Mecsek Rallye: Jön hazánk legnagyobb múlttal rendelkező raliversenye

Turán Frici és Farnadi Ági Magyarország legnagyobb múltra visszatekintő raliversenyén, az 56. Mecsek Rallye-n áll rajthoz június 22-24. között. Friciéknek az aszfaltos versenyen pénteken és szombaton is 6-6 gyorsasági szakaszt kell teljesíteniük a Volkswagen Polo GTI R5-tel.

Turán Frici nem először jár a Mecsekben, ugyanis 2009-ben és 2013-ban futamgyőztesként zárta a versenyt, míg 2012-ben és 2018-ban összetett 2. helyen végzett a kanyargós pályákon, emellett több szakasz -és prológgyőzelem is fűződik a nevéhez.

„Szeretjük a Pécs környéki pályákat, a Salgó Rallye sikerét követően egy hasonló hangulatú, és legalább annyira eredményes versenyzést várunk. A felkészülést szerdán kezdjük meg, akkor látjuk majd pontosan a pályákat, de alapvetően ismert gyorsasági szakaszokon autózunk majd. Talán az egyik tűnik kicsit ismeretlenebbnek, kíváncsiak vagyunk, mennyit változtatnak idén a szervezők” – kezdi Frici.

Az 56. Mecsek Rallye azért is különleges, mert a Formula1 után a második legrangosabb nemzetközi rendezvény, az FIA European Historic Rally Championship, a CEZ, a Mitropa Rally Cup és az MNASZ HUMDA Országos Rally Bajnokság valamennyi osztályának hivatalos bajnoki fordulója, amely rendkívül népszerű a szurkolók körében is.

„Pécs környékén igazi autósport kedvelő emberek élnek, jó lesz találkozni velük a FanZone-ban és a pályák mentén is biztos, remek lesz a hangulat. Én is sokat mentem már a Mecsekben, így nagy meglepetésre nem számítok, inkább az időjárás az, ami ezen a vidéken bármikor megviccelhet minket. Örülnék egy igazi, napsütéses, nyárias versenynek, de egy kupának még jobban” -mondja mosolyogva Ági.

„Szeretnénk folytatni ezt a jó szériát, az autó, a csapat és mi is jól vizsgáztunk az előző versenyen. Bízunk benne, hogy az apró hibákat ki tudjuk küszöbölni a Mecsekben és egy sikeres futamot zárunk” – teszi hozzá Frici.

A kétnapos Mecsek Rallye-n a versenyzőkre összesen 12 gyorsasági szakasz és 161 kilométer vár. Mivel az EB szabályzata egy pályán maximum kétszeri áthaladást tesz lehetővé, így a pénteki és szombati versenynapokon három-három különböző szakaszt kell teljesíteniük a versenyzőknek két-két alkalommal.

A verseny és az ahhoz kapcsolódó programelemek az idei évben is ingyenesen látogathatók.

Forrás: Just Creative

Kapcsolódó cikkek

Hírek Nagyvilág Verdák

A Škoda Superb negyedik generációja is kínál limuzin változatot

Mladá Boleslav/Budapest, 2023. szeptember 4. – A Škoda AUTO rövidesen bemutatja belsőégésű motorokkal (ICE) hajtott zászlóshajója, a Superb negyedik generációját, ismét elegáns limuzin változattal egészíti ki népszerű kombi modelljét. E megújult hagyományos karosszériaváltozat hosszúságában és magasságában egyaránt növekedett, miközben még aerodinamikusabbá vált. Szintén fejlődött szoborszerűen plasztikus Škoda-formavilága, immár újratervezett, nyolcszögletű Škoda-hűtőráccsal és átdolgozott ajtókilincsekkel. Az […]

Olvass tovább
Hírek Itthonról Verdák

BMW M és BMW X modellek hódították meg a Balaton Park Circuit versenypályát

Szeptember 4-13. között a legújabb BMW M és BMW X modellek sorakoztak fel a Balaton Park Circuit területén, hogy versenypályán, közúton és off-road körülmények között is próbára tehesse őket a X meets M rendezvény mintegy 320 hazai és nemzetközi résztvevője. A Balatonfőkajár szomszédságában található, a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) legmagasabb minősítését is elérő, idén átadott […]

Olvass tovább
Hírek Nagyvilág Verdák

Az új Land Cruiser lehet a Toyota legsokoldalúbb típusa

Amikor a Toyota 2023. augusztus elején bemutatta az új generációs – piactól függően Prado vagy 250 néven is jegyzett – Land Cruisert, azzal egyben globális hajtáslánc-stratégiáját is pontosan szemléltette. Az új generációs TNGA-F platformra épülő terepjárót a különböző piacokon eltérő motorválasztékkal kínálják, igazodva a helyi sajátosságokhoz, az ügyfelek elvárásai és a versenytársaknál elérhető alternatívák függvényében. […]

Olvass tovább
error: Védett tartalom