A Nissan Ariya 5 csillagos minősítést ért el a Green NCAP teszten

A Nissan Ariya maximális 5 csillagos minősítést, és magabiztos 9,6-os súlyozott összindexet ért el a Green NCAP-nél – mely egy innovatív független kezdeményezés, melynek célja, hogy kiemelje az egyes autógyártók és modellek munkáját és törekvését, melyek a fenntarthatósági minimumkövetelményeken túlmutató intézkedéseket tesznek, a környezet minimális károsítása érdekében.

A Green NCAP szigorú tesztelési folyamata részletesen elemzi az autók fenntarthatósági szempontjait. A teszt 3 különálló részből áll: levegőtisztasági tesztek, energiahatékonysági tesztek és üvegházhatású gázok tesztjei. Ezekből a tesztekből számítják ki a modell általános pontszámát.

Mivel a Nissan Ariya tisztán elektromos autó, és nem rendelkezik kipufogóval, természetesen tökéletes 10/10-es eredményt ért el a tiszta levegő index teszten. Ez magában foglalja a legjobb pontszámokat a laboratóriumi és az országúti teszten is, mely a tiszta levegő index két alkotóeleme. Ezen túlmenően az Ariya az energiahatékonysági index és az üvegházhatású gázok indexe esetében is magas minősítést, 9,3/10, illetve 9,5/10 pontszámot ért el.

A szabványos országúti vezetés -1°C-os hidegben történt, ekkor az Ariya fogyasztása 24 kWh/100 km volt. A Green NCAP által mért hasznos akkumulátor-kapacitás 89,6 kWh, ami több, mint a hivatalosan megadott érték. A 11 kW-os töltés esetén az elektromos hálózatból felvett energia teljes hatékonysága 91,6%. Ez “a Green NCAP által eddig mért legmagasabb érték” a Green NCAP által kiadott jelentés szerint.

“Ahogy azt az Ambition 2030 programunkban is felvázoltuk, mi a Nissannál mélyen elkötelezettek vagyunk a fenntarthatósági és elektromosítási céljaink mellett. Csodálatos, hogy a Green NCAP elismerte azt, hogy az Ariya élen jár ebben az ökoforradalomban. Nagyon büszkék vagyunk a csapatunk minden tagjára, akik fáradhatatlanul dolgoztak ennek az eredménynek az elérésében” mondta Arnaud Charpentier, termékstratégiáért és árképzésért felelős regionális alelnöke.

Az 536 kilométeres maximális hatótávolsággal és a gyorstöltési lehetőségekkel együtt a tisztán elektromos Nissan Ariya megtestesíti a Nissan elkötelezettségét a tisztább jövő iránt. Soha nem volt még jobb alkalom az elektromos meghajtásra való áttérésre, és a Green NCAP 5 csillagos minősítésének köszönhetően az Ariya a lehető legjobb lehetőséget jelenti a régió azon fogyasztói számára, akik nagyobb fenntarthatóságra törekszenek mindennapi életükben.

Kapcsolódó cikkek

Hírek Itthonról Utcán Verdák

Vadonatúj Mazda CX-80: A Mazda új, hétüléses zászlóshajója

Komfort, kényelem és sokoldalúság, Japánban alkotva Mazda e-Skyactiv PHEV és dízel hajtásláncok, hátsókerék hangsúlyos összkerékhajtással Debütál Európában a vadonatúj, három üléssoros Mazda CX-80, amelynek virtuális leleplezése a https://mzd.tools/VirtualReveal weboldalon tekinthető meg. A CX-60 után a vadonatúj Mazda CX-80 a második modell Európában, amelyet a Mazda nagy platformjára terveztek. Ez a modell a Mazda legtágasabb autója […]

Olvass tovább
Hírek Itthonról Motor Motorsport

Kecskés Bence jó úton a cél felé – Spanyol kupa után a JuniorGP-be

Kecskés Bence idén teljes szezont fut a FIM JuniorGP STK 600-as kategóriájában az MDR Competition Team-mel és a 80-as rajtszámot viselő Yamaha YZF R6-tal. A FIM JuniorGP-ről amely a Dorna szervezése alatt fut egyetlen lépésre van a MotoGP és World Superbike sorozatoktól. Ez nem meglepő, hiszen nagyon erős a mezőny, itt a világ legjobbjai mérik […]

Olvass tovább
Hírek Nagyvilág Utcán Verdák

A Hyundai IONIQ 5 N a sorozatgyártású elektromos szabadidőjárművek géposztályában áll rajthoz a Pikes Peak hegyi felfutó versenyen

• A sorozatgyártású IONIQ 5 N alapkivitelében vesz részt a Pikes Peak-en • A Hyundai egy második, átépített IONIQ 5 N-t is bemutat május 30-án, az ADAC RAVENOL Nürburgringi 24 órás futamot megelőzően CARMEL VALLEY, Kalifornia, USA, 2024. április 9. – A Hyundai, amely ügyfelek vadonatúj generációját köszönheti az IONIQ 5 N-nek, most tovább emeli […]

Olvass tovább
error: Védett tartalom