Mecsek Rallye: Jön hazánk legnagyobb múlttal rendelkező raliversenye

Turán Frici és Farnadi Ági Magyarország legnagyobb múltra visszatekintő raliversenyén, az 56. Mecsek Rallye-n áll rajthoz június 22-24. között. Friciéknek az aszfaltos versenyen pénteken és szombaton is 6-6 gyorsasági szakaszt kell teljesíteniük a Volkswagen Polo GTI R5-tel.

Turán Frici nem először jár a Mecsekben, ugyanis 2009-ben és 2013-ban futamgyőztesként zárta a versenyt, míg 2012-ben és 2018-ban összetett 2. helyen végzett a kanyargós pályákon, emellett több szakasz -és prológgyőzelem is fűződik a nevéhez.

„Szeretjük a Pécs környéki pályákat, a Salgó Rallye sikerét követően egy hasonló hangulatú, és legalább annyira eredményes versenyzést várunk. A felkészülést szerdán kezdjük meg, akkor látjuk majd pontosan a pályákat, de alapvetően ismert gyorsasági szakaszokon autózunk majd. Talán az egyik tűnik kicsit ismeretlenebbnek, kíváncsiak vagyunk, mennyit változtatnak idén a szervezők” – kezdi Frici.

Az 56. Mecsek Rallye azért is különleges, mert a Formula1 után a második legrangosabb nemzetközi rendezvény, az FIA European Historic Rally Championship, a CEZ, a Mitropa Rally Cup és az MNASZ HUMDA Országos Rally Bajnokság valamennyi osztályának hivatalos bajnoki fordulója, amely rendkívül népszerű a szurkolók körében is.

„Pécs környékén igazi autósport kedvelő emberek élnek, jó lesz találkozni velük a FanZone-ban és a pályák mentén is biztos, remek lesz a hangulat. Én is sokat mentem már a Mecsekben, így nagy meglepetésre nem számítok, inkább az időjárás az, ami ezen a vidéken bármikor megviccelhet minket. Örülnék egy igazi, napsütéses, nyárias versenynek, de egy kupának még jobban” -mondja mosolyogva Ági.

„Szeretnénk folytatni ezt a jó szériát, az autó, a csapat és mi is jól vizsgáztunk az előző versenyen. Bízunk benne, hogy az apró hibákat ki tudjuk küszöbölni a Mecsekben és egy sikeres futamot zárunk” – teszi hozzá Frici.

A kétnapos Mecsek Rallye-n a versenyzőkre összesen 12 gyorsasági szakasz és 161 kilométer vár. Mivel az EB szabályzata egy pályán maximum kétszeri áthaladást tesz lehetővé, így a pénteki és szombati versenynapokon három-három különböző szakaszt kell teljesíteniük a versenyzőknek két-két alkalommal.

A verseny és az ahhoz kapcsolódó programelemek az idei évben is ingyenesen látogathatók.

Forrás: Just Creative

Kapcsolódó cikkek

Hírek Nagyvilág Utcán Verdák

Az Opel bemutatta következő generációs Grandland SUV modelljét

Koncepciótól a megvalósulásig: a vadonatúj Grandland az Opel Experimental tanulmányautó számos dizájnelemét megjeleníti Német energia: Németországban tervezve, fejlesztve és gyártva Elektromosnak született: a csúcskategóriás Opel SUV az új STLA közepes platformra épül Az elektromos autózás szabadsága: a Grandland Electric modellben az új alacsony beépítésű lapos akkumulátor akár 700 km-es hatótávot (WLTP1) biztosít Innováció a világítás […]

Olvass tovább
Hírek Itthonról Race Verdák

Jön az évad második magyar tereprallye versenye, a Riverside Baja

Május 9-11-ig ismét visszatér a tereprallye Pápocra, a Riverside Baja idén nem csak az M1 Flotta Magyar Terep-rallye Bajnokság és a CEZ, de a Lengyel Bajnokság fordulójaként is szolgál. A 9. alkalommal megrendezésre kerülő futam tavalyihoz képest szinte változatlan útvonal és időterv szerint fut majd, a 330,88 km szelektív szakaszon mindössze a létszám növekedése miatt […]

Olvass tovább
Hírek Nagyvilág Utcán Verdák

Felkészül a MINI új modellcsaládjának utolsó tagja, az új MINI Aceman

Nagy esemény a MINI háza táján: a tisztán elektromos meghajtású MINI Aceman a 2024-es Pekingi Nemzetközi Autókiállításon világpremierjét ünnepli. A tisztán elektromos meghajtású MINI Cooper és az erőteljes MINI John Cooper Works Countryman ALL4 oldalán a brit prémiumgyártó reflektorfénybe gurítja új modellgenerációját. A MINI rajongói izgatottan várhatják a 2024-es Pekingi Nemzetközi Autókiállítást, hiszen az április […]

Olvass tovább
error: Védett tartalom