Nyilvánosságra hozta a vadonatúj e:Ny1 elektromos SUV indulóárát a Honda

  • A Honda legkorszerűbb akkumulátortechnológiája, valamint az új BEV-platform kivételes dinamizmust és – a B-szegmensben rendkívül versenyképesnek számító – hatótávot szavatol
  • Az alapfelszereltségként kínált, nagyméretű, központi érintőképernyő és a digitális műszeregység újszerű élményben részesíti a Honda vásárlóitA Honda vadonatúj modellje, az e:Ny1 20 730 000 Ft-os indulóáron elérhető a piaci bevezetés kezdetétől, június 12-től.

A B-szegmensbe tartozó SUV a márka legújabb Európában forgalmazott, tisztán elektromos hajtású járműve. Ez az első azon új, elsőkerék-hajtású, nagy teljesítményű, dinamikus Honda modellek közül, amelyek a WLTP szabvány szerint 412 km-es hatótávot biztosító akkumulátort körülölelő e:N Architecture F platformra épülnek.

A belépő, Elegance kivitelben egyebek mellett az elektromosan állítható, szintetikus bőr kárpitozású vezetőülés, az első ülésfűtés, az automatikusan elsötétedő belső visszapillantó-tükör, a kétzónás, automatikus vezérlésű klímaberendezés, a vezeték nélküli telefontöltés, az utastér több pontján elhelyezett USB-csatlakozó, a Smart Entry rendszer és a nyomógombos indítás is szériafelszereltség, sőt fűtött külső visszapillantó tükrök, szekvenciális irányjelzők és sötétített hátsó ablakok is szerepelnek a tartozéklistán.

A modellváltozatok mindegyikébe nagyméretű, 15,1”-os képátlójú, központi érintőképernyő és 10,25”-os, digitális műszeregység kerül, melyeken számos – a vezetéshez és az infotainment rendszerhez kötődő – információ látható, így a pilóta részletesen tájékozódhat például az olyan EV-jellemzőkről, mint az energiafelhasználás és a töltöttségi állapot, ugyanakkor megjelenik az Android Auto és a vezeték nélküli Apple CarPlay felülete is.

A My Honda+ alkalmazás lehetővé teszi, hogy a vásárlók a birtokbavételt követő első 8 évben az ingyenesen járó „Core Connectivity” csomag részeként okostelefonjukról, a távolból ütemezzék a klímaberendezés működését, valamint a töltést.

A vásárlást követő első évben ingyenesen használható a Honda Digitális Kulcs csomag is, amelynek jóvoltából a jármű tulajdonosa (és az általa megjelölt további 5 személy) az alkalmazás segítségével zárhatja, nyithatja és indíthatja a járművet. Az első 12 hónapban ugyancsak térítésmentesen használható a Biztonság és utazás csomag. Ez azt jelenti, hogy meghibásodás esetén a tulajdonos számíthat a Honda Digitális Útmenti Segélyszolgáltatás nyújtotta támogatásra, a Zónakontroll pedig azonnal értesítést küld, ha a jármű valamilyen szállítóeszközön vagy saját kerekein elhagyja az előzetesen meghatározott terület határait.

Az e:Ny1 leggazdagabban felszerelt változata, az Advance, 20 730 000 Ft-tól érhető el, mely modellváltozat az Elegance felszereltségi szinthez képest, sok-sok további prémium szintű, kényelem fokozására hivatott tételt sorakoztat fel. A belső térbe – külső színtől függően – fekete vagy világosszürke, prémium minőségű, szintetikus bőr üléskárpitot kérhetnek a vásárlók, és felár nélkül kerül az autóba a panoráma-üvegtető, a fűthető kormány, valamint a prémium audiorendszer. A nagyméretű és/vagy nehéz tárgyak poggyásztérbe helyezését és kivételét motoros mozgatású csomagtérajtó könnyíti meg.

