A jövő városi parkolóinak előfutárát alakította ki a BMW Group Magyarország

Az autóipar teljes átalakulásának időszakában a bajor prémiumgyártó számos olyan, a mobilitás új korszakát kiszolgáló megoldást fejleszt és tesztel, amelyek a későbbiekben széles körben is elősegíthetik a kényelmes és fenntartható közlekedést. A BMW Group Magyarország ennek jegyében most a vecsési telephelyén alakított új parkolót a Parkl Digital Technologies parkolás és töltésszolgáltatóval.

A fenntarthatóságra, mint vállalati stratégiájának alappillérére tekintő BMW Group legkésőbb 2030-ra minden második értékesített modelljét tisztán elektromos meghajtással tervezi átadni ügyfeleinek. A tisztán elektromos és plug-in hibrid hajtáslánc-technológiával szerelt modellek hazánkban is egyre népszerűbbek – tavaly 44%-kal több plug-in hibrid és 62%-kal több teljesen elektromos értékesített modellt regisztrált a BMW Group, mint az azt megelőző évben –, így Magyarországon is egyre nagyobb igény mutatkozik az elektromos töltőhálózat kiépítésére.

„A BMW Group mindig is élen járt az elektromos és plug-in hibrid modellek fejlesztésében. Míg a 2013-ban bemutatott BMW i3 még igazi úttörő modell volt, idén év végére a kínálatunk több mint 90%-ban tudunk már tisztán elektromos modellt kínálni, mely fejlődést a töltőhálózat-infrastruktúra gyors bővülése kell, hogy kísérjen. Saját flottánkban is egyre több a konnektorról tölthető modell, így a Parkl-lel megvalósított beruházás ügyfeleink, partnereink és kollégáink kényelmét, autóink hatékony és felhasználóbarát töltését és így a még fenntarthatóbb közlekedést támogatják majd. A My BMW és My MINI applikációkban is egyre több szolgáltatás érhető el az elektromos és PHEV autóink töltéséhez kapcsolódóan, így a beruházás tovább gazdagítja az ilyen irányú ügyfélélményt is” – mondta el Gombos Zoltán, a BMW Group Magyarország ügyvezetője az átadás kapcsán.

A BMW Group idén tavasszal az ország irodaházaiban, bevásárlóközpontjaiban és parkolóházaiban már több mint 450 elektromos töltőpontot üzemeltető Parkl hivatalos e-mobilitási szolgáltatóval fejlesztette tovább hazai képviseletének parkolóját, mely a munkatársak mellett az ügyfeleket, vendégeket és a sajtó képviselőit is kiszolgálja.

A Parkl e-mobilitási szolgáltatóként elektromos autó töltési projektek teljeskörű kivitelezését menedzseli, a telepítéstől az üzemeltetésig. A világ piacvezető töltőgyártóival együttműködésben, a Parkl a saját IT rendszerével digitalizálja a töltőket, felruházva ezzel őket az ügyfeleik számára leghatékonyabb szolgáltatásokkal (töltés fizettetése, mobil applikációs és RFID kártyás indítás, energiamenedzsment). A Parkl most 23 darab töltési ponttal szerelte fel BMW Group Magyarország vecsési telephelyét, köztük egy hatalmas, 180 kW összteljesítményű Starcharge ultratöltővel.

„A beruházás izgalmas és kihívásokkal teli volt több szempontból is, azonban a Parkl, a kivitelezők és a BMW közös, innovatív ötleteivel és megoldásaival egy igazán fenntartható és könnyen kezelhető hálózatot tudtunk létrehozni. Egy hálózatot, amely maximálisan támogatja a cég céljait és károsanyagkibocsátás csökkentésére vonatkozó törekvéseit az elektromobilitás térnyerése és a flottapark zöldülése idején” – egészítette ki Reindl Dániel, elektromobilitási és flottaértékesítési vezető.

Kapcsolódó cikkek

Hírek Nagyvilág Utcán Verdák

A Toyota Yaris Cross vezeti Európa kedvenc újautókategóriájának értékesítéseit

Az idén modellfrissítéssel jelentkező, immár két különböző teljesítményű környezetbarát öntöltő hibrid elektromos hajtással elérhető, mesterséges intelligencia alapú high tech biztonsági és vezetéstámogató/vezetésoptimalizáló rendszerekkel teletűzdelt Toyota Yaris Cross magabiztosan vezeti az európai kisméretű SUV eladásokat, ez a kategória számít messze a legnépszerűbbnek a kontinensen. Amint az Autonews írásából kiderül, ez az első alkalom, hogy Európa legkedveltebb […]

Olvass tovább
Hírek Itthonról Race

Kiss Norbert – Tízből tíz!

Misano és a Slovakia Ring után Zolderben folytatódott a 2024-es kamion Európa-bajnokság. A Révész Racing pilótája, Kiss Norbert Belgiumot is meghódította. A HUMDA Magyar Autó-Motorsport és Zöld Mobilitás-fejlesztési Ügynökség Zrt. közreműködésével versenyző magyar Európa-bajnok az időmérőn ismét a leggyorsabb volt szombaton, idén mindig az első starthelyről indulhatott. A versenyen Albacete szorongatta a rajtnál, de a […]

Olvass tovább
Hírek Nagyvilág

A Toyota-kereskedés, ahol szó szerint megállt az idő

Apokaliptikus hangulatú videojátékokban találkozhatunk olyan utcaképpel, mint ami az észak-ciprusi Varósziában fogadja a látogatót – illetve pont, hogy néhány utca kivételével nem fogadja. A város 1974 augusztusa óta lakatlan: amikor a sziget ötven évvel ezelőtt politikailag két részre szakadt, az eredetileg görögök lakta várost irányításuk alá vonták a török csapatok, a lakosság pedig még azelőtt […]

Olvass tovább
error: Védett tartalom