Pole után két győzelem Szlovákiában

A hétvégén Szlovákiában folytatódik a 2023-as kamion Európa-bajnokság. A Révész Racing négyszeres Európa-bajnoka, a HUMDA Magyar Autó-Motorsport és Zöld Mobilitás-fejlesztési Ügynökség Zrt. közreműködésével versenyző Kiss Norbert remekül kezdett, a helyszínen lévő magyar szurkolók nagy örömére!

Óriási csata volt az időmérőn az első rajtkockáért, négyen is fél másodpercen belül voltak, de végül a magyar pilóta 2:42:563-as idővel megszerezte a pole-t Jochen Hahn előtt. A második sorból Albacete és Lenz indulhatott az első futamon. A start előtt azonban leszakadt az ég.

-Már kint álltunk a rajtrácson, amikor jelezték, hogy jön a vihar. Az edzések száraz körülmények között zajlottak, és bár legutóbb is sikerült győzni esőben, nagyon óvatosnak kell lenni, könnyű hibázni, a nedves aszfalton sokkal nagyobb a kockázat. Vannak vízátfolyások, és nálunk nincs külön esőgumi, így könnyen megúszhat az autó. Remélem, javulnak a körülmények a rajtig – mondta Kiss Norbert a start előtt.

Több mint negyven perc csúszással indult el a mezőny, vizes pályán, sárga zászló mellett. A második körben aztán megérkezett a zöld jelzés, és Norbi azonnal meglépett riválisaitól. Mögötte többen is hibáztak, Kursim és Faas is megcsúszott, és elhagyta a pályát. Hahn is rontott, és a negyedik helyig esett vissza, így a magyar versenyző 7 másodperccel vezetett Albacete előtt, akit Lenz üldözött. A folytatásban folyamatosan nőtt a távolság, a HUMDA által is támogatott magyar pilóta megduplázta előnyét, csata a harmadik helyért folyt Lenz és Hahn között. Végül Kiss Norbert nagy különbséggel nyert Albacete és Lenz előtt.

-Elég jó futamunk volt, minden remekül működött. Láttam az első körben, hogy Jochen nem tudja tartani velem a lépést, így sikerült előnyt szereznem. Köszönet a csapatnak, mert nagyon jól működtek a beállítások. Ez volt az első esős futam Szlovákiában, óvatosan kellett vezetni a vízátfolyások miatt, egyszer picit el is fékeztem magam. Nehéz futamra számítok a nap második versenyén, addigra felszáradhat a pálya, így más körülmények várnak ránk – értékelt a futam után Kiss Norbert.

A nap második versenyén, a fordított rajtrácsos futamon a 8. helyről indulhatott a Révész Racing négyszeres Európa-bajnoka. Bár a pálya felszáradt, hatalmas felhők közeledtek. A rajt után az élen nagy csata volt, Kiss Norbert pedig remekül indult, majd Halm és Lenz mellett is elment, így már az 5. helyen haladt. Albacete volt előtte, aki Andersont követte. A harmadik körben Hahn állt az élre, Norbi pedig feljött a negyedik helyre, miközben eleredt az eső. Féltávnál Andersont is megelőzte a magyar versenyző, majd két körrel a vége előtt Kursimot is kifékezte, így már a második helyen haladt. Egyre jobban esett, de Norbi megpróbálta még utolérni az élen álló Hahnt. Ez sikerült, bebújt a német mellé, és megelőzte! A legjobbkor, mert az utolsó körre az eső miatt végig sárga zászló volt érvényben, és le kellett lassítani. Kiss Norbert remek versenyzéssel a 8. helyről indulva megnyerte a második futamot is, így szombaton az időmérő után a versenyeken is a leggyorsabb volt, és vezet összetettben.

Kapcsolódó cikkek

Hírek Nagyvilág Utcán Verdák

Az Opel bemutatta következő generációs Grandland SUV modelljét

Koncepciótól a megvalósulásig: a vadonatúj Grandland az Opel Experimental tanulmányautó számos dizájnelemét megjeleníti Német energia: Németországban tervezve, fejlesztve és gyártva Elektromosnak született: a csúcskategóriás Opel SUV az új STLA közepes platformra épül Az elektromos autózás szabadsága: a Grandland Electric modellben az új alacsony beépítésű lapos akkumulátor akár 700 km-es hatótávot (WLTP1) biztosít Innováció a világítás […]

Olvass tovább
Hírek Itthonról Race Verdák

Jön az évad második magyar tereprallye versenye, a Riverside Baja

Május 9-11-ig ismét visszatér a tereprallye Pápocra, a Riverside Baja idén nem csak az M1 Flotta Magyar Terep-rallye Bajnokság és a CEZ, de a Lengyel Bajnokság fordulójaként is szolgál. A 9. alkalommal megrendezésre kerülő futam tavalyihoz képest szinte változatlan útvonal és időterv szerint fut majd, a 330,88 km szelektív szakaszon mindössze a létszám növekedése miatt […]

Olvass tovább
Hírek Nagyvilág Utcán Verdák

Felkészül a MINI új modellcsaládjának utolsó tagja, az új MINI Aceman

Nagy esemény a MINI háza táján: a tisztán elektromos meghajtású MINI Aceman a 2024-es Pekingi Nemzetközi Autókiállításon világpremierjét ünnepli. A tisztán elektromos meghajtású MINI Cooper és az erőteljes MINI John Cooper Works Countryman ALL4 oldalán a brit prémiumgyártó reflektorfénybe gurítja új modellgenerációját. A MINI rajongói izgatottan várhatják a 2024-es Pekingi Nemzetközi Autókiállítást, hiszen az április […]

Olvass tovább
error: Védett tartalom