2024 Mazda2 Hybrid

A Mazda Motor Corporation és a Toyota Motor Corporation hosszú ideje tartó együttműködésének eredménye a Mazda2 Hybrid[1], amellyel megjelenik az öntöltő, teljesen hibrid hajtáslánc-technológia a Mazda modellkínálatában. A két vállalat 2015-ben hosszú távú partnerséget kötött, azóta pedig közösen fejlesztik az elektromos járműveket és a hálózatba kapcsolt autókat szolgáló különböző technológiákat, továbbá együttműködnek a fejlett biztonsági technológiák terén, miközben bővítették a kiegészítő jellegű termékek körét is. A Mazda európai piacra szánt, frissített designnal ellátott, kompakt, hibrid járművének első gyártási munkálatai 2024. január 15-én kezdődtek meg a franciaországi Onnaingban.

Az öntöltő Mazda2 Hybrid tökéletesen kielégíti a városi élet által támasztott igényeket: határozott vonalvezetésével, vonzó arányaival és kompakt méreteivel otthonosan mozog a városi környezetben, de készen áll bármilyen kalandra a városon kívül is. Az újonnan bevezetett Mazda jellegzetes designelemei elegáns és kifinomult megjelenést nyújtanak.

A 2024-es Mazda2 Hybrid arca is megújult, a Mazdához hű karakterű lökhárító- és hűtőrácsdesignnal. Az egyedi hátsó designnal – amit a European Design Studio álmodott meg a karosszériaszínű csomagtérajtó-díszítéssel – az összkép sportos megjelenést nyújt, és finom, de határozott külsőt kölcsönöz az autónak, ami a kézműves mesterek szakértelmét tükrözi. A többi Kodo designnal ellátott modellhez hasonlóan az új Mazda2 Hybrid is a dinamizmus érzetét kelti, miközben a lényege az egyszerű stabilitás és határozottság.

A kivételesen nagy torziós merevségű padlólemez, az alacsony súlypont és az ideális súlyelosztás révén csökkentett karosszériadőlés miatt az autót öröm vezetni, stabilan fekszik az úton és nagyon rövid féktávolsággal rendelkezik. Az első MacPherson rugóstag és a hátsó torziós tengelyfelfüggesztés a kiváló menetkomfortot fokozott agilitással ötvözi. Az autó nagyon csendes vezetés közben, így nyugodt, zavartalan utaskörnyezetet biztosít.

A Mazda2 Hybrid a legkorszerűbb intelligens hibrid technológiával rendelkezik, amely zökkenőmentesen vált az elektromos, a benzines és a kombinált üzemmódok között, így minden helyzetben agilis és élvezetes vezetési élményt kínál. A kompakt autó egy 1490 cm³-es, 92 LE/68 kW-os háromhengeres benzinmotort és egy 59 kW-os elektromos motort kombinál, így a rendszer összteljesítménye 116 LE/85 kW. A 2024-es hibrid modell 9,7 másodperc alatt gyorsul 0-100 km/órára, végsebessége pedig 175 km/óra. A WLTP kombinált ciklus szerinti fogyasztása mindössze 4,2-3,8 l/100 km, CO2-kibocsátása pedig mindössze 97-87 g/km (kerékmérettől függően).

A vállalat meggyőződése szerint a fenntartható technológiák teljes skáláját kínálva – az akkumulátoros-elektromos járművektől kezdve, a hibrideken és plug-in hibrideken át, a bolygódugattyús motor áramfejlesztőként való alkalmazásáig – a többmegoldásos stratégia hatékony és eredményes módja a károsanyag-kibocsátás csökkentésének. Ezzel a stratégiával a Mazda 2030-ig, majd azt követően is teljesíteni fogja az európai CO2-kibocsátási célokat. A Mazda a többmegoldásos megközelítés keretében tovább gyorsítja modellkínálatának elektrifikációját: 2030-ra a vállalat Európa legfontosabb szegmensei számára az elektromos járművek teljes választékát kínálja majd. A Mazda végső soron 2050-re szén-dioxid-semlegességet kíván elérni minden tevékenységében, beleértve a termékeket, a technológiákat, a gyártást és az értékesítést érintő tevékenységeket is.

Az új modell Magyarországon már 8.919.000 Ft-tól kapható, az első járművek pedig már megérkeztek Európa valamennyi piacára.

Kapcsolódó cikkek

Hírek Nagyvilág Utcán Verdák

A Mazda legtágasabb Európai SUV-ja, a vadonatúj Mazda CX-80 2024. április 18-án mutatkozik be

Három üléssor, mely akár hét utasnak is helyet biztosít Komfort, kényelem és sokoldalúság, Japánban alkotva A Mazda 2024. április 18-án, csütörtökön 12.00 órakor mutatja be a vadonatúj, három üléssoros Mazda CX-80-at. A CX-60 után a CX-80 a második modell, amelyet a Mazda nagy platformjára terveztek – ez a modell a Mazda legtágasabb autója az európai […]

Olvass tovább
Hírek Itthonról

“Csatlakozz a belső körhöz!”

Ezzel a szlogennel indít útjára szurkolói mozgalmat a Magyar Nemzeti Autósport Szövetség. A cél a szurkolói tudatosság, ezáltal a hazai raliversenyek biztonságának növelése. Nincs még egy olyan szakág, amelyben ennyire együtt kell működnie a rendezőknek, versenyzőknek, sportbíróknak és rajongóknak az események biztonságos lebonyolítása érdekében. A szövetség most elindított tematikus aloldalára letölthető és megosztható tájékoztató anyagok, […]

Olvass tovább
Hírek Nagyvilág Verdák

Egymillió tisztán elektromos modell: a BMW Group növekedési pályája újabb mérföldkőhöz érkezett

+++ A BMW Group az év első negyedévében világszerte összesen 594 671 darab új autót értékesített +++ A növekedés legfőbb motorjai a tisztán elektromos meghajtású modellek és a prémium felsőkategória luxusautói +++ A BMW márka 2,5 százalékkal múlta felül saját eladási mutatóját +++ A tisztán elektromos meghajtású modelleket övező ügyfélérdeklődés a főbb értékesítési régiók mindegyikében […]

Olvass tovább
error: Védett tartalom