A tavaly Magyarországon értékesített 10 legnépszerűbb autóból 4 Toyota volt

A világszinten is stabilan legkelendőbb autómárkának bizonyuló, Európában pedig immáron a második helyre előlépő Toyota ismét megvédte elsőséget a teljes magyarországi személyautó és kishaszongépjármű piacon: a tavaly hazánkban regisztrált 17.299 új Toyota nem csupán elképesztő, 13,5%-os piaci részesedést jelent, de egyben azt is, hogy a márka mintegy 4.746 autóval (százalékosan 38%-al) értékesített több új autót Magyarországon, mint a legközelebbi versenytársa.

A teljes személyautó és kishaszongépjármű piacot külön-külön vizsgálva a teljes személyautó piacon a Toyota 14.222 új autó értékesítésével, 13,2%-os piaci részesedéssel bizonyult a magyar autóvásárlók kedvenc márkájának (2055 autóval, avagy 17%-al többet értékesítve legközelebbi versenytársánál, míg a teljes kishaszongépjármű piacon 3.077 új autó értékesítésével, 14,8%-is részesedéssel lett ezüstérmes. Ennek fényében nem meglepő, hogy a tavaly Magyarországon regisztrált 10 legnépszerűbb autóból 4 – ha pedig az országban maradó autókról reálisabb képet mutató kivonásokkal tisztított piacot vizsgáljuk akkor 6 Toyota.

A legnépszerűbb Magyarországon értékesített Toyota modell tavaly is a világ legnépszerűbb autója, a Toyota Corolla volt, 3238 darabbal, amely egyben szegmensének legkelendőbb autójának is bizonyult, 23%-os szegmensrészesedéssel. Ezzel a Corolla 2023-ban Magyarország negyedik legnépszerűbb autójának bizonyult.

Mintegy 8,8%-os részesedéssel szegmensének bronzérmese (a kivonásokkal tisztított piacon ezüstérmese, 18,9%-os részesedéssel) volt a piacra alig másfél éve berobbant Toyota Yaris Cross, amelyből 2139 darab talált gazdára tavaly hazánkban, és ezzel tavaly Magyarország hetedik legnépszerűbb új autójának bizonyult. Ugyancsak szegmensének legkelendőbb modelljének bizonyult a pikcup kategóriát 34,7%-os részesedéssel domináló Toyota Hilux, amely Magyarország nyolcadik legkelendőbb autója volt 2023-ban.

Végül pedig 8%-os részesedéssel ezüstérmesnek bizonyult szegmensében a Toyota C-HR, amelyből 2005 darabot értékesítettek tavaly Magyarországon, és ezzel hazánk kilencedik legkedveltebb új autója lett. Érdekesség, hogy ha az országban maradó autókról reálisabb képet mutató kivonásokkal tisztított újautó piacot vizsgáljuk, akkor a TOP10-ben nem négy, hanem 6 Toyota szerepel: negyedik helyen a Corolla, hatodik helyen a Yaris Cross, hetedik helyen a C-HR, nyolcadik helyen a Hilux, kilencedik helyen a Yaris, tizedik helyen pedig a RAV4 áll a magyarok kedvenceinek sorában.

Kapcsolódó cikkek

Teszt Verdák

Peugeot e-2008 GT teszt – Aktiválták a támadó módot

A franciák városi szabadidő-autója felfrissült, ami az elektromos kivitelnél észlelhető a legjobban. Egyébként nem véletlen a típus népszerűsége. A 2019-ben megjelent 2008-as igen jól sikerült darab, ez nem csak szerző véleménye, hanem a vásárlóké is. Az eltelt évek alatt több, mint 700 ezer fogyott belőle, az elektromos kivitelből kb. a tizede. Ha nem lett volna […]

Olvass tovább
Hírek Nagyvilág Race Verdák

A címvédő Toyota felkészült a WEC 2024-es szezonjára

Miután a tavalyi szezonban a Cadillac, a Ferrari, a Peugeot és a Porsche jelentette kihívást is sikerrel vette, és ezzel zsinórban az ötödik világbajnoki címét szerezte meg, a Toyota Gazoo Racing az idei szezonban már egy 19 hiperautóból álló, minden korábbinál erősebb és népesebb mezőnyhöz csatlakozik, amelynek részei lesznek az újonnan érkezett Alpine, BMW, Isotta […]

Olvass tovább
Hírek Nagyvilág

A BMW sikertörténetét 2023-ban is nemzetközi díjak koronázták meg

Fényes trófeákkal vette kezdetét a müncheni központú vállalatcsoport 2024-es éve: az auto, motor und sport német autós szakmagazin „Best Cars” olvasói szavazásán két aktuális BMW modell is kategóriája élén végzett, miközben az új BMW 5-ös limuzint máris a női vezetők elsőszámú nemzetközi választásaként méltatták a nagyautók kategóriában. Az auto, motor und sport német autós szakmagazin […]

Olvass tovább
error: Védett tartalom