Az A3 lesz a belépő Audi szint, de a németek több modellel is készülnek még a szegmensben

Az Audi még 2022-ben jelentette be, hogy az A1 és a Q2 utódmodell nélkül szűnik meg. Ez nem jelenti azt, hogy nem kínálnak kompakt modelleket a jövőben. Az A3 lesz a belépő szint, ráadásul több új modell is érkezik majd ebbe a szegmensbe.

Pár hónappal ezelőtt derült ki, hogy az Audi nem fejleszt utódmodellt az A1 és a Q2 számára. A döntés hátterében az áll, hogy a városi minik kategóriájában is elkerülhetetlen drágulást hozó villanyosítást a szegmens vásárlói nem nézik jó szemmel, ezért könnyű belefutni egy ráfizetéses fejlesztésbe.

Persze, ez nem azt jelenti, hogy el kell búcsúznunk a négykarikás kompaktoktól, hiszen az A3 lesz a jövőben a belépő az Audi világába. Ha ez nem lenne elég, a német gyártó vezérigazgatója azt is elárulta, hogy az A3 méretosztályában több modell is jelen lesz majd a jövőben, hogy a vásárlók megtalálják a nekik leginkább megfelelő kivitelt.

Markus Duesmann azt is bejelentette, hogy a gyártó utolsó belsőégésű motorral szerelt autója 2026-ban mutatkozik majd be, ami annyit tesz, hogy az A3 következő generációja már teljesen elektromos lesz, hiszen a jelenlegi modellt még csak alig két éve mutatták be. Ezt a felvetést megerősítette több Audi forrás is, miszerint az új A3 gyártása az évtized legvégén várható és már arra az új SSP platformra épül majd, mely leváltja a jelenleg futó MEB és PPE platformokat a Volkswagen-csoporton belül.

Természetesen nem az Audi az egyetlen prémium gyártó, mely a városi kisautók kategóriáját készül éppen elengedni. A Mercedes is megerősítette már, hogy a jelenlegi hét darabról nemsokára négyre csökkenti a kompakt modellek palettáját, mely valószínűleg a B osztály pályafutásának végét jelenti majd, míg az A osztály limuzin és a CLA egyetlen modellben olvadhat össze.

Kapcsolódó cikkek

Hírek Nagyvilág

Különleges négykerékhajtással érkezik az akkumulátoros elektromos Lexus SUV

A hamarosan a márkakereskedésekbe is megérkező vadonatúj Lexus RZ a második akkumulátoros elektromos modell az Európában évek óta 99%-ban öntöltő hibrid elektromos autókat értékesítő Lexus kínálatában, egyben az első olyan modell, amelyet a környezettudatos japán luxusautógyártó dedikáltan akkumulátoros elektromos autók számára kifejlesztett padlólemezére épül. A modellben bemutatkozó különleges, az első és a hátsó e-Axle egységek […]

Olvass tovább
Hírek Nagyvilág

Ezzel a tanulmánnyal emlékezik meg a Porsche a sportautózás elmúlt 75 évéről

Ha Porsche, akkor egyértelműen mindenkinek a kiváló sportkocsik ugranak be. Ráadásul ez nem egy újkeletű sztori, hiszen már 75 éve annak, hogy bemutatkozott a 356 Roadster, melyről a gyártó most egy különleges tanulmánnyal emlékezik meg. A Porsche már hosszú évtizedekkel ezelőtt megalapozta a nevét a sportkocsik világában. Viszont azt nagyon kevesen tudják, hogy az igazi […]

Olvass tovább
Hírek Nagyvilág

Nagy autó – kis testben: a Peugeot 106 története

Húsz évvel ezelőtt ért véget egy korszak – pontosabban egy korszakalkotó modell gyártása – a Peugeot-nál. A 106-os több mint tíz éven át tartotta fogva az európai kisautó-vásárlók szívét, karaktere pedig még ugyanannyi ideig határozta meg a márka arculatát. Az 1990-es évek Európájában fénykorukat élték a kisautók. A márkák egymásra licitálva mutatták be modern típusaikat: […]

Olvass tovább
error: Védett tartalom