Kiss Norberté az első győzelem Poznanban

Poznanban megkezdődött a 2023-as kamion Európa-bajnokság újabb versenyhétvégéje. A Révész Racing négyszeres Európa-bajnoka, a HUMDA Magyar Autó-Motorsport és Zöld Mobilitás-fejlesztési Ügynökség Zrt. közreműködésével versenyző Kiss Norbert. Az új versenypályán a magyar pilóta nagyon gyors volt az időmérő edzésen, és 1:56:639-es idővel megszerezte az első rajtkockát.

-Nagyon büszke vagyok, hogy én lehetek az első Poznanban, aki az élről indulhat kamionversenyen, egyelőre minden rendben van az autóval. A csapat remekül felkészítette, remélem a verseny is jól sikerül majd. Kell egy jó rajt, de a pálya elég gumigyilkosnak tűnik, úgyhogy figyelni kell majd az épségükre. A tempónk megvan, így elégedett vagyok – mondta az időmérő után Kiss Norbert.

A verseny aztán úgy alakult, ahogy a MOL által is támogatott címvédő eltervezte. A rajt remekül sikerült, és folyamatosan sikerült növelni az előnyt az élen. Csaták csak a magyar pilóta mögött zajlottak, Hahn és Lenz az utolsó körben is nagyot küzdött a második helyért, és végül Hahn megőrizte pozícióját, így másodikként intette le a kockás zászló, míg Lenz a harmadik lett. Kiss Norbert az elmúlt versenyt is figyelembe véve zsinórban ötödik versenyét nyerte.

-Jól sikerült a rajt, már az első kanyarban kicsit megléptem, és mivel mögöttem a többiek csatáztak, így lemaradtak. Nagyon fontos győzelmet arattunk, az első siker a mieink itt Lengyelországban. A beállítások és én sem voltam még százszázalékos, de jól működött az autó, és magabiztosan nyertünk, begyűjtve ezzel újabb 20 pontot – mondta a leintés után Kiss Norbert.

A nap második versenyén a fordított rajtrács miatt a 8. helyről startolhatott a HUMDA által is támogatott pilóta. A rajt után Albacete elfékezte magát, többen is kisodródtak, Kiss Norbert pedig hogy elkerülje a balesetet, nagyot fékezett, és a 11. helyig esett vissza. Innen kezdte meg a felzárkózást, és az első kör végén már ismét a 8. volt. A folytatásban újabb három pozíciót javított a Révész Racing versenyzője, és féltávnál az 5. helyen haladt. Az utolsó három körre az első öt egymás mögött vonatozott. Lukas Hahn vezetett, Halm és Anderson előtt, mögöttük Jochen Hahn és Kiss Norbert következett. A sorrend végül nem változott, így Kiss Norbert az ötödik helyen fejezte be a versenyt, és újabb értékes pontokat szerzett.

Kapcsolódó cikkek

Hírek Nagyvilág Utcán Verdák

Az Opel bemutatta következő generációs Grandland SUV modelljét

Koncepciótól a megvalósulásig: a vadonatúj Grandland az Opel Experimental tanulmányautó számos dizájnelemét megjeleníti Német energia: Németországban tervezve, fejlesztve és gyártva Elektromosnak született: a csúcskategóriás Opel SUV az új STLA közepes platformra épül Az elektromos autózás szabadsága: a Grandland Electric modellben az új alacsony beépítésű lapos akkumulátor akár 700 km-es hatótávot (WLTP1) biztosít Innováció a világítás […]

Olvass tovább
Hírek Itthonról Race Verdák

Jön az évad második magyar tereprallye versenye, a Riverside Baja

Május 9-11-ig ismét visszatér a tereprallye Pápocra, a Riverside Baja idén nem csak az M1 Flotta Magyar Terep-rallye Bajnokság és a CEZ, de a Lengyel Bajnokság fordulójaként is szolgál. A 9. alkalommal megrendezésre kerülő futam tavalyihoz képest szinte változatlan útvonal és időterv szerint fut majd, a 330,88 km szelektív szakaszon mindössze a létszám növekedése miatt […]

Olvass tovább
Hírek Nagyvilág Utcán Verdák

Felkészül a MINI új modellcsaládjának utolsó tagja, az új MINI Aceman

Nagy esemény a MINI háza táján: a tisztán elektromos meghajtású MINI Aceman a 2024-es Pekingi Nemzetközi Autókiállításon világpremierjét ünnepli. A tisztán elektromos meghajtású MINI Cooper és az erőteljes MINI John Cooper Works Countryman ALL4 oldalán a brit prémiumgyártó reflektorfénybe gurítja új modellgenerációját. A MINI rajongói izgatottan várhatják a 2024-es Pekingi Nemzetközi Autókiállítást, hiszen az április […]

Olvass tovább
error: Védett tartalom