A Mazda megkezdte az MX-30 e-Skyactiv R-EV sorozatgyártását

  • Hirosimában a mai napon megkezdődött az európai piacra szánt bolygódugattyús, konnektoros hibrid elektromos modell gyártása.
  • 85 km-es akkumulátor-elektromos hatótáv a napi vezetéshez, hibrid teljesítmény hosszabb távolságok megtételéhez, anélkül, hogy a hatótávolság miatt kellene aggódnia.
  • A természetes és újrahasznosított anyagok, a rendkívül hatékony, többtónusú festési folyamat és a napenergiával működő kezdeti akkumulátortöltés mind csökkenti a modell ökológiai lábnyomát.

A Mazda Motor Corporation ma elkezdte a Mazda MX-30 e Skyactiv R-EV[1] tömeggyártását az európai piac számára az Ujina 1. üzemében, Hiroshimában.

Az MX-30 e-Skyactiv R-EV a Mazda első tömeggyártású modellje 11 évvel azután, hogy a Mazda RX-8-at 2012 júniusában kivezették a forgalomból. A Mazda összesen több mint 1,99 millió bolygódugattyús motoros járművet gyártott.

Az MX-30 e-Skyactiv R-EV egy egyedi plug-in hybrid elektromos autó (PHEV), amely új értelmet ad a Mazda egyedülálló forgómotoros technológiájának. Ez a kompakt, könnyű belső égésű motor egy generátort hajt, amely vagy az akkumulátort tölti, vagy szükség esetén további teljesítményt biztosít. Az autót mindig elektromos motor hajtja.

Bár az MX-30 e-Skyactiv R-EV 85 km-es elektromos hatótávja elegendő a legtöbb napi vezetési igényhez, a forgómotor szükség esetén tovább növeli a hatótávot. Az MX-30 e-Skyactiv R-EV ideális autó azok számára, akik javarészt elektromosan szeretnének autózni, de időnként hosszabb távolságokat is szeretnének megtenni anélkül, hogy aggódniuk kellene a hatótáv miatt.

Az eredeti MX-30 e-Skyactiv EV-t[2] 2020-ban vezették be a Mazda első sorozatgyártású, akkumulátoros elektromos modelljeként. Most az MX-30 e-Skyactiv R-EV választékában egy egyedi plug-in hybrid opció is választható.

Az MX-30 megtestesíti a Mazda többmegoldásos megközelítését a szén-dioxid-semlegesség elérése érdekében. A tervezés során olyan természetes termékek kerültek alkalmazásra, mint a parafa és az újrahasznosított anyagokból készült szövetek.

Az MX-30 többtónusú festékét nagy pontosságú szórópisztollyal hordják fel, amely pontosan eloszlatja az egyes színeket minden szükséges felületen, és jelentősen csökkenti a festékveszteséget. Ezenkívül az újonnan kifejlesztett festékek szokatlanul alacsony, körülbelül 80°C-os hőmérsékleten megkeményednek. Ezek a lépések együttesen körülbelül 34-37%-kal csökkentik a többtónusú festési folyamat CO2-kibocsátását.

A Mazda hirosimai üzemében 2021 júliusában üzembe helyezett 1,1 MW-os napelemes rendszer biztosítja az újonnan gyártott MX-30 e-Skyactiv R-EV modellek feltöltését, mielőtt kiszállításra kerülnek.

Kapcsolódó cikkek

Hírek Nagyvilág Verdák

A Škoda Superb negyedik generációja is kínál limuzin változatot

Mladá Boleslav/Budapest, 2023. szeptember 4. – A Škoda AUTO rövidesen bemutatja belsőégésű motorokkal (ICE) hajtott zászlóshajója, a Superb negyedik generációját, ismét elegáns limuzin változattal egészíti ki népszerű kombi modelljét. E megújult hagyományos karosszériaváltozat hosszúságában és magasságában egyaránt növekedett, miközben még aerodinamikusabbá vált. Szintén fejlődött szoborszerűen plasztikus Škoda-formavilága, immár újratervezett, nyolcszögletű Škoda-hűtőráccsal és átdolgozott ajtókilincsekkel. Az […]

Olvass tovább
Hírek Itthonról Verdák

BMW M és BMW X modellek hódították meg a Balaton Park Circuit versenypályát

Szeptember 4-13. között a legújabb BMW M és BMW X modellek sorakoztak fel a Balaton Park Circuit területén, hogy versenypályán, közúton és off-road körülmények között is próbára tehesse őket a X meets M rendezvény mintegy 320 hazai és nemzetközi résztvevője. A Balatonfőkajár szomszédságában található, a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) legmagasabb minősítését is elérő, idén átadott […]

Olvass tovább
Hírek Nagyvilág Verdák

Az új Land Cruiser lehet a Toyota legsokoldalúbb típusa

Amikor a Toyota 2023. augusztus elején bemutatta az új generációs – piactól függően Prado vagy 250 néven is jegyzett – Land Cruisert, azzal egyben globális hajtáslánc-stratégiáját is pontosan szemléltette. Az új generációs TNGA-F platformra épülő terepjárót a különböző piacokon eltérő motorválasztékkal kínálják, igazodva a helyi sajátosságokhoz, az ügyfelek elvárásai és a versenytársaknál elérhető alternatívák függvényében. […]

Olvass tovább
error: Védett tartalom