A BYD SEAL U és a BYD TANG is öt csillagot szerzett az Euro NCAP töréstesztjén

A BYD SEAL U és BYD TANG egyaránt ötcsillagos minősítéssel végzett az Euro NCAP töréstesztjén, már az európai piaci bevezetésük előtt. A SEAL U 90%-ot teljesített felnőtt-, és 86%-ot gyerek-utasvédelemben. A TANG magas minősítést szerzett gyerekvédelemben a frontális, félátfedéses teszten és az oldalütközéses vizsgálatokon is. A SEAL U és a TANG is magas pontszámot kapott a gyerekülések beszerelését vizsgáló teszteken. A két modell eredményei kiválóan példázzák a BYD biztonság és fenntarthatóság iránti elkötelezettségét.

A BYD két SUV modellje, a SEAL U és a hétüléses TANG is ötcsillagos eredménnyel végzett az Euro NCAP töréstesztjén, már az európai piaci bevezetés előtt. Az Euro NCAP teszteredményei fontos segítséget nyújtanak a vásárlóknak a lehető legbiztonságosabb modellek kiválasztásában. Az Euro NCAP ötcsillagos eredménye egyszerre jelzi a modellek magas szintű ütközési biztonságát, és a balesetek megelőzését támogató biztonsági technológiák bőséges választékát.

BYD elkötelezett a biztonság mellett

Az Euro NCAP a BYD négy újdonságát – a SEAL U-t (alsó-középkategóriás SUV), a TANG-ot (felső-középkategóriás SUV), a DOLPHIN-t (kompakt ötajtós) és a SEAL-t (alsó-középkategóriás szedán) is – tesztelte a közelmúltban, és valamennyi ötcsillagos eredménnyel végzett. Így a BYD az egyetlen márka, amelynek három modellje is szerepel az Euro NCAP “2023 legbiztonságosabb családi autói” listáján. Ugyanakkor a BYD Blade akkumulátora iparági elismerést is szerzett a különösen kegyetlen – egy súlyos ütközés következményeit szimuláló – belső rövidzárlati próbán (Nail Penetration Test) elért eredményeiért.

BYD SEAL U

BYD SEAL U: stílusos megjelenés, úttörő technológiák, magas szintű biztonság, kényelem és praktikum. Az Európában 2024 első negyedévében piacra lépő újdonság 90%-ot ért el a felnőtt utasok védelmének kategóriájában, és 86%-ot teljesített gyermekvédelemben. A SEAL U az aktív és passzív biztonsági technológiák teljes tárházát kínálja.

Amint azt ötcsillagos eredménye is kiválóan mutatja, a SEAL U remekül szerepelt a teszteken, maximális pontszámot szerezve az akadállyal való oldalütközéses vizsgálatokon. Méretkülönbségeik ellenére a SEAL U és a TANG egyaránt magas pontszámot ért el a gyerekülések beszerelhetőségét vizsgáló próbákon. Ezek az eredmények különösen hasznosak és iránymutatók azok számára, akik éppen következő családi autójukat keresik.

A SEAL U a vészfékrendszerek működését vizsgáló AEB teszten (Autonomous Emergency Braking) szintén remekelt, ami Euro NCAP minősítésén is tetten érhető: az AEB vizsgálatok mind a négy kategóriájában jó értékelést kapott, különösen a motorkerékpárosokra vonatkozóban, amit maximális pontszámmal teljesített.

A felfrissített BYD TANG

A megújult TANG a BYD prémiumkategóriás hétüléses SUV modellje, kényelmes, tágas és stílusos utazást kínál a nagyobb családok számára is. Akárcsak rokona, a SEAL U, az új TANG is öt csillagot szerzett az Euro NCAP-tól, 87%os eredménnyel mind a felnőtt utasok, mind pedig a gyerekek védelmének kategóriájában.

A hétüléses családi SUV tervezésekor kiemelt szempontként szerepelt a gyerekek biztonsága. Mind a félátfedéses frontális, mind pedig az oldalütközési teszteken mindkét gyerekméretű tesztbábú kritikus részein alacsony sérülési kockázatot mértek, így ebben a kategóriában az elérhető maximumot szerezte meg a modell, azaz 24 pontos minősítéssel végzett.

Az Euro NCAP kiemelte a TANG aktív biztonsági rendszereinek hatékonyságát, különösen az automatikus vészfékrendszerét (AEB). A sávtartó finom beavatkozásokkal tereli a helyes irányba az autót, ugyanakkor hatásosan lép közbe az éles kockázati helyzetekben is.

A sávtartó segít az autót a forgalmi sávban tartani, így kerüli el az esetleges véletlen sávelhagyásból adódó veszélyhelyzeteket. A TANG itt is kiválóan szerepelt, hiszen nem csak a „sávtartás” és a „vészhelyzeti sávtartás” kategóriájában szerzett maximális pontszámot, de az újonnan bevezetett és kifejezetten a motorkerékpárokkal való ütközés elkerülését célzó vizsgálatokon is.

A BYD SEAL U és a BYD TANG bevezetésével kapcsolatos további információk hamarosan.

Kapcsolódó cikkek

Hírek Itthonról Verdák

Wang Chuanfu a BYD elnöke köszöntötte a márka első magyar vásárlóit

A BYD, a világ vezető NEV – azaz új energiával hajtott – járműveket és akkumulátorokat gyártó vállalata, büszkén rendezte meg az első magyarországi személyautó vásárlóinak köszöntési ünnepségét, Wang Chuanfu, a BYD csoport alapítójának és elnökének jelenlétében. Az ünnepi ceremónia hangsúlyozza a BYD elkötelezettségét az elektromobilitás elterjesztése mellett Magyarországon és Európa-szerte. Az esemény a budapesti Puskás […]

Olvass tovább
Hírek Itthonról Verdák

Európa legdurvább tuning építése az UNIX-AMTS 2024-en

Az AMTS szervezői minden évben igyekeznek olyan autókat kiállítani, ami a látogatókból csodálatot, elismerést váltanak ki. Ez nem egyszerű feladat, hiszen felgyorsult világunkban már egyre magasabb az ingerküszöb, és így néha még egy showcarral is nehéz felkelteni az érdeklődést. Két éve Svédországból érkezett egy korábbi ETS-győztes Charger, tavaly pedig Lengyelországból a Mapettuning Corvette, amit az […]

Olvass tovább
Hírek Itthonról Race

Újabb lendületet kaphat a hazai autósport utánpótlás a gokartszlalommal

A gokartszlalom Németországban már bő negyedszázada ismert és népszerű, mely a bérgokart és az autósszlalom ötvözéséből jött létre. Ezt 2019-ben újabb szintre emelte, hogy a gokart szlalomot, mint az autósport legelérhetőbb sportutánpótlási lépcsőfokát az FIA felvette a Motorsport Világjátékok programjára. Az új „szakág” hazánkban, szélesebb körben tavaly novemberben az I. HUMDA Gokartszlalom Tehetségkutatón mutatkozott be […]

Olvass tovább
error: Védett tartalom