A BMW Group Classic a legendás „Wirtshaus” dizájnba öltöztetett BMW M1 sportautóval érkezik a Le Mans Classic idei felvonására

2014 után a BMW Group Classic idén ismét visszatér a Le Mans Classic sportautó-eseményre – a legendás „Münchener Wirtshaus” dizájnba öltöztetett BMW M1 sportautót gurítva fel a 24-órás Le Mans-i megmérettetésnek otthont adó Circuit de La Sarthe versenypályára. Az ikonikus modell volánjánál ugyanaz a három pilóta foglal majd helyet, mint az 1981-es Le Mans-i 24-órás versenyen: Leopold bajor herceg, Christian Danner és Peter Oberndorfer.

2023. június 15-én a csapat a müncheni Spatenhaus an der Oper étteremben beszélte át a nagy visszatérés részleteit, majd a rajongók és a média képviselőinek jelenlétében újra összeálltak a negyvenkét évvel ezelőtt készült fényképre. Akkor a pilóták június 3-án álltak reflektorfénybe, beharangozva a bajor prémiumgyártó közelgő Le Mans-i részvételét. A történelem így idén megismételte önmagát – ugyanazon a helyszínen, ugyanazzal az autóval, ugyanazokkal a pilótákkal.

„Rendkívül izgatott vagyok, amiért negyvenkét év után ismét vezethetem Le Mans-ban a „Münchener Wirtshaus” dizájnba öltöztetett BMW M1 sportautót” – mondta Leopold bajor herceg. „Az pedig külön büszkeséggel tölt el, hogy barátaim, Christian Danner és Peter Oberndorfer is itt vannak velem, és így kiváltképp különleges úton utazhatunk vissza az időben” – tette hozzá.

2023 az ünneplések éve. A BMW Group Classic a BMW Motorsport és a BMW Franciaország közreműködésével döntötte el, hogy részt vesz a Le Mans Classic sportautó-eseményen, fejet hajtva ezzel a 24-órás Le Mans-i verseny centenáriuma előtt. A BMW Franciaország ráadásul idén működése 50. évfordulóját ünnepli. Sőt mi több, Leopold bajor herceg idén június 21-én 80 éves lesz.

Amellett, hogy a BMW M1 sportautót benevezte a Le Mans Classic sportautó-esemény Plateau 6 kategóriájába, a BMW Group Classic a Musée des 24 Heures du Mans múzeum rendhagyó kiállításával is megemlékezik a Le Mans-i klasszikusokról: az 1999-es Le Mans-i 24-órás verseny abszolút győztese, a BMW V12 LMR oldalán a valaha készült első BMW Art Car, az 1975-ben, Alexander Calder által elkészített BMW 3.0 CSL is teljes életnagyságban megtekinthető lesz. A látogatók a 2010-es guruló műalkotást, a Jeff Koons nevét dicsérő BMW M3 GT2 sportautót is megcsodálhatják.

A Le Mans Classic sportautó-eseményen körülbelül húsz, privát színekben nevezett történelmi BMW modell is tiszteletét teszi.

Kapcsolódó cikkek

Hírek Nagyvilág Verdák

A Škoda Superb negyedik generációja is kínál limuzin változatot

Mladá Boleslav/Budapest, 2023. szeptember 4. – A Škoda AUTO rövidesen bemutatja belsőégésű motorokkal (ICE) hajtott zászlóshajója, a Superb negyedik generációját, ismét elegáns limuzin változattal egészíti ki népszerű kombi modelljét. E megújult hagyományos karosszériaváltozat hosszúságában és magasságában egyaránt növekedett, miközben még aerodinamikusabbá vált. Szintén fejlődött szoborszerűen plasztikus Škoda-formavilága, immár újratervezett, nyolcszögletű Škoda-hűtőráccsal és átdolgozott ajtókilincsekkel. Az […]

Olvass tovább
Hírek Itthonról Verdák

BMW M és BMW X modellek hódították meg a Balaton Park Circuit versenypályát

Szeptember 4-13. között a legújabb BMW M és BMW X modellek sorakoztak fel a Balaton Park Circuit területén, hogy versenypályán, közúton és off-road körülmények között is próbára tehesse őket a X meets M rendezvény mintegy 320 hazai és nemzetközi résztvevője. A Balatonfőkajár szomszédságában található, a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) legmagasabb minősítését is elérő, idén átadott […]

Olvass tovább
Hírek Nagyvilág Verdák

Az új Land Cruiser lehet a Toyota legsokoldalúbb típusa

Amikor a Toyota 2023. augusztus elején bemutatta az új generációs – piactól függően Prado vagy 250 néven is jegyzett – Land Cruisert, azzal egyben globális hajtáslánc-stratégiáját is pontosan szemléltette. Az új generációs TNGA-F platformra épülő terepjárót a különböző piacokon eltérő motorválasztékkal kínálják, igazodva a helyi sajátosságokhoz, az ügyfelek elvárásai és a versenytársaknál elérhető alternatívák függvényében. […]

Olvass tovább
error: Védett tartalom