Nyilvánosságra hozta a vadonatúj e:Ny1 elektromos SUV indulóárát a Honda

  • A Honda legkorszerűbb akkumulátortechnológiája, valamint az új BEV-platform kivételes dinamizmust és – a B-szegmensben rendkívül versenyképesnek számító – hatótávot szavatol
  • Az alapfelszereltségként kínált, nagyméretű, központi érintőképernyő és a digitális műszeregység újszerű élményben részesíti a Honda vásárlóitA Honda vadonatúj modellje, az e:Ny1 20 730 000 Ft-os indulóáron elérhető a piaci bevezetés kezdetétől, június 12-től.

A B-szegmensbe tartozó SUV a márka legújabb Európában forgalmazott, tisztán elektromos hajtású járműve. Ez az első azon új, elsőkerék-hajtású, nagy teljesítményű, dinamikus Honda modellek közül, amelyek a WLTP szabvány szerint 412 km-es hatótávot biztosító akkumulátort körülölelő e:N Architecture F platformra épülnek.

A belépő, Elegance kivitelben egyebek mellett az elektromosan állítható, szintetikus bőr kárpitozású vezetőülés, az első ülésfűtés, az automatikusan elsötétedő belső visszapillantó-tükör, a kétzónás, automatikus vezérlésű klímaberendezés, a vezeték nélküli telefontöltés, az utastér több pontján elhelyezett USB-csatlakozó, a Smart Entry rendszer és a nyomógombos indítás is szériafelszereltség, sőt fűtött külső visszapillantó tükrök, szekvenciális irányjelzők és sötétített hátsó ablakok is szerepelnek a tartozéklistán.

A modellváltozatok mindegyikébe nagyméretű, 15,1”-os képátlójú, központi érintőképernyő és 10,25”-os, digitális műszeregység kerül, melyeken számos – a vezetéshez és az infotainment rendszerhez kötődő – információ látható, így a pilóta részletesen tájékozódhat például az olyan EV-jellemzőkről, mint az energiafelhasználás és a töltöttségi állapot, ugyanakkor megjelenik az Android Auto és a vezeték nélküli Apple CarPlay felülete is.

A My Honda+ alkalmazás lehetővé teszi, hogy a vásárlók a birtokbavételt követő első 8 évben az ingyenesen járó „Core Connectivity” csomag részeként okostelefonjukról, a távolból ütemezzék a klímaberendezés működését, valamint a töltést.

A vásárlást követő első évben ingyenesen használható a Honda Digitális Kulcs csomag is, amelynek jóvoltából a jármű tulajdonosa (és az általa megjelölt további 5 személy) az alkalmazás segítségével zárhatja, nyithatja és indíthatja a járművet. Az első 12 hónapban ugyancsak térítésmentesen használható a Biztonság és utazás csomag. Ez azt jelenti, hogy meghibásodás esetén a tulajdonos számíthat a Honda Digitális Útmenti Segélyszolgáltatás nyújtotta támogatásra, a Zónakontroll pedig azonnal értesítést küld, ha a jármű valamilyen szállítóeszközön vagy saját kerekein elhagyja az előzetesen meghatározott terület határait.

Az e:Ny1 leggazdagabban felszerelt változata, az Advance, 20 730 000 Ft-tól érhető el, mely modellváltozat az Elegance felszereltségi szinthez képest, sok-sok további prémium szintű, kényelem fokozására hivatott tételt sorakoztat fel. A belső térbe – külső színtől függően – fekete vagy világosszürke, prémium minőségű, szintetikus bőr üléskárpitot kérhetnek a vásárlók, és felár nélkül kerül az autóba a panoráma-üvegtető, a fűthető kormány, valamint a prémium audiorendszer. A nagyméretű és/vagy nehéz tárgyak poggyásztérbe helyezését és kivételét motoros mozgatású csomagtérajtó könnyíti meg.

