Geely Geometry C – Elérhető hazánkban is

Li Shifu vállalat birodalma már nem csak a Volvóval és a Polestarral van jelen Magyarországon. Megérkezett a Geely is.

A Geely történetéről itt olvashat.

A szerződés aláírása, a hajdani Gresham palotából kialakított Four Season szállodában történt. Az importőri jogokat, a Nissan és a Piaggio Porter haszonjárművek képviseletét ellátó, Grand Automotive Kft. látja el. Nem csak nálunk, hanem két környező országban is.
Geely Geometry C

Itthon 2023 elején indul a Geely modellek forgalmazása, egyelőre a Geometry C kerül a szalonokba. A 4,4 méteres, ötajtós szabadidő-autót 204 lóerős motor mozgatja. A villanymotor, az első kerekeket hajtja.

Az autó hatótávolsága – az akkumulátor nagyságától függően – 356 és 460 kilométer. Az áramtárolók 53 és 70 kWh kapacitásúak. A rendezvényen egy ezüst színű Geometry C-t állítottak ki, amit körbe lehetett nézni és bele lehetett ülni.

A kínai újdonság minőségével a jelek szerint nem lesz gond. Az illesztések rendben voltak. Egyetlen európai szemnek szokatlan dolgot fedeztünk fel, ami a műbőrből készült „lábszőnyeg”. Ami megnyugtató, hogy tépőzárral rögzítették, így könnyen ki lehet cserélni.

Ami izgalmas, hogy az autó kijelzője villámgyorsan működik. Aki a legfrissebb és a drágább mobiltelefonokat használja, bizonyára nem fog csalódni a sebességében. A Geometry C-ben elérhető lesz az Apple CarPlay és az Android Auto is.

A kormány mögött, egy kisebb kijelző található, amin a vezetéshez szükséges az alapinformációk jelennek meg. A láb és fejtérre nem lehet panasz: elől és hátul is jól el lehet férni.

Írta: Benedek Attila

Kapcsolódó cikkek

Hírek Nagyvilág

Különleges négykerékhajtással érkezik az akkumulátoros elektromos Lexus SUV

A hamarosan a márkakereskedésekbe is megérkező vadonatúj Lexus RZ a második akkumulátoros elektromos modell az Európában évek óta 99%-ban öntöltő hibrid elektromos autókat értékesítő Lexus kínálatában, egyben az első olyan modell, amelyet a környezettudatos japán luxusautógyártó dedikáltan akkumulátoros elektromos autók számára kifejlesztett padlólemezére épül. A modellben bemutatkozó különleges, az első és a hátsó e-Axle egységek […]

Olvass tovább
Hírek Nagyvilág

Ezzel a tanulmánnyal emlékezik meg a Porsche a sportautózás elmúlt 75 évéről

Ha Porsche, akkor egyértelműen mindenkinek a kiváló sportkocsik ugranak be. Ráadásul ez nem egy újkeletű sztori, hiszen már 75 éve annak, hogy bemutatkozott a 356 Roadster, melyről a gyártó most egy különleges tanulmánnyal emlékezik meg. A Porsche már hosszú évtizedekkel ezelőtt megalapozta a nevét a sportkocsik világában. Viszont azt nagyon kevesen tudják, hogy az igazi […]

Olvass tovább
Hírek Nagyvilág

Nagy autó – kis testben: a Peugeot 106 története

Húsz évvel ezelőtt ért véget egy korszak – pontosabban egy korszakalkotó modell gyártása – a Peugeot-nál. A 106-os több mint tíz éven át tartotta fogva az európai kisautó-vásárlók szívét, karaktere pedig még ugyanannyi ideig határozta meg a márka arculatát. Az 1990-es évek Európájában fénykorukat élték a kisautók. A márkák egymásra licitálva mutatták be modern típusaikat: […]

Olvass tovább
error: Védett tartalom