A díjnyertes Jaguar I-Pace még karakteresebb, még kívánatosabb lett

  • Bőséges hatótávolság és egyszerű otthoni tölthetőség: akár 470 km (WLTP) egyetlen feltöltéssel, akár 53 km-re elegendő energia egy órányi töltéssel (WLTP) 11kW-os váltóáramú fali töltőbox és háromfázisú elektromos hálózat esetén
  • Kivételes teljesítmény: 400 LE és 696 Nm forgatónyomaték, intelligens összkerékhajtás, 0-100 km/óra gyorsulás mindössze 4,8 mp alatt
  • Karakteresebb megjelenés: a sima felületű, új első maszk, az első légbeömlők Atlas Grey árnyalatú betétei, valamint a karosszéria színére fényezett ajtó díszítő elemek és hátsó diffúzor tovább finomítják az I-PACE díjnyertes formatervét, még erőteljesebb hatást és kiállást eredményezve
  • Gazdagabb felszereltség: a fekete optikai csomag mostantól az alapfelszereltség része az R-Dynamic SE kiviteltől felfelé; a kínálat összes tagja alapkivitelben kínálja a Diamond Turned kidolgozású keréktárcsákat; míg a 22 colos Style 5069 könnyűfém keréktárcsa mostantól karbonszálas betéttel, új Satin Grey kivitelben is elérhető
  • Lenyűgöző selyemfényű matt karosszériaszínek: az Eiger Grey és az új Carpathian Grey metálfények új selyemfényű matt kivitele kifinomult, modern megjelenést kölcsönöz az I-PACE modellnek
  • Megjelennek az R-Dynamic modellek: a kínálat R-Dynamic S, R-Dynamic SE és R-Dynamic HSE kivitelekből áll
  • Zökkenőmentes kapcsolódás: alapfelszerelés a Pivi Pro infotainment rendszer, integrált what3words1 navigációs szolgáltatással, továbbá vezeték nélküli Apple CarPlay®1 és vezeték nélküli Android Auto™1 funkciókkal
  • Már rendelhető: konfigurálja járművét a jaguar.com weboldalon

Az I-PACE bevezetése óta több mint 90 nemzetközi elismerésben részesült, köztük a díj történetében első ízben a 2019-es Világ Év Autója, Világ Év Dizájnja és Világ Év Zöld Autója díjakat egyaránt elnyerte, megerősítve pozícióját, mint mértékadó elektromos sportos szabadidőjármű.

A fejlett felfüggesztési rendszerrel felszerelt, mindkét tengelyén kompakt, takarékos villanymotort alkalmazó, alacsony tömegközéppontú I-PACE az összkerékhajtással járó, páratlan kiegyensúlyozottságának is köszönheti menetdinamikáját, kifinomultságát és dinamizmusát, amelyekhez kiemelkedő valós hatótávolság, kivételes kényelem és páratlan mindennapi használati érték társul. A jármű technológiai tartalma és szolgáltatásai folyamatosan frissítésre kerülnek az egyszerűen használható vezeték nélküli szoftverfrissítés funkción keresztül.

Most finom átdolgozásra került az I-PACE: még karakteresebb formavilágot, még gazdagabb felszereltséget, újonnan bevezetett R-Dynamic modellváltozatokat, valamint – most először – kétféle metálszínű árnyalatban lenyűgöző selyemfényű matt karosszériaszínt kínál.

„Az I-PACE mindig is a teljesítmény, a dinamizmus, a technológia és a mindennapos használati érték azon hiánytalan kombinációját kínálta, amelyet az ügyfelek elvárnak minden Jaguartól” – mondta Nick Collins járműprogramokért felelős vezérigazgató. „Ehhez társul az a rezgésmentes, csendes és könnyed vezetési élmény, amelyet csak egy villanyautó nyújthat. Eddig is pontosan ezeket az értékeket kínáltuk, a legújabb modellváltozatot pedig gondosan összeállított, gazdagabb felszereltséggel tesszük értékesebbé.

Ami a jövőt illeti, az elektromos járműprogramokból származó tudásunkat és tapasztalatunkat, illetve a Jaguar TCS Racing Team versenyistállóval ápolt, szoros együttműködésünkből fakadó, felgyorsított ütemű technológ fejlesztéseket felhasználva 2025-től tisztán elektromos, modern luxusmárkaként értelmezzük újra a Jaguart.”

