Elérhető hazánkban is

Li Shifu vállalat birodalma már nem csak a Volvóval és a Polestarral van jelen Magyarországon. Megérkezett a Geely is.

A Geely történetéről itt olvashat.

A szerződés aláírása, a hajdani Gresham palotából kialakított Four Season szállodában történt. Az importőri jogokat, a Nissan és a Piaggio Porter haszonjárművek képviseletét ellátó, Grand Automotive Kft. látja el. Nem csak nálunk, hanem két környező országban is.
Geely Geometry C

Itthon 2023 elején indul a Geely modellek forgalmazása, egyelőre a Geometry C kerül a szalonokba. A 4,4 méteres, ötajtós szabadidő-autót 204 lóerős motor mozgatja. A villanymotor, az első kerekeket hajtja.

Az autó hatótávolsága – az akkumulátor nagyságától függően – 356 és 460 kilométer. Az áramtárolók 53 és 70 kWh kapacitásúak. A rendezvényen egy ezüst színű Geometry C-t állítottak ki, amit körbe lehetett nézni és bele lehetett ülni.

A kínai újdonság minőségével a jelek szerint nem lesz gond. Az illesztések rendben voltak. Egyetlen európai szemnek szokatlan dolgot fedeztünk fel, ami a műbőrből készült „lábszőnyeg”. Ami megnyugtató, hogy tépőzárral rögzítették, így könnyen ki lehet cserélni.

Ami izgalmas, hogy az autó kijelzője villámgyorsan működik. Aki a legfrissebb és a drágább mobiltelefonokat használja, bizonyára nem fog csalódni a sebességében. A Geometry C-ben elérhető lesz az Apple CarPlay és az Android Auto is.

A kormány mögött, egy kisebb kijelző található, amin a vezetéshez szükséges az alapinformációk jelennek meg. A láb és fejtérre nem lehet panasz: elől és hátul is jól el lehet férni.

Írta: Benedek Attila

Kapcsolódó cikkek

Hírek Nagyvilág Verdák

C5 Aircross Hibrid 136: egy egyszerű és megfizethető, feltöltést nem igénylő, új elektromos változat

Az egyedülálló hibrid rendszer részei egy új generációs 136 lóerős (100 kW) PureTech benzinmotor, egy 21 kW-os villanymotorral felszerelt, duplakuplungos új ë-DCS6 sebességváltó és egy meghatározott vezetési szakaszokban automatikusan töltődő 48 voltos akkumulátor. Élvezetes vezetés alacsony kibocsátás és fogyasztás mellett: az új változat jó gyorsulási jellemzőivel és az elektromos üzem előnyeivel fokozza a vezetési élményt […]

Olvass tovább
Hírek Nagyvilág

Ken Block felesége és lánya is rajthoz áll a Pikes Peak-en

Arról már korábban beszámoltunk, hogy az idei Pikes Peak hegyi felfutón nekirugaszkodik a távnak Ken Block lánya is. Most viszont kiderült, hogy szintén ott lesz a tragikus hirtelenséggel elhunyt amerikai fenegyerek özvegye, aki ténylegesen az eredményre fog rámenni az egyik kategóriában. Ahogyan arról mi is beszámoltunk, a jövő hónapban megrendezésre kerülő Pikes Peak hegyi felfutón […]

Olvass tovább
Hírek Itthonról

Meghívó az 5. Elektromos Motoros Találkozó és Családi Napra

Szállj ki a kocsiból és ülj motorra, hiszen június 3-án, szombaton kerül megrendezésre az 5. Elektromos Motoros Találkozó és Családi Nap. Az immár sokéves múlttal büszkélkedő rendezvénynek a budapesti Aktív Park ad helyet. Sokszínű és érdekes programok várják a látogatókat, elektromos motorral, elektromos robogóval és egyéb járművekkel érkezőket is szívesen látnak a rendezők. Az idei […]

Olvass tovább
error: Védett tartalom