Az Advance kivitelnél a több irányba „figyelő”, oldalérzékelőkkel kiegészített Honda Parking Pilot rendszer is az alapfelszereltség része. Ha a vezető bekapcsolja, a vezérlőegység felismeri a jármű számára ideális parkolóhelyeket, és a parkolás idejére átveszi a vezetőtől a kormányzás, a fékezés, valamint a sebességváltás feladatát. A Honda Parking Pilot hatféle parkolási művelet elvégzésére alkalmas, így önműködően állítja be a járművet például a merőleges, a párhuzamos, valamint az úthoz mérten 45˚-os szögben a kijelölt parkolóhelyekre.

A Honda átfogó, SENSING elnevezésű, aktív biztonsági rendszereket magában foglaló csomagját az e:Ny1 összes változata megkapja. A vezetőt egyebek mellett Ütközés Erejét Mérsékelő Fékrendszer, Holttérfigyelő Rendszer, Útpályaelhagyásra Figyelmeztető Rendszer, Sávtartó Asszisztens, Közúti Jelzőtáblákat Felismerő Rendszer, valamint első-hátsó parkolási érzékelő, illetve tolatókamera segíti.

– A vadonatúj e:Ny1 a Hondáktól elvárt teljesítményt, kényelmet és használhatóságot ötvözi az EV-hajtáslánc erényeivel – árulta el a Honda Motor Europe illetékese. – A Honda második tisztán elektromos hajtású járműveként fontos mérföldkő a márka történetében, és persze az elektromos átállást tekintve is. Vonzó formatervével és belső kialakításával, gazdag felszereltségével, valamint acélos erejével és magával ragadó dinamizmusával követendő példaként áll a jövőbeli Honda modellek előtt – fűzte hozzá.

A mai naptól megrendelhető, új Honda e:Ny1 Advance felszereltség első példányai várhatóan 2023 őszén érkeznek meg tulajdonosaikhoz. Az árakkal, valamint a finanszírozással kapcsolatos teljes tájékoztató itt található: https://www.honda.hu/e-ny1-electric-suv.html

Kapcsolódó cikkek

Hírek Nagyvilág Verdák

A Škoda Superb negyedik generációja is kínál limuzin változatot

Mladá Boleslav/Budapest, 2023. szeptember 4. – A Škoda AUTO rövidesen bemutatja belsőégésű motorokkal (ICE) hajtott zászlóshajója, a Superb negyedik generációját, ismét elegáns limuzin változattal egészíti ki népszerű kombi modelljét. E megújult hagyományos karosszériaváltozat hosszúságában és magasságában egyaránt növekedett, miközben még aerodinamikusabbá vált. Szintén fejlődött szoborszerűen plasztikus Škoda-formavilága, immár újratervezett, nyolcszögletű Škoda-hűtőráccsal és átdolgozott ajtókilincsekkel. Az […]

Olvass tovább
Hírek Itthonról Verdák

BMW M és BMW X modellek hódították meg a Balaton Park Circuit versenypályát

Szeptember 4-13. között a legújabb BMW M és BMW X modellek sorakoztak fel a Balaton Park Circuit területén, hogy versenypályán, közúton és off-road körülmények között is próbára tehesse őket a X meets M rendezvény mintegy 320 hazai és nemzetközi résztvevője. A Balatonfőkajár szomszédságában található, a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) legmagasabb minősítését is elérő, idén átadott […]

Olvass tovább
Hírek Nagyvilág Verdák

Az új Land Cruiser lehet a Toyota legsokoldalúbb típusa

Amikor a Toyota 2023. augusztus elején bemutatta az új generációs – piactól függően Prado vagy 250 néven is jegyzett – Land Cruisert, azzal egyben globális hajtáslánc-stratégiáját is pontosan szemléltette. Az új generációs TNGA-F platformra épülő terepjárót a különböző piacokon eltérő motorválasztékkal kínálják, igazodva a helyi sajátosságokhoz, az ügyfelek elvárásai és a versenytársaknál elérhető alternatívák függvényében. […]

Olvass tovább
error: Védett tartalom