Új néven még értékesebb pontokért

A hétvégén a Slovakiaringen folytatja az idei versenyévadot a Gender Racing Team, de ezúttal nem egy ESET Cup versenyhétvége, hanem az FIA Kamion Európa Bajnokság aktuális fordulójának betétfutamaként zajlanak – új néven – az F4 CEZ Championship küzdelmei. Mivel ahogy a szervezők nemrég hírül adták, a Nemzetközi Automobil Szövetség hivatalos közép-és kelet-európai Formula 4-es bajnokságként regisztrálta a versenysorozatot, amely ezzel egy jóval komolyabb sportszakmai szintre lépett.

A bajnokság előző fordulóján a Red Bull Ringen a Gender Racing versenyzője Michl Olivér az eddigi legjobb eredményét könyvelhette el az osztrák autósport szentélyben a hétvége második futamán egy negyedik hellyel. Ezzel a negyedik versenyfutam után így Michl Olivér az F4 CEZ Championship bajnoki tabelláján harminchat ponttal a hatodik helyről várhatja a hétvégi folytatást.

A Slovakiaring is a csapat kedvenc pályái közé tartozik, hiszen a GRT a megnyitása óta minden évben versenyez vagy tesztel akár több alkalommal is ezen az aszfaltcsíkon, így a több mint egy évtized alatt már rengeteg izgalmas sportélményt, nagyszerű győzelmet és persze jónéhány kemény pillanatot is átéltek már itt. Az idei évben is igazából itt kezdődött a szezon a csapat legújabb versenyautójának, a Tatuus F4 T421-nek a tesztjével. Így a GRT-hez visszatérő Oliver Michl is itt tette meg az első kilométereket az új autóval, ezzel mondhatjuk, hogy a Slovakiaringről rendelkezik a csapat a legtöbb gyakorlati információval az új F4-essel kapcsolatban. A csapat reméli, hogy ezt majd a minél jobb köridők formájában is lehet majd kamatoztatni, mivel elég feszített lesz a versenyhétvégé programja. Mindössze pénteken és szombaton léphet majd csak pályára az F4 CEZ Championship mezőnye. Pénteken reggel egy szabadedzés majd délután kettőkor az időmérő edzés és szombaton délelőtt tízkor az első illetve már szinte az estébe hajlóan hat órakor a második versenyfutamon. Ezzel elég komoly nyomás nehezedik a csapatokra és a versenyzőkre, hiszen ha az első versenyfutamban történik valami, akkor elég kevés idő áll rendelkezésre a csapatok számára a javításhoz.

Bár Olivér célkitűzése, hogy az eddigi versenyhétvégékhez hasonlóan folyamatosan felépítve a tempót tovább gyorsuljon és most már akár a dobogóért is harcban lehessen, amellett fontos, hogy az első futamon biztos pontszerzéssel célba hozza az autót. Ráadásul az időjárási előrejelzések szerint jó eséllyel esős futamokra számíthat majd a mezőny a hétvége folyamán.

Az eddigi versenyfutamok tapasztalatai alapján Gender Tamás csapatfőnök is nagyon optimistán tekint a folytatás elé:

„Mindig nagyon nagy örömmel jövünk ide a Slovakiaringre, hiszen tényleg a megépülése óta rengeteg verseny és teszt kilométert tettünk meg itt az évek során. Itt mindig nagy szeretettel és kiemelt figyelemmel fogadnak minket és tényleg a második hazai pályánkként tartjuk számon! Ezért is örültünk, hogy a Gender Racing legújabb komoly szakmai mérföldkövének számító új Formula 4-es projektünket is itt kezdhettük és itt tehettük meg az első kilométereket az új autóval! Most a tesztek és az első két versenyhétvége folyamán megszerzett tapasztalatok alapján remélem, hogy ezen a hétvégén egy újabb szép sikert érhetünk el ezen a számunkra olyan kedves versenyhelyszínen. Mindezek mellett nagyon nagy öröm látni az új versenysorozat folyamatos fejlődését! Egyrészt a mezőny számának növekedésében, másrészt pedig a nemrég bejelentett FIA regisztrációnak köszönhető komoly sportszakmai szintlépést! Reméljük ez is hatékonyan tovább szolgálja majd a mezőny további bővülését. Nagyon büszke vagyok Olivér és a csapat eddigi versenyszezonban elvégzett kitartó munkájára és a fokozatos építkezéssel elért eredményekre! A hétvégén most ugyan nem a megszokott augusztusi időpontban érkezünk erre a helyszínre, de az nagyon izgalmas és örömteli, hogy az ETRC hétvégének köszönhetően várhatóan rengeteg magyar szurkoló lesz majd a lelátókon, akik remélhetőleg a Gender Racinget is lelkesen buzdítják majd a két szombati versenyfutamon!”

Kapcsolódó cikkek

Teszt Verdák

Hibrid SUV, ami autó tudott maradni: Nissan X-Trail e-POWER e-Force teszt és videó (2023)

Az egyedülálló hibrid hajtáslánc működése hallatán elsőre kétségeink támadhatnak, de a gyakorlatban egy tökéletesen működő technológia. X-Trail történelem A Nissan X-Trail gyártása 2000-ben kezdődött, a japán gyártó ekkor dobta piacra a középkategóriás SUV első generációját, T30 modellkódon, ami a Párizsi Motor Show-n debütált, akkoriban az Almerával és a Primerával megegyező platformra épült. Több faceliftet, platformváltást […]

Olvass tovább
Race Verdák

Kiss Norbert – A rekordok szezonja

A spanyolországi Jaramában vasárnap zárult a kamion Európa-bajnokság. A Révész Racing magyar pilótája, a HUMDA Magyar Mobilitás-fejlesztési Ügynökség Zrt által is támogatott Kiss Norbert szombaton mindkét futamot megnyerte, és győzelemre készült az EB zárónapján is. Nos az időmérő ezúttal is remekül sikerült, 1:57.685-ös idővel nyerte az edzést a magyar pilóta, aki ezzel rekordot felállítva idén […]

Olvass tovább
Hírek Nagyvilág Verdák

A Lexus elhozta nekünk a magánrepülők képviselete luxust négy keréken

Új piaci szegmensbe lép a Lexus vadonatúj luxus járműve piacra dobásával. Az új Lexus LM megalkotásakor a fő szempontot a japán Omotenashi, vagyis méltó vendégszeretet vezérelve adta, mely a megcélzott vásárlói réteg legfőbb igénye. A modell négyüléses változata a repülőgépek első osztályát idéző makulátlan letisztultsággal és kifinomultsággal lett megalkotva, tucatnyi részletgazdag utastérfunkcióval kiegészülve, míg a […]

Olvass tovább
error: Védett tartalom