A Mazda megkezdte az MX-30 e-Skyactiv R-EV sorozatgyártását

  • Hirosimában a mai napon megkezdődött az európai piacra szánt bolygódugattyús, konnektoros hibrid elektromos modell gyártása.
  • 85 km-es akkumulátor-elektromos hatótáv a napi vezetéshez, hibrid teljesítmény hosszabb távolságok megtételéhez, anélkül, hogy a hatótávolság miatt kellene aggódnia.
  • A természetes és újrahasznosított anyagok, a rendkívül hatékony, többtónusú festési folyamat és a napenergiával működő kezdeti akkumulátortöltés mind csökkenti a modell ökológiai lábnyomát.

A Mazda Motor Corporation ma elkezdte a Mazda MX-30 e Skyactiv R-EV[1] tömeggyártását az európai piac számára az Ujina 1. üzemében, Hiroshimában.

Az MX-30 e-Skyactiv R-EV a Mazda első tömeggyártású modellje 11 évvel azután, hogy a Mazda RX-8-at 2012 júniusában kivezették a forgalomból. A Mazda összesen több mint 1,99 millió bolygódugattyús motoros járművet gyártott.

Az MX-30 e-Skyactiv R-EV egy egyedi plug-in hybrid elektromos autó (PHEV), amely új értelmet ad a Mazda egyedülálló forgómotoros technológiájának. Ez a kompakt, könnyű belső égésű motor egy generátort hajt, amely vagy az akkumulátort tölti, vagy szükség esetén további teljesítményt biztosít. Az autót mindig elektromos motor hajtja.

Bár az MX-30 e-Skyactiv R-EV 85 km-es elektromos hatótávja elegendő a legtöbb napi vezetési igényhez, a forgómotor szükség esetén tovább növeli a hatótávot. Az MX-30 e-Skyactiv R-EV ideális autó azok számára, akik javarészt elektromosan szeretnének autózni, de időnként hosszabb távolságokat is szeretnének megtenni anélkül, hogy aggódniuk kellene a hatótáv miatt.

Az eredeti MX-30 e-Skyactiv EV-t[2] 2020-ban vezették be a Mazda első sorozatgyártású, akkumulátoros elektromos modelljeként. Most az MX-30 e-Skyactiv R-EV választékában egy egyedi plug-in hybrid opció is választható.

Az MX-30 megtestesíti a Mazda többmegoldásos megközelítését a szén-dioxid-semlegesség elérése érdekében. A tervezés során olyan természetes termékek kerültek alkalmazásra, mint a parafa és az újrahasznosított anyagokból készült szövetek.

Az MX-30 többtónusú festékét nagy pontosságú szórópisztollyal hordják fel, amely pontosan eloszlatja az egyes színeket minden szükséges felületen, és jelentősen csökkenti a festékveszteséget. Ezenkívül az újonnan kifejlesztett festékek szokatlanul alacsony, körülbelül 80°C-os hőmérsékleten megkeményednek. Ezek a lépések együttesen körülbelül 34-37%-kal csökkentik a többtónusú festési folyamat CO2-kibocsátását.

A Mazda hirosimai üzemében 2021 júliusában üzembe helyezett 1,1 MW-os napelemes rendszer biztosítja az újonnan gyártott MX-30 e-Skyactiv R-EV modellek feltöltését, mielőtt kiszállításra kerülnek.

Kapcsolódó cikkek

Hírek Nagyvilág Verdák

Világelsőség: szinkronban driftelt két önvezető Toyota

Szintet léptek a Toyota autonóm mobilitási fejlesztései: a vállalat technológiai kutatási központjában a világon elsőként tudták összehangolni két önvezető jármű határtartományon való mozgását. A Toyota Research Institute (TRI) és a Stanford egyetem immár csaknem hét éve működik együtt egy olyan projektben, amely az autóvezetés, a közlekedés biztonságosabbá tételét tűzte ki céljául. Speciális fókuszuk az önvezető […]

Olvass tovább
Hírek Itthonról Race

Hivatalosan is új szakágvezető a hazai rallysport élén

A Magyar Nemzeti Autósport Szövetség egyik legtradicionálisabb, legnépesebb és legnépszerűbb szakágában, a Rallysportban július 09. és 23. között állt idő rendelkezésére a szakágban nevezői licenccel rendelkező MNASZ tagok számára, hogy a szövetség Rally Sport Bizottsága élére új vezetőt jelöljenek. A mai napon kiadott hivatalos tájékoztatás szerint a szakágban a jelölés időpontjában, 83 tagszervezet rendelkezett szavazati […]

Olvass tovább
Hírek Nagyvilág Utcán Verdák

Még több hely és még nagyobb vezetési élmény: az új ötajtós MINI Cooper S

Az ötajtós MINI Cooper kimagasló funkcionalitásával, innovatív vezetést támogató rendszereivel és hamisítatlan formanyelvével nyűgözi le a vezetés szerelmeseit. A modell összetéveszthetetlen megjelenését az egyedülálló Multitone Roof színátmenetes tetőfényezés és a Favoured Trim felszereltségi szint exkluzív stílusjegyei hangsúlyozzák tovább, miközben a vérpezsdítő vezetési élményről 150 kW / 204 lóerő maximális teljesítményre képes, négyhengeres benzinmotor gondoskodik. Az […]

Olvass tovább
error: Védett tartalom