Nyilvánosságra hozta a vadonatúj e:Ny1 elektromos SUV indulóárát a Honda

  • A Honda legkorszerűbb akkumulátortechnológiája, valamint az új BEV-platform kivételes dinamizmust és – a B-szegmensben rendkívül versenyképesnek számító – hatótávot szavatol
  • Az alapfelszereltségként kínált, nagyméretű, központi érintőképernyő és a digitális műszeregység újszerű élményben részesíti a Honda vásárlóitA Honda vadonatúj modellje, az e:Ny1 20 730 000 Ft-os indulóáron elérhető a piaci bevezetés kezdetétől, június 12-től.

A B-szegmensbe tartozó SUV a márka legújabb Európában forgalmazott, tisztán elektromos hajtású járműve. Ez az első azon új, elsőkerék-hajtású, nagy teljesítményű, dinamikus Honda modellek közül, amelyek a WLTP szabvány szerint 412 km-es hatótávot biztosító akkumulátort körülölelő e:N Architecture F platformra épülnek.

A belépő, Elegance kivitelben egyebek mellett az elektromosan állítható, szintetikus bőr kárpitozású vezetőülés, az első ülésfűtés, az automatikusan elsötétedő belső visszapillantó-tükör, a kétzónás, automatikus vezérlésű klímaberendezés, a vezeték nélküli telefontöltés, az utastér több pontján elhelyezett USB-csatlakozó, a Smart Entry rendszer és a nyomógombos indítás is szériafelszereltség, sőt fűtött külső visszapillantó tükrök, szekvenciális irányjelzők és sötétített hátsó ablakok is szerepelnek a tartozéklistán.

A modellváltozatok mindegyikébe nagyméretű, 15,1”-os képátlójú, központi érintőképernyő és 10,25”-os, digitális műszeregység kerül, melyeken számos – a vezetéshez és az infotainment rendszerhez kötődő – információ látható, így a pilóta részletesen tájékozódhat például az olyan EV-jellemzőkről, mint az energiafelhasználás és a töltöttségi állapot, ugyanakkor megjelenik az Android Auto és a vezeték nélküli Apple CarPlay felülete is.

A My Honda+ alkalmazás lehetővé teszi, hogy a vásárlók a birtokbavételt követő első 8 évben az ingyenesen járó „Core Connectivity” csomag részeként okostelefonjukról, a távolból ütemezzék a klímaberendezés működését, valamint a töltést.

A vásárlást követő első évben ingyenesen használható a Honda Digitális Kulcs csomag is, amelynek jóvoltából a jármű tulajdonosa (és az általa megjelölt további 5 személy) az alkalmazás segítségével zárhatja, nyithatja és indíthatja a járművet. Az első 12 hónapban ugyancsak térítésmentesen használható a Biztonság és utazás csomag. Ez azt jelenti, hogy meghibásodás esetén a tulajdonos számíthat a Honda Digitális Útmenti Segélyszolgáltatás nyújtotta támogatásra, a Zónakontroll pedig azonnal értesítést küld, ha a jármű valamilyen szállítóeszközön vagy saját kerekein elhagyja az előzetesen meghatározott terület határait.

Az e:Ny1 leggazdagabban felszerelt változata, az Advance, 20 730 000 Ft-tól érhető el, mely modellváltozat az Elegance felszereltségi szinthez képest, sok-sok további prémium szintű, kényelem fokozására hivatott tételt sorakoztat fel. A belső térbe – külső színtől függően – fekete vagy világosszürke, prémium minőségű, szintetikus bőr üléskárpitot kérhetnek a vásárlók, és felár nélkül kerül az autóba a panoráma-üvegtető, a fűthető kormány, valamint a prémium audiorendszer. A nagyméretű és/vagy nehéz tárgyak poggyásztérbe helyezését és kivételét motoros mozgatású csomagtérajtó könnyíti meg.

