A VIII. Balatonfüred Concours d’Elegance immár a motorkerékpárok történelmébe is betekintést ad

A környező országok egyik legnagyobb klasszikus járműkülönlegességeket felvonultató seregszemléjévé avanzsált Balatonfüred Concours d’Elegance május 12-14. között immár nyolcadik alkalommal tér vissza a festői Tagore sétányra. A várhatóan ötven gyönyörű veterán- és youngtimer járműritkaság között idén első alkalommal motorkerékpárok is feltűnnek majd. Az esemény főszponzora a hagyományoknak megfelelően idén is a BMW Group Magyarország.

Évről-évre ötven különleges, gyönyörű veterán- és youngtimer jármű érkezik szerte Európából, hogy részt vehessen a Balatonfüred Concours d’Elegance-on. Az idén május 12–14. között szervezett eseményen négy kategóriában versenyeznek a járműcsodák, köztük az esemény legrangosabb Best of Show címért.

A Balatonfüred Concours d’Elegance legrégebben napvilágot látott járműve egy, az 1910-es években gyártott motorkerékpár lesz. A seregszemlére az idén százéves BMW Motorrad – a kék-fehér logó először az R32 modellen jelent meg 1923-ban – is számos különlegességgel készül. Az autók mezőnyének legidősebb tagja egy 1922-es évjáratú Citroën lesz, a legújabb kiállított modellek pedig a 1990-es évek képviselői lesznek. A két korszak között eltelt hetven esztendőből a német, az olasz és a francia mellett az Egyesült Államok autóipara képviselteti magát a legnagyobb számban a VIII. Balatonfüred Concours d’Elegance-on.

A BMW Group Magyarország az idén 100 éves BMW Motorrad márkáját állítja a középpontba, közel egy tucat új és klasszikus motorkerékpárt – többek között egy 100 éves R 32 modellt is – tekinthetnek majd meg Balatonfüreden az érdeklődők, akiket egy márkatörténelmi kvízzel is várnak. A MINI a BIG LOVE kampány elemeként egy MINI Cabrio Seaside Edition-nel, ami a márka első cabrio modelljének harmincadik évfordulójára készült el, valamint további meglepetésekkel várja az érdeklődőket. A BMW pedig itt állítja ki először a vadonatúj BMW XM modelljét, az i7 és az M3 Touring társaságában, de a bajor márkát számos klasszikus ikon is képviseli majd a Balatonfüred Concours d’Elegance autócsodái között.

A szabadon látogatható, a FIVA (Fédération Internationale des Véhicules Anciens/Történelmi Járművek Nemzetközi Szövetsége) által akkreditált Balatonfüred Concours d‘Elegance seregszemléhez a páratlan szépségű Balatonfüredi Tagore sétány biztosítja a különleges miliőt.

Kapcsolódó cikkek

Hírek Nagyvilág Utcán Verdák

Az új Fiat Topolino a városi közlekedés villamosításának legelragadóbb eszköze

Az új Fiat Topolino attól a történelmi modelltől kölcsönözte jól csengő nevét, amely annak idején lefektette a városi közlekedés alapjait; a modern utód ugyanerre készül a fenntartható városi mobilitás terén. A városi használatra szánt Topolino a legfiatalabb ügyfelekhez is eljuttatja a mobilitás szabadságát A FIAT bejelentette, hogy Topolino néven hozza forgalomba új, fenntartható városi mobilitási […]

Olvass tovább
Hírek Nagyvilág

Megnyitotta egyedülálló múzeumát a Toyota Gazoo Racing Europe

Idén májustól a Toyota nemzetközi motorsportban való részvételét 1973-tól napjainkig bemutató, eredeti versenyautókból álló gyűjteménye látogathatóvá vált a nagyközönség számára. A kiállítás a Toyota Gazoo Racing Europe kölni központjának két szélcsatornájának egyike alatt található. A Toyota Motorsport Múzeum május 11-én nyitotta meg kapuit, pontosan egy hónappal azelőtt, hogy a gyári csapat részt vesz a legendás […]

Olvass tovább
Hírek Motor Nagyvilág Utcán

Megjelent az új Yamaha Ténéré 700 World Rally

Tegnap délelőtt jelentette be a Yamaha, hogy hamarosan megérkezik a szalonokba a népszerű Ténéré 700 legújabb változata, a továbbfejlesztett Ténéré 700 World Rally. Ez a kifejezetten terepezésre készült modell számos ponton eltér az alapkiviteltől, beleértve az egyedi fényezést és a spéci felfüggesztést is. Már messziről látszik, hogy a raliváltozat pillekönnyű Akrapovič kipufogót kapott a gyári […]

Olvass tovább
error: Védett tartalom