Kiss Norberté az első győzelem Poznanban

Poznanban megkezdődött a 2023-as kamion Európa-bajnokság újabb versenyhétvégéje. A Révész Racing négyszeres Európa-bajnoka, a HUMDA Magyar Autó-Motorsport és Zöld Mobilitás-fejlesztési Ügynökség Zrt. közreműködésével versenyző Kiss Norbert. Az új versenypályán a magyar pilóta nagyon gyors volt az időmérő edzésen, és 1:56:639-es idővel megszerezte az első rajtkockát.

-Nagyon büszke vagyok, hogy én lehetek az első Poznanban, aki az élről indulhat kamionversenyen, egyelőre minden rendben van az autóval. A csapat remekül felkészítette, remélem a verseny is jól sikerül majd. Kell egy jó rajt, de a pálya elég gumigyilkosnak tűnik, úgyhogy figyelni kell majd az épségükre. A tempónk megvan, így elégedett vagyok – mondta az időmérő után Kiss Norbert.

A verseny aztán úgy alakult, ahogy a MOL által is támogatott címvédő eltervezte. A rajt remekül sikerült, és folyamatosan sikerült növelni az előnyt az élen. Csaták csak a magyar pilóta mögött zajlottak, Hahn és Lenz az utolsó körben is nagyot küzdött a második helyért, és végül Hahn megőrizte pozícióját, így másodikként intette le a kockás zászló, míg Lenz a harmadik lett. Kiss Norbert az elmúlt versenyt is figyelembe véve zsinórban ötödik versenyét nyerte.

-Jól sikerült a rajt, már az első kanyarban kicsit megléptem, és mivel mögöttem a többiek csatáztak, így lemaradtak. Nagyon fontos győzelmet arattunk, az első siker a mieink itt Lengyelországban. A beállítások és én sem voltam még százszázalékos, de jól működött az autó, és magabiztosan nyertünk, begyűjtve ezzel újabb 20 pontot – mondta a leintés után Kiss Norbert.

A nap második versenyén a fordított rajtrács miatt a 8. helyről startolhatott a HUMDA által is támogatott pilóta. A rajt után Albacete elfékezte magát, többen is kisodródtak, Kiss Norbert pedig hogy elkerülje a balesetet, nagyot fékezett, és a 11. helyig esett vissza. Innen kezdte meg a felzárkózást, és az első kör végén már ismét a 8. volt. A folytatásban újabb három pozíciót javított a Révész Racing versenyzője, és féltávnál az 5. helyen haladt. Az utolsó három körre az első öt egymás mögött vonatozott. Lukas Hahn vezetett, Halm és Anderson előtt, mögöttük Jochen Hahn és Kiss Norbert következett. A sorrend végül nem változott, így Kiss Norbert az ötödik helyen fejezte be a versenyt, és újabb értékes pontokat szerzett.

Kapcsolódó cikkek

Race

A DTM megrengette az osztrák Alpokat a szezon utolsó előtti versenyén

Ausztria stájer-alpesi szívében található az ikonikus Red Bull Ring, egy pálya, amely a motorsport történelmének legemlékezetesebb pillanatainak tanúja volt. Itt került megrendezésre a DTM idei szezonjának hetedik fordulója.   A hétvégi DTM fesztiválon több sorozat is képviseltette magát, a vasárnap reggel az ADAC GT Masters második időmérő edzésével kezdődött, amit Christian Engelhart szoros küzdelemben, Sven […]

Olvass tovább
Hírek Nagyvilág Verdák

A Škoda Superb negyedik generációja is kínál limuzin változatot

Mladá Boleslav/Budapest, 2023. szeptember 4. – A Škoda AUTO rövidesen bemutatja belsőégésű motorokkal (ICE) hajtott zászlóshajója, a Superb negyedik generációját, ismét elegáns limuzin változattal egészíti ki népszerű kombi modelljét. E megújult hagyományos karosszériaváltozat hosszúságában és magasságában egyaránt növekedett, miközben még aerodinamikusabbá vált. Szintén fejlődött szoborszerűen plasztikus Škoda-formavilága, immár újratervezett, nyolcszögletű Škoda-hűtőráccsal és átdolgozott ajtókilincsekkel. Az […]

Olvass tovább
Hírek Itthonról Verdák

BMW M és BMW X modellek hódították meg a Balaton Park Circuit versenypályát

Szeptember 4-13. között a legújabb BMW M és BMW X modellek sorakoztak fel a Balaton Park Circuit területén, hogy versenypályán, közúton és off-road körülmények között is próbára tehesse őket a X meets M rendezvény mintegy 320 hazai és nemzetközi résztvevője. A Balatonfőkajár szomszédságában található, a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) legmagasabb minősítését is elérő, idén átadott […]

Olvass tovább
error: Védett tartalom