A 30. EURÓPAI H.O.G.® RALLY BEARANYOZTA A NAPSÜTÖTTE SENIGALLIÁT

Az Olaszországi Senigallia gyönyörű, történelmi folyóparti városa adott otthont idén a különleges mérföldkőnek számító, 30. jubileumi Európai H.O.G. Rallynak június 6-9. között. Több mint 100.000 ember és 20.000 motor vett részt Olaszországból, Európából és a világ minden tájáról egy teltházas, 4 napos rendezvényen, ami a Harley-Davidson rajongók mennyországává változtatta az olasz várost.ű

A rendezvény fő helyszínei közé tartozott a Piazza Garibaldi, a Foro Annonario és a hatalmas középkori erőd, a Rocca Roveresca kertje, amely olyan látványosságoknak adott otthont, mint a H.O.G. ügyfélfogadó zóna és a Harley-Davidson Expo, ahol a legújabb, 2024-es motorkerékpár modelleket mutatták be. A túramotorozás fejlődését, illetve a technológia és a dizájn új korszakát ünnepelve állították ki a vadonatúj Street Glide® és Road Glide® modelleket, amelyeknek a frissített Milwaukee-Eight® 117 V-Twin motorját is megcsodálhatták az érdeklődők. Több mint 270 ember vett részt ingyenes Harley-Davidson tesztmotorozásokon, a dual sport és off-road rajongók pedig megragadták a lehetőséget, hogy részt vegyenek egy exkluzív off-road élményen, amelyet az olasz Di Traverso Adventouring vezetői csapat, élén a flat track legenda Marco Belli vezetésével szerveztek. Ezek a nagy népszerűségnek örvendő túrák a Le Marche régió néhány legjobb Strade Bianche-ján zajlottak, vagyis fehér kavicsos útvonalakon, amelyek a legélvezetesebb, járatlan ösvényekere is kivezették a motorosokat, és bemutatták a Pan America 1250™ páratlan sokoldalúságát.

Pénteken a Metzeler által szponzorált Custom Bike Show számos hihetetlen alkotás megcsodálásának adott teret a kontinens minden tájáról, ahol összesített győztesként az olasz Mirko Perugini-t hirdették ki. Ezen felül, a Metzeler People’s Choice Award-ot pedig a népszerű induló, az Egyesült Királyságból érkező Diane Halhead vihette haza – a közönség több mint 300 tagja szavazott rá.

A látványos szombati felvonulást a Harley-Davidson VIP vendégei vezették, köztük Jochen Zeitz, a Harley-Davidson vezérigazgatója és Karen Davidson és a H-D nemzetközi nagykövete, aki az alapító William A. Davidson dédunokája és William G. „Willie G” Davidson, a “Chief Styling Officer Emeritus” lánya, ezzel is kiemelve a rally jelentőségét világszerte, nem csak Európában.
A H.O.G. chapter képviselői és zászlóvivők is részt vettek a felvonulás vezetésében, amely egy festői, tengerparti útról indult az ikonikus Rotunda előtt. Több mint 3.000 motoros csatlakozott a 33 km-es felvonuláshoz, és sok ezer néző gyűlt össze az útvonalon, hogy integessenek és pacsizzanak a felvonulókkal.

Egyetlen H.O.G.-esemény sem lenne teljes a választékos zenei programok nélkül, és az idei rallyn egy lenyűgöző olasz és nemzetközi line-up-ot láthattunk, amelynek házigazdája az olasz Virgin Radio DJ, Ringo volt. A zenekarok között szerepelt: a The Picturebooks, Eric Steckel, The Rainband, Marky Ramone’s Blitzkrieg, Heavenix, Timothy Cavicchini and the Gang és Giuseppe Scarpato is.

