A BMW Group Classic a legendás „Wirtshaus” dizájnba öltöztetett BMW M1 sportautóval érkezik a Le Mans Classic idei felvonására

2014 után a BMW Group Classic idén ismét visszatér a Le Mans Classic sportautó-eseményre – a legendás „Münchener Wirtshaus” dizájnba öltöztetett BMW M1 sportautót gurítva fel a 24-órás Le Mans-i megmérettetésnek otthont adó Circuit de La Sarthe versenypályára. Az ikonikus modell volánjánál ugyanaz a három pilóta foglal majd helyet, mint az 1981-es Le Mans-i 24-órás versenyen: Leopold bajor herceg, Christian Danner és Peter Oberndorfer.

2023. június 15-én a csapat a müncheni Spatenhaus an der Oper étteremben beszélte át a nagy visszatérés részleteit, majd a rajongók és a média képviselőinek jelenlétében újra összeálltak a negyvenkét évvel ezelőtt készült fényképre. Akkor a pilóták június 3-án álltak reflektorfénybe, beharangozva a bajor prémiumgyártó közelgő Le Mans-i részvételét. A történelem így idén megismételte önmagát – ugyanazon a helyszínen, ugyanazzal az autóval, ugyanazokkal a pilótákkal.

„Rendkívül izgatott vagyok, amiért negyvenkét év után ismét vezethetem Le Mans-ban a „Münchener Wirtshaus” dizájnba öltöztetett BMW M1 sportautót” – mondta Leopold bajor herceg. „Az pedig külön büszkeséggel tölt el, hogy barátaim, Christian Danner és Peter Oberndorfer is itt vannak velem, és így kiváltképp különleges úton utazhatunk vissza az időben” – tette hozzá.

2023 az ünneplések éve. A BMW Group Classic a BMW Motorsport és a BMW Franciaország közreműködésével döntötte el, hogy részt vesz a Le Mans Classic sportautó-eseményen, fejet hajtva ezzel a 24-órás Le Mans-i verseny centenáriuma előtt. A BMW Franciaország ráadásul idén működése 50. évfordulóját ünnepli. Sőt mi több, Leopold bajor herceg idén június 21-én 80 éves lesz.

Amellett, hogy a BMW M1 sportautót benevezte a Le Mans Classic sportautó-esemény Plateau 6 kategóriájába, a BMW Group Classic a Musée des 24 Heures du Mans múzeum rendhagyó kiállításával is megemlékezik a Le Mans-i klasszikusokról: az 1999-es Le Mans-i 24-órás verseny abszolút győztese, a BMW V12 LMR oldalán a valaha készült első BMW Art Car, az 1975-ben, Alexander Calder által elkészített BMW 3.0 CSL is teljes életnagyságban megtekinthető lesz. A látogatók a 2010-es guruló műalkotást, a Jeff Koons nevét dicsérő BMW M3 GT2 sportautót is megcsodálhatják.

A Le Mans Classic sportautó-eseményen körülbelül húsz, privát színekben nevezett történelmi BMW modell is tiszteletét teszi.

Kapcsolódó cikkek

Hírek Nagyvilág Utcán Verdák

Az Opel bemutatta következő generációs Grandland SUV modelljét

Koncepciótól a megvalósulásig: a vadonatúj Grandland az Opel Experimental tanulmányautó számos dizájnelemét megjeleníti Német energia: Németországban tervezve, fejlesztve és gyártva Elektromosnak született: a csúcskategóriás Opel SUV az új STLA közepes platformra épül Az elektromos autózás szabadsága: a Grandland Electric modellben az új alacsony beépítésű lapos akkumulátor akár 700 km-es hatótávot (WLTP1) biztosít Innováció a világítás […]

Olvass tovább
Hírek Itthonról Race Verdák

Jön az évad második magyar tereprallye versenye, a Riverside Baja

Május 9-11-ig ismét visszatér a tereprallye Pápocra, a Riverside Baja idén nem csak az M1 Flotta Magyar Terep-rallye Bajnokság és a CEZ, de a Lengyel Bajnokság fordulójaként is szolgál. A 9. alkalommal megrendezésre kerülő futam tavalyihoz képest szinte változatlan útvonal és időterv szerint fut majd, a 330,88 km szelektív szakaszon mindössze a létszám növekedése miatt […]

Olvass tovább
Hírek Nagyvilág Utcán Verdák

Felkészül a MINI új modellcsaládjának utolsó tagja, az új MINI Aceman

Nagy esemény a MINI háza táján: a tisztán elektromos meghajtású MINI Aceman a 2024-es Pekingi Nemzetközi Autókiállításon világpremierjét ünnepli. A tisztán elektromos meghajtású MINI Cooper és az erőteljes MINI John Cooper Works Countryman ALL4 oldalán a brit prémiumgyártó reflektorfénybe gurítja új modellgenerációját. A MINI rajongói izgatottan várhatják a 2024-es Pekingi Nemzetközi Autókiállítást, hiszen az április […]

Olvass tovább
error: Védett tartalom