Az Advance kivitelnél a több irányba „figyelő”, oldalérzékelőkkel kiegészített Honda Parking Pilot rendszer is az alapfelszereltség része. Ha a vezető bekapcsolja, a vezérlőegység felismeri a jármű számára ideális parkolóhelyeket, és a parkolás idejére átveszi a vezetőtől a kormányzás, a fékezés, valamint a sebességváltás feladatát. A Honda Parking Pilot hatféle parkolási művelet elvégzésére alkalmas, így önműködően állítja be a járművet például a merőleges, a párhuzamos, valamint az úthoz mérten 45˚-os szögben a kijelölt parkolóhelyekre.

A Honda átfogó, SENSING elnevezésű, aktív biztonsági rendszereket magában foglaló csomagját az e:Ny1 összes változata megkapja. A vezetőt egyebek mellett Ütközés Erejét Mérsékelő Fékrendszer, Holttérfigyelő Rendszer, Útpályaelhagyásra Figyelmeztető Rendszer, Sávtartó Asszisztens, Közúti Jelzőtáblákat Felismerő Rendszer, valamint első-hátsó parkolási érzékelő, illetve tolatókamera segíti.

– A vadonatúj e:Ny1 a Hondáktól elvárt teljesítményt, kényelmet és használhatóságot ötvözi az EV-hajtáslánc erényeivel – árulta el a Honda Motor Europe illetékese. – A Honda második tisztán elektromos hajtású járműveként fontos mérföldkő a márka történetében, és persze az elektromos átállást tekintve is. Vonzó formatervével és belső kialakításával, gazdag felszereltségével, valamint acélos erejével és magával ragadó dinamizmusával követendő példaként áll a jövőbeli Honda modellek előtt – fűzte hozzá.

A mai naptól megrendelhető, új Honda e:Ny1 Advance felszereltség első példányai várhatóan 2023 őszén érkeznek meg tulajdonosaikhoz. Az árakkal, valamint a finanszírozással kapcsolatos teljes tájékoztató itt található: https://www.honda.hu/e-ny1-electric-suv.html

Kapcsolódó cikkek

Hírek Nagyvilág Verdák

Keveset kaptak, sokat adtak a Peugeot különcei

A múlt század vége felé eljutott odáig a technológiák fejlődése, hogy a megfizethető autók is egyre több extrát kínálhattak: erősebbek, kényelmesebbek, sikkesebbek lettek. A Peugeot aztán gondolt egy merészet, és a trenddel dacolva nem hozzátett, hanem elvett egy-egy típusából, méghozzá sok mindent. A sors fintora, hogy ma ezekre emlékezünk vissza a legnagyobb örömmel. 1986-ban félárbocra […]

Olvass tovább
Hírek Nagyvilág Utcán Verdák

Max Verstappen és a Honda e:NY1

Max Verstappen még a szezon előtt bepattant a tisztán elektromos üzemű Honda e:Ny1 volánja mögé, hogy lenyűgözze az ifjú gokartversenyzőket, majd egy meglepetéstalálkozón személyesen is elbeszélgetett velük. A háromszoros F1-világbajnok egy Oracle Red Bull Racing RB20 versenyautóval áll rajthoz, amelyben a Honda által fejlesztett, RBPTH002 típuskódú, 1,6 literes, V6-os, hibrid hajtáslánc dolgozik. A fejlesztése során […]

Olvass tovább
Hírek Motor Nagyvilág Utcán

A Harley-Davidson® bemutatja az új 2024-es Icons és Enthusiast motorkerékpár-kollekcióját

A Harley-Davidson®-nál ma debütál a limitált kiadású Harley-Davidson Icons motorkerékpár kollekció és mellette a limitált szériás Enthusiast kollekció legújabb tagjait is megismerheti a nagyérdemű. Ezek a motorokat az egyedi gyári festés, illetve a részleteiben is kidolgozott grafikák és azok fényezési technológiája teszi igazán vonzóvá. Mindkét kollekció darabjait március 2-9. között a Daytona Bike Week ideje […]

Olvass tovább
error: Védett tartalom