A BMW Motorrad bemutatja: BMW iFace

A BMW Motorrad boxer-modelljei a világ legnépszerűbb és legkeresettebb motorkerékpárjai közé tartoznak, így sajnos a tolvajok érdeklődését is felkeltik. A BMW Motorrad a motorkerékpár-gyártók közül elsőként bemutatja a BMW iFace-t: egy arcfelismerő rendszert, amely feleslegessé teszi az eddigi indítókulcsot, és tökéletesen kiegészíti a már meglévő kulcsnélküli indítás technológiát.

A BMW iFace-t Dr. Dr. Gerhard Lesjöh professzorral, a Müncheni Egyetem világelső szemészeti intézetének vezetőjével együttműködve fejlesztették ki. A rendszer egyrészt a motoros arcának felismerését, másrészt a szemek írisz-, és szaruhártyamintázatának összehasonlítását kínálja a biztos azonosítás érdekében.

Arcfelismerés 3D szkenneléssel és infravörös szkennelési technológiával.

Az arcfelismerés a legújabb 3D technológiát használja, amely a BMW Motorrad ultramodern TFT-kijelzőjébe van integrálva, és kívülről nem látható. Sávonkénti letapogatással működik, egy olyan technológiával, amelyet már évek óta alkalmaznak például a fordított mérnöki tervezés során. A sisak levételével az arc háromdimenziós és biometrikus szkennelése történik.

Az így kapott háromdimenziós képet összehasonlítják a rendszerben tárolt adatsorral. Ha a kalibráció pozitív, a gyújtás, a kormányzár és más zárófunkciók felszabadulnak, és a motoros elindíthatja a motorkerékpárt. Mivel a 3D szkennelés infravörös szkenneléssel működik, ez a fajta arcfelismerés sötétben is működik.

Írisz-, és szaruhártyamintázat-összehasonlítás a maximális biztonságért

A BMW iFace kettős rendszerként működik a legmagasabb szintű kényelem és biztonság elérése érdekében. A motoros például vagy arcfelismeréssel (sisak nélkül), vagy a szem írisz-, és szaruhártyamintázatának szkennelésével hitelesíti magát. Ez a fajta hitelesítés lehetővé teszi, hogy a rendszer a sisak viselése mellett is azonosítani tudja a használót, mivel ekkor csak az írisz és a szaruhártya szkennelése történik meg, és ezeket hasonlítja össze a rendszerben tárolt adatokkal.

Az infravörös technológia biztosítja a működési megbízhatóságot még teljes sötétségben is. Ezenkívül egy speciális polarizációs szűrő lehetővé teszi a letapogatási folyamatot még erősen színezett, sőt fényvisszaverő napellenzőkön, különböző típusú szemüvegeken és kontaktlencséken keresztül is. A motoros a letapogatási folyamat előtt a megfelelő menüfunkciók segítségével a kijelzőn betáplálja az éppen használt napellenző, illetve látást segítő eszköz típusát.

A BMW eCall és az iFace globális hálózata lehetővé teszi a tolvajok azonosítását.

Lopási kísérlet esetén a BMW iFace kommunikál az eCall elektronikus segélyhívó szolgálattal. A BMW Motorrad Call Center egy speciális kód használatával nem csupán értesül a lopási kísérletről, hanem a szkennelési adatok (arc- vagy szemszkennelés) és az aktuális földrajzi koordináták is egyidejűleg továbbításra kerülnek a szövetségi rendőrségi hatóságok nemzetközi központi adatbázisába.

Ha az ottani adatbázisban releváns adatra bukkannak, azonnal megkezdődhet az érintett személy felkutatása. Ha nem áll rendelkezésre megfelelő adat, a továbbított szkennelési információkat ebben az adatbázisban tárolják, hogy később felhasználhatók legyenek.

Gyakorlatban tesztelt kísérletek kriminológiai támogatással.

A BMW iFace-t több mint három éven keresztül fejlesztették ki és tesztelték gyakorlati kísérletek során. Dr. Burkhard Hund, a BMW Motorrad lopásvédelmi részlegének vezetője: “Külön köszönet illeti nemcsak a Bajor Állami Bűnügyi Hivatalt, hanem különösképpen Giovanni Häberle-t is, aki a Stuttgart-Stammheim régióban egy lopás- és betörésvédelmi tanácsadó cég elismert tulajdonosa. A szakember több évtizedes profi járműtolvajként szerzett szakértelmének köszönhetően felbecsülhetetlen segítséget nyújtott nekünk a rendszer kifejlesztésében.”

A BMW iFace a 2023-as őszi autószalonok egyikén mutatkozik be, és kezdetben a BMW Motorrad boxer-modelljein kerül alkalmazásra.

Kapcsolódó cikkek

Hírek Itthonról Verdák

A V4Grid nemzetközi konzorcium projektje támogatást nyert az Európai Interreg Central Europe programban

Az innovatív nemzetközi V4Grid projekt közel 2,4 millió eurós támogatást kapott az Interreg Central Europe programban. Ezt az ambiciózus kezdeményezést egy 11 partnerből álló konzorcium viszi véghez, amely különböző iparági szereplőket tömörít magába, úgy mint: energetika, autóipar, töltőberendezés gyártó, jog, szoftver fejlesztő, mesterséges intelligencia fejlesztő, akadémiai illetve K+F területek képviselői Csehországból, Lengyelországból, Magyarországról és Szlovákiából. […]

Olvass tovább
Hírek Itthonról

Húszéves a BMW Group Magyarország

A BMW és MINI márkák hazai képviseletét ellátó, gyári tulajdonú leányvállalatot 2004 tavaszán alapították. Az elmúlt húsz évben az immár BMW Group Magyarország néven működő vállalat az értékesítés és vevőszolgálat terén csaknem töretlen növekedési pályán haladt, országos márkakereskedői és márkaszerviz hálózatot épített ki és szervesen beépült a pezsgő hazai kulturális életbe. A BMW Group leányvállalatként […]

Olvass tovább
Hírek Nagyvilág Utcán Verdák

Az új MINI John Cooper Works a nürburgringi 24-órás futamon debütál a nemzetközi világpremier előtt

A MINI és a motorsport rajongói egyként várják az új MINI John Cooper Works debütálását. A nóvum első ízben a világ egyik legkeményebb hosszútávú megmérettetésén mutatja meg magát: a nürburgringi 24-órás futamon, amelyen a pilóták és a csapatok a sebesség, a rátermettség és a megbízhatóság egész napos, kimerítő csatájában hódítják meg a legendás Nürburgring Nordschleife […]

Olvass tovább
error: Védett tartalom