Pole után két győzelem Szlovákiában

A hétvégén Szlovákiában folytatódik a 2023-as kamion Európa-bajnokság. A Révész Racing négyszeres Európa-bajnoka, a HUMDA Magyar Autó-Motorsport és Zöld Mobilitás-fejlesztési Ügynökség Zrt. közreműködésével versenyző Kiss Norbert remekül kezdett, a helyszínen lévő magyar szurkolók nagy örömére!

Óriási csata volt az időmérőn az első rajtkockáért, négyen is fél másodpercen belül voltak, de végül a magyar pilóta 2:42:563-as idővel megszerezte a pole-t Jochen Hahn előtt. A második sorból Albacete és Lenz indulhatott az első futamon. A start előtt azonban leszakadt az ég.

-Már kint álltunk a rajtrácson, amikor jelezték, hogy jön a vihar. Az edzések száraz körülmények között zajlottak, és bár legutóbb is sikerült győzni esőben, nagyon óvatosnak kell lenni, könnyű hibázni, a nedves aszfalton sokkal nagyobb a kockázat. Vannak vízátfolyások, és nálunk nincs külön esőgumi, így könnyen megúszhat az autó. Remélem, javulnak a körülmények a rajtig – mondta Kiss Norbert a start előtt.

Több mint negyven perc csúszással indult el a mezőny, vizes pályán, sárga zászló mellett. A második körben aztán megérkezett a zöld jelzés, és Norbi azonnal meglépett riválisaitól. Mögötte többen is hibáztak, Kursim és Faas is megcsúszott, és elhagyta a pályát. Hahn is rontott, és a negyedik helyig esett vissza, így a magyar versenyző 7 másodperccel vezetett Albacete előtt, akit Lenz üldözött. A folytatásban folyamatosan nőtt a távolság, a HUMDA által is támogatott magyar pilóta megduplázta előnyét, csata a harmadik helyért folyt Lenz és Hahn között. Végül Kiss Norbert nagy különbséggel nyert Albacete és Lenz előtt.

-Elég jó futamunk volt, minden remekül működött. Láttam az első körben, hogy Jochen nem tudja tartani velem a lépést, így sikerült előnyt szereznem. Köszönet a csapatnak, mert nagyon jól működtek a beállítások. Ez volt az első esős futam Szlovákiában, óvatosan kellett vezetni a vízátfolyások miatt, egyszer picit el is fékeztem magam. Nehéz futamra számítok a nap második versenyén, addigra felszáradhat a pálya, így más körülmények várnak ránk – értékelt a futam után Kiss Norbert.

A nap második versenyén, a fordított rajtrácsos futamon a 8. helyről indulhatott a Révész Racing négyszeres Európa-bajnoka. Bár a pálya felszáradt, hatalmas felhők közeledtek. A rajt után az élen nagy csata volt, Kiss Norbert pedig remekül indult, majd Halm és Lenz mellett is elment, így már az 5. helyen haladt. Albacete volt előtte, aki Andersont követte. A harmadik körben Hahn állt az élre, Norbi pedig feljött a negyedik helyre, miközben eleredt az eső. Féltávnál Andersont is megelőzte a magyar versenyző, majd két körrel a vége előtt Kursimot is kifékezte, így már a második helyen haladt. Egyre jobban esett, de Norbi megpróbálta még utolérni az élen álló Hahnt. Ez sikerült, bebújt a német mellé, és megelőzte! A legjobbkor, mert az utolsó körre az eső miatt végig sárga zászló volt érvényben, és le kellett lassítani. Kiss Norbert remek versenyzéssel a 8. helyről indulva megnyerte a második futamot is, így szombaton az időmérő után a versenyeken is a leggyorsabb volt, és vezet összetettben.

Kapcsolódó cikkek

Race

A DTM megrengette az osztrák Alpokat a szezon utolsó előtti versenyén

Ausztria stájer-alpesi szívében található az ikonikus Red Bull Ring, egy pálya, amely a motorsport történelmének legemlékezetesebb pillanatainak tanúja volt. Itt került megrendezésre a DTM idei szezonjának hetedik fordulója.   A hétvégi DTM fesztiválon több sorozat is képviseltette magát, a vasárnap reggel az ADAC GT Masters második időmérő edzésével kezdődött, amit Christian Engelhart szoros küzdelemben, Sven […]

Olvass tovább
Hírek Nagyvilág Verdák

A Škoda Superb negyedik generációja is kínál limuzin változatot

Mladá Boleslav/Budapest, 2023. szeptember 4. – A Škoda AUTO rövidesen bemutatja belsőégésű motorokkal (ICE) hajtott zászlóshajója, a Superb negyedik generációját, ismét elegáns limuzin változattal egészíti ki népszerű kombi modelljét. E megújult hagyományos karosszériaváltozat hosszúságában és magasságában egyaránt növekedett, miközben még aerodinamikusabbá vált. Szintén fejlődött szoborszerűen plasztikus Škoda-formavilága, immár újratervezett, nyolcszögletű Škoda-hűtőráccsal és átdolgozott ajtókilincsekkel. Az […]

Olvass tovább
Hírek Itthonról Verdák

BMW M és BMW X modellek hódították meg a Balaton Park Circuit versenypályát

Szeptember 4-13. között a legújabb BMW M és BMW X modellek sorakoztak fel a Balaton Park Circuit területén, hogy versenypályán, közúton és off-road körülmények között is próbára tehesse őket a X meets M rendezvény mintegy 320 hazai és nemzetközi résztvevője. A Balatonfőkajár szomszédságában található, a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) legmagasabb minősítését is elérő, idén átadott […]

Olvass tovább
error: Védett tartalom