Lexus NX350h, 450h+ menetpróba – Megérkezett az új NX

A japán prémium márka itthon is bemutatta a sláger típusát, ami végre elérhető tölthető hibrid verzióban is. Félhetnek a konkurensek?  

Az új Lexus NX menetpróbáján tapasztaltakról, az elérhető motorokról és az árakról itt olvashat. Az elektromos kistestvérről, az UX300e-ről pedig itt informálódhat. 

Az első NX 2014-ben lépett színre és a Toyota Rav 4 alapjaira épült. A műszaki rokonság sajnos túlzottan kiütközött az autón, ez volt a kifutó modell legfőbb problémája. 

Az utód a GA-K típusú padlólemezt használja, ezért közös a technika például a friss Rav 4-el. Az újdonságnál 95 százalék az új alkatrészek száma és észrevehetetlen a rokonság a Toyota modellel. 

Két fő változás

A tervezőkhöz úgy látszik eljutottak a kritikák, mert az új NX-nél behozták a legnagyobb lemaradásukat. Ami miatt a szaksajtó rendszeresen ekézte a márka termékeit. És pótolták azt, amit a piac 2022-ben elvár egy gyártótól: legyen tölthető hibridje! 

Érintésre fel!

A márkánál a legtöbb kritika a központi képernyőt és annak kezelését érte. A fura ebben a lemaradásban, hogy a német prémium hármasnál ott volt a minta, amit csak követni/másolni kellett volna. A sokéves késést behozták a japánok és az új rendszer a jelek szerint jól működik. 

A képernyőt elegánsan kapcsolták a sofőr előtti kijelzőhöz. Ez még nem az Alfa Guilia szintű műszerfalba illesztés, de jóval jobb, mint az iparágban megszokott csupaszon álló táblagép látványa. Érintésérzékeny kijelzőt használtak, ami 14 colos méretű, és jól kezelhető a rajta futó program. A legfontosabb: végre elengedték a tervezők a körülményesen használható és sokat szidott tapipados beviteli rendszert. 

A rövid próbaúton, a jobb egyben ülős Lexus értékesítő szavaira egész jól működött a Hey Lexus! megszólításra induló hangvezérlés.

A jelek szerint a jövőben sem lesz gond a programmal és az erős hardverrel ellátott technikával. 

Az új Lexus NX

A modell fontosságát jól mutatja, hogy tavaly statikus bemutatóval harangozták be az újdonságot. Az alapozás nem véletlen, ugyanis a jó öreg Európában nagyon fontos modell az NX. Ebből a típusból a 2014-es indulás óta – a kontinensen – 175 ezer fölötti példány kelt el. Az NX globális eladásai pedig meghaladták egy egymilliót, így ez a márka legnépszerűbb típusa.

Benedek Attila 

Fotó: Benedek Attila, Lexus

Lexus NX350h, 450h+ menetpróba – Motorok és árak

A japán prémium márka legfrissebb modellje alaposan feladja a leckét a konkurenciának. Átlagfelhasználónak, valószínűleg bőven elég a hibrid kivitel is. 

Az új Lexus legfontosabb eleméről, a teljesen megújult központi képernyőről és a modell hátteréről itt olvashat. A tisztán elektromos kistestvérről, az UX300e-ről pedig itt.  

Az újdonságnál a negyedik generációs öntöltő hibrid technikát használják. Ez a megoldás az anyagcég gyártmányaiban már bebizonyította a működőképességét, a fő eleme a 2,5 literes motor. A 185 lóerőt és 277 Nm teljesítő négyhengereshez kapcsolódik az NX 350h-ban az elektromos hajtás, amelynek az együttes teljesítménye 244 lóerő. 

Az NX elérhető négykerékhajtással, amit a Lexus-nál bevált módszerrel oldottak meg: nincs kardán hajtás, villanymotor biztosítja az erőt hátsó kerekeknek. A két modellváltozat 7,7 és 8,7 másodperc alatt gyorsul százra. 

Kapcsolódó cikkek

Teszt Verdák

A szépfiú – Peugeot 308 SW GT-Pack Plug-in Hybrid teszt

2021-ben mutatkozott be a Peugeot alsó-középkategóriás típusának, a 308-asnak a harmadik generációja. Így már 15 éve nem tartja magát a hagyományokhoz az oroszlános márka, nem kapnak eggyel nagyobb számot az újabb kompakt autói. A P5 modellkóddal jelölt, EMP2-es padlólemezre épült (lásd még: Opel Astra L, DS4) 308 ötajtós és kombi formában is elérhető, rendelhetjük benzines […]

Olvass tovább
Hírek Itthonról Utcán Verdák

Lenyűgöző térkínálat és teljesítmény, prémium technológia: ez elektromos hajtású E-Tourneo Custom modell

A Ford Pro ma bemutatta az új generációs Tourneo-sorozat csúcsváltozatát: a vadonatúj E-Tourneo Custom modellt, amit fejlett elektromos hajtáslánccal szereltek fel. Az E-Tourneo Custom magasra teszi a lécet vetélytársai számára, hiszen maximális sokoldalúságra és kényelemre tervezett új padlólemezéhez kimagasló hatékonyságú akkumulátoros elektromos hajtáslánc társul, ami a tervek szerint akár 370 kilométeres hatótávolságot biztosít. 2024-ig a […]

Olvass tovább
Hírek Nagyvilág Utcán Verdák

Mazda MX-5 2023 – több lehetőség, nagyobb vonzerő

Új külső, belső és vászontető színek Új felszereltségi szintek, két új Special Edition modell Megérkezett az új, 2023-as Mazda MX-5, új karosszéria-, vászontető- és belső színválasztékkal, új felszereltségi szintekkel, melyek gazdag felszereltséget kínálnak még a belépő szintű modellek esetében is. Egy új külső szín, a Zircon Sand váltja a Polymetal Grey-t, az egy könnyű mozdulattal […]

Olvass tovább
error: Védett tartalom