Limitált Megane RS szériával búcsúzik a Renault Sport

A Renault még 2021-ben döntött úgy, hogy felhagy a Renault Sport rövidítéséből adódó elnevezéssel és ezek után az Alpine kínálatában jelennek majd meg a gyárilag tuningolt modellek. Persze, ezt nem lehetett egyik napról a másikra véghez vinni, egészen mostanáig kellett várnunk, hogy bemutatkozzon az utolsó RS modell, egy igazi ünnepi széria.

A Megane RS Ultime ugyanis egy összesen 1976 példány erejéig készülő széria, mely a jellegzetes szélesítéssel és nagyobb hátsó szárnnyal, átszabott első lökhárítóval, na meg fekete díszítő elemekkel kerül átadásra a tulajdonosoknak. De miért pont 1976 darab készül belőle? Mert 1976-ban mutatkozott be a mostanáig ismert formájában a Renault Sport. Az sem véletlen, hogy pont egy Megane RS lett az utolsó ünnepi felvonás. Ebből a modellből ugyanis pontosan 20 éve mutatkozott be az első RS átirat, azaz így igazán kerek a lezárás.

A belső térben Recaro versenyüléseket találhatunk és természetesen az Alcantara bőrözés sem maradhat el, illetve alapból jár minden olyan kiegészítő, amit az RS Trophy-R tudott eddig csak felmutatni.

A motorhoz nem nyúltak hozzá így a végén a gyáriak, azaz az 1,8 literes turbós benzines erőforrás most is 300 lóerő leadására képes 420 Nm nyomaték mellett. A váltó esetében meghagyják a választást a vásárlóknak a franciák, azaz kérhető a manuális vagy a dupla kuplungos automata szerkezet, mindkettő hat darab sebességi fokozattal.

Az Ultime különlegessége még, hogy minden egyes példányt az a Laurent Hurgon dedikál, aki számtalan rekordot megdöntött az autóval az elmúlt években, ráadásul annak a fejlesztésében is részt vett anno.

A limitált széria ősszel kerül be a kínálatba hivatalosan, eltüntetve onnan az eddigi RS és RS Trophy-R változatokat. Ez a lépés nyugodtan felfogható lesz egyfajta visszaszámlálásnak is: amikor legördül ezután a szalagról az utolsó RS Ultime, a Renault Sport eddig ismert formájában azonnal történelemmé válik.

Kapcsolódó cikkek

Utcán Verdák

A Toyota legje – A Toyota Century-sztori

A Toyota Motor Corporation az 1936-ban bemutatott AA elnevezésű típus óta rengeteg olyan modellt adott a világnak, melyek külön márkává, majdhogynem intézménnyé váltak az évtizedek során. Gondoljunk a Corollára, melyből minden második percben eladnak egyet a világon. Ott van a Camry, mely hosszú évek óta vezeti az USA-ban a személyautók eladási listáját, évi négyszáz-ezer darabbal. […]

Olvass tovább
Hírek Nagyvilág

Különleges négykerékhajtással érkezik az akkumulátoros elektromos Lexus SUV

A hamarosan a márkakereskedésekbe is megérkező vadonatúj Lexus RZ a második akkumulátoros elektromos modell az Európában évek óta 99%-ban öntöltő hibrid elektromos autókat értékesítő Lexus kínálatában, egyben az első olyan modell, amelyet a környezettudatos japán luxusautógyártó dedikáltan akkumulátoros elektromos autók számára kifejlesztett padlólemezére épül. A modellben bemutatkozó különleges, az első és a hátsó e-Axle egységek […]

Olvass tovább
Race Verdák

Lewis Hamilton korábbi csapatában kezdi a szezont Gender Tamás Junior

A rangos WSK-sorozat első állomásán, a WSK Champions Cupon kezdi meg első teljes szezonját az OK Junior kategóriában Gender Tamás Junior. A 12 esztendős gokartversenyző az egykor Lewis Hamiltont is a soraiban tudó Parolin Racing Kart gyári pilótájaként vág neki a 2023-as idénynek. A hétvégén, az olaszországi Lonatóban rendezett WSK Champions Cupon indul a 2023-as […]

Olvass tovább
error: Védett tartalom