Az Advance kivitelnél a több irányba „figyelő”, oldalérzékelőkkel kiegészített Honda Parking Pilot rendszer is az alapfelszereltség része. Ha a vezető bekapcsolja, a vezérlőegység felismeri a jármű számára ideális parkolóhelyeket, és a parkolás idejére átveszi a vezetőtől a kormányzás, a fékezés, valamint a sebességváltás feladatát. A Honda Parking Pilot hatféle parkolási művelet elvégzésére alkalmas, így önműködően állítja be a járművet például a merőleges, a párhuzamos, valamint az úthoz mérten 45˚-os szögben a kijelölt parkolóhelyekre.

A Honda átfogó, SENSING elnevezésű, aktív biztonsági rendszereket magában foglaló csomagját az e:Ny1 összes változata megkapja. A vezetőt egyebek mellett Ütközés Erejét Mérsékelő Fékrendszer, Holttérfigyelő Rendszer, Útpályaelhagyásra Figyelmeztető Rendszer, Sávtartó Asszisztens, Közúti Jelzőtáblákat Felismerő Rendszer, valamint első-hátsó parkolási érzékelő, illetve tolatókamera segíti.

– A vadonatúj e:Ny1 a Hondáktól elvárt teljesítményt, kényelmet és használhatóságot ötvözi az EV-hajtáslánc erényeivel – árulta el a Honda Motor Europe illetékese. – A Honda második tisztán elektromos hajtású járműveként fontos mérföldkő a márka történetében, és persze az elektromos átállást tekintve is. Vonzó formatervével és belső kialakításával, gazdag felszereltségével, valamint acélos erejével és magával ragadó dinamizmusával követendő példaként áll a jövőbeli Honda modellek előtt – fűzte hozzá.

A mai naptól megrendelhető, új Honda e:Ny1 Advance felszereltség első példányai várhatóan 2023 őszén érkeznek meg tulajdonosaikhoz. Az árakkal, valamint a finanszírozással kapcsolatos teljes tájékoztató itt található: https://www.honda.hu/e-ny1-electric-suv.html

Kapcsolódó cikkek

Hírek Itthonról Race

Kiss Norbert – Tízből tíz!

Misano és a Slovakia Ring után Zolderben folytatódott a 2024-es kamion Európa-bajnokság. A Révész Racing pilótája, Kiss Norbert Belgiumot is meghódította. A HUMDA Magyar Autó-Motorsport és Zöld Mobilitás-fejlesztési Ügynökség Zrt. közreműködésével versenyző magyar Európa-bajnok az időmérőn ismét a leggyorsabb volt szombaton, idén mindig az első starthelyről indulhatott. A versenyen Albacete szorongatta a rajtnál, de a […]

Olvass tovább
Hírek Nagyvilág

A Toyota-kereskedés, ahol szó szerint megállt az idő

Apokaliptikus hangulatú videojátékokban találkozhatunk olyan utcaképpel, mint ami az észak-ciprusi Varósziában fogadja a látogatót – illetve pont, hogy néhány utca kivételével nem fogadja. A város 1974 augusztusa óta lakatlan: amikor a sziget ötven évvel ezelőtt politikailag két részre szakadt, az eredetileg görögök lakta várost irányításuk alá vonták a török csapatok, a lakosság pedig még azelőtt […]

Olvass tovább
Hírek Motor Nagyvilág

A 30. EURÓPAI H.O.G.® RALLY BEARANYOZTA A NAPSÜTÖTTE SENIGALLIÁT

Az Olaszországi Senigallia gyönyörű, történelmi folyóparti városa adott otthont idén a különleges mérföldkőnek számító, 30. jubileumi Európai H.O.G. Rallynak június 6-9. között. Több mint 100.000 ember és 20.000 motor vett részt Olaszországból, Európából és a világ minden tájáról egy teltházas, 4 napos rendezvényen, ami a Harley-Davidson rajongók mennyországává változtatta az olasz várost.ű A rendezvény fő […]

Olvass tovább
error: Védett tartalom