A Tucson volt Európa legkeresettebb kompakt szabadidőjárműve 2022-ben

• A Hyundai Tucson Európa legnagyobb számban eladott alsó-középkategóriás crossover modellje
• 2022-ben a Tucson 150 803 példányát helyezték forgalomba Európa-szerte
• A Hyundai globális bestsellere összesítésben az európai térség nyolcadik legnépszerűbb típusa

Offenbach, 2023. február 22. – Habár a szabadidőjárművek szegmense ma jelentősnek számít Európában, a kategória még csak kialakulófélben volt két évtizeddel ezelőtt, amikor az első Hyundai Tucson megérkezett. A Hyundai globális bestsellere 2004-es bevezetése óta rúgja fel a trendeket. Az immár negyedik generációjában járó Tucson változatlanul népszerű az európai ügyfelek körében.

A globális autóipari és -piaci elemző szervezet, a JATO Dynamics által összegyűjtött adatok szerint 2022-ben 150 803 eladott példánnyal a Tucson volt Európa legkeresettebb alsó-középkategóriás szabadidőjárműve. Noha az európai újautó-piac éves szinten visszaesést mutatott, a Tucson eladásai 1%-kal nőttek 2021-hez viszonyítva. Ennek az erőteljes értékesítési teljesítménynek köszönhetően a Hyundai népszerű kompakt szabadidőjárműve a nyolcadik legnagyobb számban eladott típusnak bizonyult a térségben.

„A Tucson újabb sikeres évet zárt Európában, és ezzel a kompakt szabadidőjárművek rendkívül népes szegmensének a csúcsára emelkedett.” – mondta Michael Cole, a Hyundai Motor Europe elnök-vezérigazgatója. „A Tucson piaci sikerei a modell látványos formatervével és ügyfélközpontú technológiai szolgáltatásaival együtt jól szemléltetik a Hyundai azon szándékát, hogy olyan kiváló minőségű termékeket biztosítson európai ügyfeleinek, amelyek megfelelnek a vásárlók változatos igényeinek és életmódjainak, és túlszárnyalják várakozásaikat.”

A Tucson Európa-szerte kiváló évet zárt 2022-ben

A Tucson egész Európában nagy népszerűségnek örvendett a tavalyi évben, és ez fokozottan igaz volt a Hyundai legnagyobb piacaira.

Spanyolországban a Tucson volt az abszolút legnagyobb számban eladott személygépkocsi 2022-ben: a típusból összesen 21 985 darab talált gazdára. A siker titka a modell ultramodern funkcióiban, az előremutató formanyelvben, valamint az ügyféligények széles körét kielégítő motorválasztékban keresendő. A Hyundai összességében a harmadik legnépszerűbb márkaként zárta az évet Spanyolországban, ahol minden korábbinál magasabb: 7,32 százalékos piaci részesedésre tett szert.

Az Egyesült Királyságban a Hyundai fennállásának legjobb, 5,0 százalékos piaci részesedését érte el. A márka 2022 során 80 419 új autót értékesített. Ebből 27 839 darabot tett ki a Tucson, ami az összeladások 35 százalékának felel meg. Gazdag felszereltségének, stílusos formatervének és csekély károsanyag-kibocsátású erőforrásainak köszönhetően az alsó-középkategóriás szabadidőjármű a szegmens eladásainak 5,3 százalékát tudhatta magáénak. Ezzel a Tucson volt a kompakt crossovert kereső brit vásárlók első számú választása, és összességében a hetedik legkeresettebb típus a szigetországban.

Franciaországban csaknem 18 000 eladott autóval a Tucson vezette a Hyundai 2022-es értékesítési ranglistáját, míg Írországban egyetlen márka egyetlen típusából sem adtak el többet, mint a Tucsonból (6432 db.)