Felfrissített formavilág

Az I-PACE előre tolt utascellájú sziluettje, rövid túlnyúlásai és feszes, izmos vállai azonnal felismerhetővé teszik a modellt, kiemelve azt az akkumulátoros elektromos szabadidőjárművek mezőnyéből. A típus díjnyertes formanyelve továbbfejlődött: az apró, gondosan megválogatott módosítások még határozottabb kiállással vértezik fel az autót.

Az első maszk mostantól sima felületű, méghozzá lenyűgöző Atlas Grey kivitelben. A korábbi fényes fekete rácsmintázatot váltó kidolgozás egyszerűbb, letisztultabb megjelenést kölcsönöz a jármű orrának, egyben még erőteljesebbé teszi a típus elektromos karakterét. Ugyanezzel az Atlas Grey árnyalattal találkozhatunk az első légbeömlőket kívülről keretező, függőleges paneleknél. Az első maszk további újdonsága, hogy immár fekete-ezüst kivitelű rajta a Jaguar logó.

Az első lökhárítón és az oldalajtók alsó részén található díszítőbetétek, valamint a hátsó diffúzor mostantól nem Gloss Black, hanem a karosszéria színére fényezett kivitelben készülnek. Ez a megoldás egyszerűbbé, ugyanakkor kifinomultabbá is teszi az autó megjelenését, miközben csökkenti a jármű optikai tömegét.

Mostantól az I-PACE minden kivitele Diamond Turned kidolgozású keréktárcsával szerelve hagyja el a gyárat; a 22 colos Style 5069 keréktárcsa megjelenését pedig az új modellévtől kezdve a keréktárcsa karbonszálas betéteivel harmonizáló Satin Grey kivitel teszi még lenyűgözőbbé. Az összes 22 colos méretű keréktárcsa rendelhető defektmentes, négyévszakos gumiabronccsal szerelve.

Ezekhez a módosításokhoz tökéletesen illik a fekete külső optikai csomag. Az R-Dynamic SE felszereltségi szinttől fölfelé mostantól az alapfelszereltség részeként kínált csomag Gloss Black kivitelű maszk- és oldalablak-kereteket, külső tükörházat, továbbá hátsó típusjelzést tartalmaz.

Mindezeken felül vadonatúj opcióként kontrasztos panoráma tető is rendelhető: míg a nagyméretű üvegpanelhez korábban csak a karosszéria színére fényezett tető társulhatott, az új modellévtől a tetőlemez hátsó része fekete kidolgozásban is elérhető.

Szintén újdonság az opcióként rendelhető selyemfényű matt karosszériaszín. Az Eiger Grey vagy új Carpathian Grey árnyalatban rendelhető fényezés kifinomult, modern megjelenést kölcsönöz az I-PACE crossovernek.

Menetteljesítmények és dinamika

Az I-PACE a Jaguaroktól elvárható vezetési élményt kínálja. Az első és hátsó tengelyre szerelt könnyű, kompakt és takarékos villanymotorok mindössze 4,8 másodperc alatt gyorsítják 0-100 km/órára a járművet; a végsebesség 200 km/óra.

Kényelem és dinamizmus, kompromisszumok nélkül: mindig is ez tette egyedülállóvá a Jaguart. Az I-PACE fejlett kettős keresztlengőkaros első és Integral Link hátsó felfüggesztése mellett a mély tömegközéppont, illetve a könnyű, mégis merev alumínium vázszerkezet szavatolja ezeket a menetdinamikai képességeket. Az Adaptive Dynamics elektronikusan szabályozott lengéscsillapítással társított légrugózás még kedvezőbb rugózási komfortot és vezethetőséget biztosít.

Hatótávolság és töltés

Az I-PACE 90 kWh kapacitású lítium-ion akkumulátora akár 470 km-es hatótávolságot (WLTP)3 tesz lehetővé. Az egyre nagyobb számban fellelhető nyilvános gyorstöltőket használva, 100 kW-os egyenáramú töltőről 15 perc alatt akár 127 km-rel (WLTP) növelhető a modell hatótávolsága. Háromfázisú elektromos hálózatra telepített, 11 kW-os otthoni fali töltőbox használata esetén óránként 53 km-re (WLTP) elegendő energiát vehet magához az I-PACE; az akkumulátor teljes feltöltése mindössze 8,6 órát vesz igénybe.

