Ráncfelvarrás: agresszívabb dizájnt kapott a megújult Kia Picanto

A Kia kis városi autója kapott most egy alapos felfrissítést, melynek keretén belül sportosabbra faragták a megjelenését. Ezzel az iránnyal ellentétes azonban a motorpaletta alakulása, ahol most már nem találhatunk turbós motorokat.

A Kia városi kisautójának jelenlegi generációja immár hat éve van jelen a piacon, azaz nemsokára a modellciklus végéhez ér. Addig is viszont egy picit felfrissítette az autót a gyártó, ráadásul a motorpalettában is történt egy érdekes változás.

A gyártó első körben a GT Line felszereltség megjelenését mutatta meg, mely jóval agresszívabb lökhárítókkal és küszöbtoldatokkal lesz kapható. A fényszórók (opcionálisan LED-esek) rajzolata is megváltozott, illetve hátul a mai trendeknek megfelelően egy LED csík köti össze a két lámpatestet. Látványos a GT Line új 16 colos felnije is, ám az alap modellek esetében 14-es kerekeket találhatunk majd az autó alatt.

A belső térben apróbb változtatásokkal találkozhatunk, de legfőképpen a jobb anyagminőségre hívja fel a figyelmet a gyártó. A 8 colos kijelzővel rendelkező Kia Connenct infotainment most már felhőalapú frissítéseket is tud kezelni, így bármikor tovább fejleszthető az Android Auto és Apple Carplay kompatibilis, illetve akár hangvezérléssel is utasítható rendszer tudása.

A legfurcsább változtatás egyértelműen a motorpaletta terén figyelhető meg. A kínálatból ugyanis kikerült az eddigi legerősebb erőforrás, a 100 lovas 1 literes turbós benzines T-GDi, így marad a szívó benzines háromhengeres 1.0 és négyhengeres 1.2 MPi, melyek 67 és 84 lóerő leadására képesek.

A lépés azért furcsa, mert a Picanto műszaki testvérmodelljének tekinthető Hyundai i10 esetében a gyártó a nemrég bejelentett frissítés után is megtartotta a turbós erőforrást, mint erősebb alternatívát.

Forrás: Autostart

Kapcsolódó cikkek

Hírek Nagyvilág Verdák

A Škoda Superb negyedik generációja is kínál limuzin változatot

Mladá Boleslav/Budapest, 2023. szeptember 4. – A Škoda AUTO rövidesen bemutatja belsőégésű motorokkal (ICE) hajtott zászlóshajója, a Superb negyedik generációját, ismét elegáns limuzin változattal egészíti ki népszerű kombi modelljét. E megújult hagyományos karosszériaváltozat hosszúságában és magasságában egyaránt növekedett, miközben még aerodinamikusabbá vált. Szintén fejlődött szoborszerűen plasztikus Škoda-formavilága, immár újratervezett, nyolcszögletű Škoda-hűtőráccsal és átdolgozott ajtókilincsekkel. Az […]

Olvass tovább
Hírek Itthonról Verdák

BMW M és BMW X modellek hódították meg a Balaton Park Circuit versenypályát

Szeptember 4-13. között a legújabb BMW M és BMW X modellek sorakoztak fel a Balaton Park Circuit területén, hogy versenypályán, közúton és off-road körülmények között is próbára tehesse őket a X meets M rendezvény mintegy 320 hazai és nemzetközi résztvevője. A Balatonfőkajár szomszédságában található, a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) legmagasabb minősítését is elérő, idén átadott […]

Olvass tovább
Hírek Nagyvilág Verdák

Az új Land Cruiser lehet a Toyota legsokoldalúbb típusa

Amikor a Toyota 2023. augusztus elején bemutatta az új generációs – piactól függően Prado vagy 250 néven is jegyzett – Land Cruisert, azzal egyben globális hajtáslánc-stratégiáját is pontosan szemléltette. Az új generációs TNGA-F platformra épülő terepjárót a különböző piacokon eltérő motorválasztékkal kínálják, igazodva a helyi sajátosságokhoz, az ügyfelek elvárásai és a versenytársaknál elérhető alternatívák függvényében. […]

Olvass tovább
error: Védett tartalom