A VIII. Balatonfüred Concours d’Elegance immár a motorkerékpárok történelmébe is betekintést ad

A környező országok egyik legnagyobb klasszikus járműkülönlegességeket felvonultató seregszemléjévé avanzsált Balatonfüred Concours d’Elegance május 12-14. között immár nyolcadik alkalommal tér vissza a festői Tagore sétányra. A várhatóan ötven gyönyörű veterán- és youngtimer járműritkaság között idén első alkalommal motorkerékpárok is feltűnnek majd. Az esemény főszponzora a hagyományoknak megfelelően idén is a BMW Group Magyarország.

Évről-évre ötven különleges, gyönyörű veterán- és youngtimer jármű érkezik szerte Európából, hogy részt vehessen a Balatonfüred Concours d’Elegance-on. Az idén május 12–14. között szervezett eseményen négy kategóriában versenyeznek a járműcsodák, köztük az esemény legrangosabb Best of Show címért.

A Balatonfüred Concours d’Elegance legrégebben napvilágot látott járműve egy, az 1910-es években gyártott motorkerékpár lesz. A seregszemlére az idén százéves BMW Motorrad – a kék-fehér logó először az R32 modellen jelent meg 1923-ban – is számos különlegességgel készül. Az autók mezőnyének legidősebb tagja egy 1922-es évjáratú Citroën lesz, a legújabb kiállított modellek pedig a 1990-es évek képviselői lesznek. A két korszak között eltelt hetven esztendőből a német, az olasz és a francia mellett az Egyesült Államok autóipara képviselteti magát a legnagyobb számban a VIII. Balatonfüred Concours d’Elegance-on.

A BMW Group Magyarország az idén 100 éves BMW Motorrad márkáját állítja a középpontba, közel egy tucat új és klasszikus motorkerékpárt – többek között egy 100 éves R 32 modellt is – tekinthetnek majd meg Balatonfüreden az érdeklődők, akiket egy márkatörténelmi kvízzel is várnak. A MINI a BIG LOVE kampány elemeként egy MINI Cabrio Seaside Edition-nel, ami a márka első cabrio modelljének harmincadik évfordulójára készült el, valamint további meglepetésekkel várja az érdeklődőket. A BMW pedig itt állítja ki először a vadonatúj BMW XM modelljét, az i7 és az M3 Touring társaságában, de a bajor márkát számos klasszikus ikon is képviseli majd a Balatonfüred Concours d’Elegance autócsodái között.

A szabadon látogatható, a FIVA (Fédération Internationale des Véhicules Anciens/Történelmi Járművek Nemzetközi Szövetsége) által akkreditált Balatonfüred Concours d‘Elegance seregszemléhez a páratlan szépségű Balatonfüredi Tagore sétány biztosítja a különleges miliőt.

Kapcsolódó cikkek

Hírek Itthonról

Huszonötezer eurós támogatásban részesült egy debreceni alapítvány a BMW Group Gyár Debrecen közreműködésével

Hans-Peter Kemser, a BMW Group Gyár Debrecen elnök-vezérigazgatója a Karl Monz Alapítvány nevében 25 000 eurós támogatási hozzájárulást adott át a debreceni Gyermekklinikán a Nők a Rákos, Fogyatékos és Krónikus Beteg Gyermekekért Alapítvány részére. A BMW Group Gyár Debrecen kiemelt figyelmet fordít az alkalmazottak egészségének megvédésére és megőrzésére, emellett több, a helyi lakosságot érintő szociális […]

Olvass tovább
Hírek Nagyvilág Utcán

Az új Toyota Prius a Japán Év Autója

Az október 26. és november 5. között, Tokióban megrendezett Japán mobilitási kiállítás adott otthont a Japán Év Autója (Japan Car of the Year, JCOTY) idei díjátadójának. Az 1980-ban alapított JCOTY-díjak sorsáról egy autós szakújságírókból álló, hatvanfős zsűri dönt. A szigetország harminckilenc meghatározó autóipari, illetve életmód-kiadványait képviselő szakemberek tíz döntős modell közül választják ki az Év […]

Olvass tovább
Hírek Nagyvilág

A Louvre múzeum főtámogatóként ismeri el a DS Automobiles-t

A DS Automobiles 2015 óta a Louvre Múzeum támogatója, és a “Főtámogatók” exkluzív csoportjába került. A “DS Automobiles” név mostantól kőbe vésve áll a tekintélyes Louvre piramisa alatt. A DS Automobiles a kezdetektől együttműködik a Louvre Múzeummal, és elkötelezett a kultúra népszerűsítése mellett. A DS Automobiles megalapítása óta számos bemutatót tartott a Louvre Múzeumban és […]

Olvass tovább
error: Védett tartalom