Újabb tesztverseny következik

A ŠKODA Rally Team Hungaria versenyzői Portugáliában egy bajnoki futamon készülnek a rally-világbajnokság következő versenyére a Portugál Rallyra.

Vasárnap még a zágrábi dobogón ünnepelte első WRC2-es világbajnoki pontjait Herczig Norbert és Ferencz Ramón, szerda reggel pedig már egyenesen a repülőtérről siettek a Rali Terras d’Aboboreira pályabejárására.

„A Horvát Rally előtt is az volt a kérdés, hogy szervezzünk e egy hosszabb tesztet vagy induljunk egy tesztversenyen. Horvátországban ez bevált, így most is emellett döntöttünk. Azt is tudtuk az ERC tapasztalatunkból, hogy a versenykilométerek mennyire fontosak, ez is amellett szólt, hogy elinduljunk ezen a versenyen” – magyarázta Herczig Norbert, hogy mindössze két otthon töltött nap után miért utaztak ismét versenyre.

A kilenc gyorsaságiból álló Rali Terras d’Aboboreira összesen 99 kilométer mért szakasszal várja a párosokat. Az utolsó kettő gyorsasági különösen fontos lesz, mert ez a pálya két hét múlva szerepel a Portugál Rally itinerében is.

„Ez sajnos nem túl sok, de a vb futam leghosszabb, 37 kilométeres gyorsaságijának 17 kilométerén kétszer is végig megyünk versenytempóban, ami mindenképpen segítség, és itinerünk is lesz erről a részről. A lényeg mégis az, hogy a portugál pályákon akklimatizálódunk a murvához. Ramón több mint másfél éve nem ült murván versenyautóban, én pedig majdnem egy éve versenyeztem utoljára murván, tehát vissza kell szoknunk ehhez a talajhoz” – mondta Herczig Norbert.

A közel száz induló között lesznek ismerősök is, Armindo Araujóval és Ricardo Teodósióval az Eb futamokon már többször találkozott Herczig Norbert és Ferencz Ramón.

„Örülünk, hogy újra találkozunk velük, de az igazán éles verseny velük most két okból is elmarad. Egyrészt nekünk a teszt hiánya azt is jelenti, hogy csak a shakedown-on ülünk először murván az autóban, tehát valójában az első gyorsaságikon kell akklimatizálódnunk, miközben nekik ez hazai pálya lesz, ahol mindig nagyon gyorsak, és a bajnokságukban nekik fontos lesz a pontszerzés. Másrészt mi azokkal az erősített oldalfalú abroncsokkal versenyzünk, amiket a vb-n is használunk majd. Ez nem lenne indokolt ezeken a rövid pályákon, de a tapasztalatszerzés most fontosabb, mint a jobb tapadás. Azért a verseny végén majd megnézzük az ő idejüket is, de csak a kíváncsiság miatt” – mondta Herczig Norbert, és azt is hozzátette, hogy nagy élmény lesz Kris Meekevel is együtt versenyezni, sőt a Rally4-es autóval induló Max McRae teljesítményére is kíváncsiak lesznek.

Kapcsolódó cikkek

Hírek Nagyvilág Utcán Verdák

Az új Fiat Topolino a városi közlekedés villamosításának legelragadóbb eszköze

Az új Fiat Topolino attól a történelmi modelltől kölcsönözte jól csengő nevét, amely annak idején lefektette a városi közlekedés alapjait; a modern utód ugyanerre készül a fenntartható városi mobilitás terén. A városi használatra szánt Topolino a legfiatalabb ügyfelekhez is eljuttatja a mobilitás szabadságát A FIAT bejelentette, hogy Topolino néven hozza forgalomba új, fenntartható városi mobilitási […]

Olvass tovább
Hírek Itthonról Utcán Verdák

Bemutatkozik a 635 lóerős új Range Rover Sport SV

Nagyteljesítményű zászlóshajó: az új Range Rover Sport SV a sportos prémium vezetés élményét innovatív teljesítményfokozó technológiákkal társítja Tökéletes kiállás: a VILÁGELSŐ hidraulikus összekapcsolt 6D Dynamics légrugós felfüggesztés az előre és hátra bólintás, valamint az oldaldőlés-szabályozás funkciók jóvoltából szélsőséges mértékű gyorsítás, lassítás és extrém kanyarvétel során is csaknem teljesen síkban tartja a karosszériát Csúcsteljesítmény: a Range […]

Olvass tovább
Hírek Nagyvilág Utcán Verdák

Erősebb hibrid hajtásláncot kap a Toyota Yaris

A modellfrissítéseket nem véletlenül hívja ráncfelvarrásnak a köznyelv. Ha egy tetszőleges típus életciklusának a delén aktualizált megjelenést kap, azzal viszonylag gazdaságosan hitethetik el a gyártók ügyfeleikkel, hogy új autót kínálnak nekik – még akkor is, ha a műszaki tartalom érdemben nem változik. A Toyota Yarisszal azonban most ennek pont az ellenkezője történt: külső dizájnjának változásai […]

Olvass tovább
error: Védett tartalom