A jármű arra is lehetőséget kínál, hogy a töltési folyamat leálljon, amint az akkumulátor töltöttsége elér egy bizonyos szintet – például 80 százalékot. Ez különösen hasznos nyilvános töltő használata esetén, mert így elég annyi energiát felvenni, amennyivel elérhetjük úti célunkat.

Az utazási élményt nagyban javítja egy másik, egyszerűen használható technológia: az utastér előfűtés, illetve elő-klimatizálás lehetősége is. A hálózatra csatlakoztatott gépkocsi automatikusan optimális hőmérsékletre hűti vagy melegíti az akkumulátor-csomagot, valamint a belső teret, így maximális kényelemben kezdhetjük meg az utazást. Azáltal, hogy ehhez az akkumulátor helyett az elektromos hálózatból veszi az energiát a rendszer, egyrészt gazdaságosabban tud működni, másrészt nem csorbítja a hatótávolságot. Ahogy a töltés időzítése, az előfűtés, illetve -klimatizálás is beállítható a fedélzeti érintőképernyőről, vagy a Jaguar Remote alkalmazásból. Ez utóbbi szintén megújult, és mostantól még egyszerűbben használható.

Szórakoztató rendszer és online funkciók

Az I-PACE tágas belső tere hiánytalanul kínálja mindazokat a technológiai funkciókat és megoldásokat, amelyek élvezetesebbé tehetnek minden utazást. A modellkínálat minden tagja megkapja a gyors, ösztönösen kezelhető Pivi Pro infotainment rendszert, amely vezeték nélküli Apple CarPlay® és vezeték nélküli Android Auto™ okostelefon-integrációval, valamint Spotify zenei streaming alkalmazással és what3words navigációs szolgáltatással biztosít zökkenőmentes kapcsolódást. A vezeték nélküli szoftverfrissítés funkciónak köszönhetően a Pivi Pro és más fedélzeti rendszerek mindig naprakészen állnak a felhasználók rendelkezésére.

A 2024-es modellévi I-PACE kínálata az R-Dynamic S, R-Dynamic SE és R-Dynamic HSE kivitelekből áll.

Kapcsolódó cikkek

Hírek Itthonról Utcán Verdák

Vadonatúj Mazda CX-80: A Mazda új, hétüléses zászlóshajója

Komfort, kényelem és sokoldalúság, Japánban alkotva Mazda e-Skyactiv PHEV és dízel hajtásláncok, hátsókerék hangsúlyos összkerékhajtással Debütál Európában a vadonatúj, három üléssoros Mazda CX-80, amelynek virtuális leleplezése a https://mzd.tools/VirtualReveal weboldalon tekinthető meg. A CX-60 után a vadonatúj Mazda CX-80 a második modell Európában, amelyet a Mazda nagy platformjára terveztek. Ez a modell a Mazda legtágasabb autója […]

Olvass tovább
Hírek Itthonról Motor Motorsport

Kecskés Bence jó úton a cél felé – Spanyol kupa után a JuniorGP-be

Kecskés Bence idén teljes szezont fut a FIM JuniorGP STK 600-as kategóriájában az MDR Competition Team-mel és a 80-as rajtszámot viselő Yamaha YZF R6-tal. A FIM JuniorGP-ről amely a Dorna szervezése alatt fut egyetlen lépésre van a MotoGP és World Superbike sorozatoktól. Ez nem meglepő, hiszen nagyon erős a mezőny, itt a világ legjobbjai mérik […]

Olvass tovább
Hírek Nagyvilág Utcán Verdák

A Hyundai IONIQ 5 N a sorozatgyártású elektromos szabadidőjárművek géposztályában áll rajthoz a Pikes Peak hegyi felfutó versenyen

• A sorozatgyártású IONIQ 5 N alapkivitelében vesz részt a Pikes Peak-en • A Hyundai egy második, átépített IONIQ 5 N-t is bemutat május 30-án, az ADAC RAVENOL Nürburgringi 24 órás futamot megelőzően CARMEL VALLEY, Kalifornia, USA, 2024. április 9. – A Hyundai, amely ügyfelek vadonatúj generációját köszönheti az IONIQ 5 N-nek, most tovább emeli […]

Olvass tovább
error: Védett tartalom