A Tucson magasabbra emeli a lécet a szabadidőjárművek előtt

Innovatív megoldásaival és a kategórián túlmutató értéket teremtő biztonsági részleteivel a negyedik generációs Tucson új mércét állít a szabadidőjárművek körében. A kategória legkiválóbb, családbarát biztonsági csomagját kínáló Tucson fedélzetén gondtalanul utazhatnak a Hyundai ügyfelei. A független európai újautó-értékelési program (European New Car Assessment Programme, Euro NCAP) maximális, ötcsillagos biztonsági minősítést adományozott a típusnak. A Tucson egyedi karakteres LED-es nappali világítását teljes mértékben a hűtőmaszkba integrálták. Az ultramodern féltükrös világítástechnológiának köszönhetően a nappali világítás aktiválásakor az addig sötét króm hatású hűtőmaszk ékköveket idéző formavilágot ölt, szemkápráztatóan látványossá téve a jármű kecses megjelenését.

A Tucson 48 voltos benzines és dízel mild hibrid hajtásláncaival, valamint full hibrid és plug-in hibrid opcióival a kompakt szabadidőjárművek között páratlanul gazdag villamosított hajtáslánc-választékot kínál. Az N Line kivitel az alapmodell felülmúlhatatlanul dinamikus formavilágát, kényelmét és fejlett kapcsolódási szolgáltatásai az N modellcsalád motorsport ihletésű stílusjegyeivel és karakterével ötvözi.

A Tucson nem csak az európai ügyfelek körében bizonyult népszerűnek, de a sajtó is változatlanul elismerően szól a típusról, amely számos szakmai díjban részesült 2022 során. A brit Carbuyer kiadvány az „Év autójának” választotta meg a Hyundai kompakt szabadidőjárművét, míg az Auto Express a „legjobb alsó-középkategóriás szabadidőjármű” címet adományozta a típusnak. A spanyolországi Auto Bild szavazásán az „Év legjobb import járműve – SUV” kategóriában lett aranyérmes a Tucson. Ezt megelőzően számos európai országban, így Görögországban és Törökországban is Év Autója díjakban részesült a modell.

Kapcsolódó cikkek

Hírek Nagyvilág Verdák

A Lexus az offroadban is utánozhatatlan

A Lexus izgalmas újításokat hozott a 2023-as Specialty Equipment Market Association (SEMA) Kiállításon, bemutatva hat lenyűgöző járművet, köztük a GX minden generációját és a 2022-es LX 600-at. Az offroad örökségét hangsúlyozva a márka vadonatúj 2024 Lexus GX 550 Overtrail+ AAP modellt is megismertette a nagyközönséggel, mely a terepjárók világában új színfoltot jelent. 2022 Lexus GX […]

Olvass tovább
Hírek Nagyvilág Verdák

2024 elején legyártja utolsó dízelmotorját a Volvo

A teljes körű villamosítást célzó, egyértelmű stratégiánk a legambiciózusabb átalakítási tervek közé tartozik, amelyet hagyományos autógyártók megfogalmaztak. Hogy megerősítsük erre vonatkozó szándékainkat, a mai napon, a New York-i klímahéten bejelentettük, hogy 2024 elejével beszüntetjük a dízelmotoros Volvo gépkocsik gyártását. Alig néhány hónap múlva legördül tehát a gyártósorról a legutolsó dízel Volvo; a hagyományos autóipari szereplők […]

Olvass tovább
Hírek Nagyvilág

2 Toyota és 1 Lexus modell került fel az ’Év Autója’ hosszú listájára

A legrangosabb európai autóipari elismerés, az ’Év Autója’ díj hosszú listáján ezúttal 28 autó kapott helyet, ott van közöttük a vadonatúj Toyota C-HR és Toyota Prius, valamint a vadonatúj Lexus RZ is. A döntősök szűkített hetes listáját november 27.-én publikálják, míg a győztest 2024. feburár 26.-án, a Genfi Autószalonon jelentik majd be. A Toyota eddig […]

Olvass tovább
error: Védett tartalom