A rendezvény során a Harley-Davidson örömmel erősítette meg, hogy a Harley-Davidson® Euro Festival 2025 május 8-11. között visszatér a franciaországi Porte Grimaud-ba, a Golfe de Saint-Tropez-ba. A legutóbb 2018-ban megrendezett Euro Festival a hatalmas érdeklődésre való tekintettel tér vissza a zene és a motorkultúra hatalmas ünneplésével a francia Riviéra partjaira. Természetesen itt is tervezett nemzetközi headliner zenekarok fognak élőben fellépni, és hihetetlen Harley-Davidson élményekkel és programokkal készülnek a szervezők. A rendszeresen több mint 30.000 résztvevőt vonzó Euro Festival hatalmas és kihagyhatatlan szezonnyitónak ígérkezik a 2025-ös Harley-Davidson által szponzorált események sűrű naptárában.

Kolja Rebstock, a Harley-Davidson Motor Company EMEA alelnöke és ügyvezető igazgatója is nyilatkozott a rallyról: “A motorosok lelkesedése erre a fantasztikus Olaszországi eseményre elsöprő volt, a helyi lakosoktól kezdve a messziről érkezett résztvevőkig. Az érdeklődők a világ minden tájáról látogattak el hozzánk, messze Európán túlról, Brazíliától Új-Zélandig, ami igazán jól visszaigazolja a Harley Owners Group által megtestesített hihetetlen közösségi érzést, és a Harley-Davidson márka erejét Olaszországban. Külön köszönet Senigallia községnek és Le Marche régiónak, minden partnerünknek, akik lehetővé tették ezt az eseményt, szponzorainknak és mindenekelőtt azoknak, akik csatlakoztak hozzánk ezen a csodálatos rallyn. Találkozunk a 2024-es European Bike Week-en, és természetesen a régóta várt visszatérő Harley-Davidson Euro Festival-on, amelyet 2025 májusában rendezünk meg a francia Riviérán!”

Az Európai Harley-Davidson naptár következő motoros eseménye szeptember 3-8. között kerül megrendezésre az ausztriai Faak-tó partján, avagy a European Bike Week, amely évente több mint 100.000 látogatót mozgat meg. További információk a Harley-davidson.com oldalon találhatók. A 2025-ös Európai H.O.G. rally helyszínét hamarosan bejelentjük.

Kapcsolódó cikkek

Hírek Nagyvilág Verdák

Világelsőség: szinkronban driftelt két önvezető Toyota

Szintet léptek a Toyota autonóm mobilitási fejlesztései: a vállalat technológiai kutatási központjában a világon elsőként tudták összehangolni két önvezető jármű határtartományon való mozgását. A Toyota Research Institute (TRI) és a Stanford egyetem immár csaknem hét éve működik együtt egy olyan projektben, amely az autóvezetés, a közlekedés biztonságosabbá tételét tűzte ki céljául. Speciális fókuszuk az önvezető […]

Olvass tovább
Hírek Itthonról Race

Hivatalosan is új szakágvezető a hazai rallysport élén

A Magyar Nemzeti Autósport Szövetség egyik legtradicionálisabb, legnépesebb és legnépszerűbb szakágában, a Rallysportban július 09. és 23. között állt idő rendelkezésére a szakágban nevezői licenccel rendelkező MNASZ tagok számára, hogy a szövetség Rally Sport Bizottsága élére új vezetőt jelöljenek. A mai napon kiadott hivatalos tájékoztatás szerint a szakágban a jelölés időpontjában, 83 tagszervezet rendelkezett szavazati […]

Olvass tovább
Hírek Nagyvilág Utcán Verdák

Még több hely és még nagyobb vezetési élmény: az új ötajtós MINI Cooper S

Az ötajtós MINI Cooper kimagasló funkcionalitásával, innovatív vezetést támogató rendszereivel és hamisítatlan formanyelvével nyűgözi le a vezetés szerelmeseit. A modell összetéveszthetetlen megjelenését az egyedülálló Multitone Roof színátmenetes tetőfényezés és a Favoured Trim felszereltségi szint exkluzív stílusjegyei hangsúlyozzák tovább, miközben a vérpezsdítő vezetési élményről 150 kW / 204 lóerő maximális teljesítményre képes, négyhengeres benzinmotor gondoskodik. Az […]

Olvass tovább
error: Védett tartalom