A tavaly Magyarországon értékesített 10 legnépszerűbb autóból 4 Toyota volt

A világszinten is stabilan legkelendőbb autómárkának bizonyuló, Európában pedig immáron a második helyre előlépő Toyota ismét megvédte elsőséget a teljes magyarországi személyautó és kishaszongépjármű piacon: a tavaly hazánkban regisztrált 17.299 új Toyota nem csupán elképesztő, 13,5%-os piaci részesedést jelent, de egyben azt is, hogy a márka mintegy 4.746 autóval (százalékosan 38%-al) értékesített több új autót Magyarországon, mint a legközelebbi versenytársa.

A teljes személyautó és kishaszongépjármű piacot külön-külön vizsgálva a teljes személyautó piacon a Toyota 14.222 új autó értékesítésével, 13,2%-os piaci részesedéssel bizonyult a magyar autóvásárlók kedvenc márkájának (2055 autóval, avagy 17%-al többet értékesítve legközelebbi versenytársánál, míg a teljes kishaszongépjármű piacon 3.077 új autó értékesítésével, 14,8%-is részesedéssel lett ezüstérmes. Ennek fényében nem meglepő, hogy a tavaly Magyarországon regisztrált 10 legnépszerűbb autóból 4 – ha pedig az országban maradó autókról reálisabb képet mutató kivonásokkal tisztított piacot vizsgáljuk akkor 6 Toyota.

A legnépszerűbb Magyarországon értékesített Toyota modell tavaly is a világ legnépszerűbb autója, a Toyota Corolla volt, 3238 darabbal, amely egyben szegmensének legkelendőbb autójának is bizonyult, 23%-os szegmensrészesedéssel. Ezzel a Corolla 2023-ban Magyarország negyedik legnépszerűbb autójának bizonyult.

Mintegy 8,8%-os részesedéssel szegmensének bronzérmese (a kivonásokkal tisztított piacon ezüstérmese, 18,9%-os részesedéssel) volt a piacra alig másfél éve berobbant Toyota Yaris Cross, amelyből 2139 darab talált gazdára tavaly hazánkban, és ezzel tavaly Magyarország hetedik legnépszerűbb új autójának bizonyult. Ugyancsak szegmensének legkelendőbb modelljének bizonyult a pikcup kategóriát 34,7%-os részesedéssel domináló Toyota Hilux, amely Magyarország nyolcadik legkelendőbb autója volt 2023-ban.

Végül pedig 8%-os részesedéssel ezüstérmesnek bizonyult szegmensében a Toyota C-HR, amelyből 2005 darabot értékesítettek tavaly Magyarországon, és ezzel hazánk kilencedik legkedveltebb új autója lett. Érdekesség, hogy ha az országban maradó autókról reálisabb képet mutató kivonásokkal tisztított újautó piacot vizsgáljuk, akkor a TOP10-ben nem négy, hanem 6 Toyota szerepel: negyedik helyen a Corolla, hatodik helyen a Yaris Cross, hetedik helyen a C-HR, nyolcadik helyen a Hilux, kilencedik helyen a Yaris, tizedik helyen pedig a RAV4 áll a magyarok kedvenceinek sorában.

Kapcsolódó cikkek

Hírek Nagyvilág Verdák

Világelsőség: szinkronban driftelt két önvezető Toyota

Szintet léptek a Toyota autonóm mobilitási fejlesztései: a vállalat technológiai kutatási központjában a világon elsőként tudták összehangolni két önvezető jármű határtartományon való mozgását. A Toyota Research Institute (TRI) és a Stanford egyetem immár csaknem hét éve működik együtt egy olyan projektben, amely az autóvezetés, a közlekedés biztonságosabbá tételét tűzte ki céljául. Speciális fókuszuk az önvezető […]

Olvass tovább
Hírek Itthonról Race

Hivatalosan is új szakágvezető a hazai rallysport élén

A Magyar Nemzeti Autósport Szövetség egyik legtradicionálisabb, legnépesebb és legnépszerűbb szakágában, a Rallysportban július 09. és 23. között állt idő rendelkezésére a szakágban nevezői licenccel rendelkező MNASZ tagok számára, hogy a szövetség Rally Sport Bizottsága élére új vezetőt jelöljenek. A mai napon kiadott hivatalos tájékoztatás szerint a szakágban a jelölés időpontjában, 83 tagszervezet rendelkezett szavazati […]

Olvass tovább
Hírek Nagyvilág Utcán Verdák

Még több hely és még nagyobb vezetési élmény: az új ötajtós MINI Cooper S

Az ötajtós MINI Cooper kimagasló funkcionalitásával, innovatív vezetést támogató rendszereivel és hamisítatlan formanyelvével nyűgözi le a vezetés szerelmeseit. A modell összetéveszthetetlen megjelenését az egyedülálló Multitone Roof színátmenetes tetőfényezés és a Favoured Trim felszereltségi szint exkluzív stílusjegyei hangsúlyozzák tovább, miközben a vérpezsdítő vezetési élményről 150 kW / 204 lóerő maximális teljesítményre képes, négyhengeres benzinmotor gondoskodik. Az […]

Olvass tovább
error: Védett tartalom