Az A3 lesz a belépő Audi szint, de a németek több modellel is készülnek még a szegmensben

Az Audi még 2022-ben jelentette be, hogy az A1 és a Q2 utódmodell nélkül szűnik meg. Ez nem jelenti azt, hogy nem kínálnak kompakt modelleket a jövőben. Az A3 lesz a belépő szint, ráadásul több új modell is érkezik majd ebbe a szegmensbe.

Pár hónappal ezelőtt derült ki, hogy az Audi nem fejleszt utódmodellt az A1 és a Q2 számára. A döntés hátterében az áll, hogy a városi minik kategóriájában is elkerülhetetlen drágulást hozó villanyosítást a szegmens vásárlói nem nézik jó szemmel, ezért könnyű belefutni egy ráfizetéses fejlesztésbe.

Persze, ez nem azt jelenti, hogy el kell búcsúznunk a négykarikás kompaktoktól, hiszen az A3 lesz a jövőben a belépő az Audi világába. Ha ez nem lenne elég, a német gyártó vezérigazgatója azt is elárulta, hogy az A3 méretosztályában több modell is jelen lesz majd a jövőben, hogy a vásárlók megtalálják a nekik leginkább megfelelő kivitelt.

Markus Duesmann azt is bejelentette, hogy a gyártó utolsó belsőégésű motorral szerelt autója 2026-ban mutatkozik majd be, ami annyit tesz, hogy az A3 következő generációja már teljesen elektromos lesz, hiszen a jelenlegi modellt még csak alig két éve mutatták be. Ezt a felvetést megerősítette több Audi forrás is, miszerint az új A3 gyártása az évtized legvégén várható és már arra az új SSP platformra épül majd, mely leváltja a jelenleg futó MEB és PPE platformokat a Volkswagen-csoporton belül.

Természetesen nem az Audi az egyetlen prémium gyártó, mely a városi kisautók kategóriáját készül éppen elengedni. A Mercedes is megerősítette már, hogy a jelenlegi hét darabról nemsokára négyre csökkenti a kompakt modellek palettáját, mely valószínűleg a B osztály pályafutásának végét jelenti majd, míg az A osztály limuzin és a CLA egyetlen modellben olvadhat össze.

Kapcsolódó cikkek

Hírek Itthonról

Mától Ekler Luca paralimpiai bajnok is a Toyota támogatásával készülhet az idei Paralimpiára

Az olimpiai és paralimpiai mozgalom világszintű mobilitási partnere, egyben a Magyar Olimpiai Bizottság és a Magyar Paralimpiai Bizottság támogatója, a Toyota, 2024. február 22-én a Magyar Parasport Napja alkalmából megszervezett szakmai konferencián adta át azt a vadonatúj Toyota C-HR-t, amellyel Ekler Luca paralimpiai bajnok, világ- és Európa-bajnok, világcsúcstartó magyar paraatléta felkészülését támogatja a 2024-es Párizsi […]

Olvass tovább
Hírek Itthonról

Újabb 5 évig az AutoWallis Csoport lesz az Opel importőre Magyarországon és három további régiós országban

Andrew Prest, az AutoWallis Distribution ügyvezetője elmondta, hogy a vállalat mára az Opel egyik legnagyobb független importőrévé vált A megállapodás értelmében legalább 2028 végéig az AutoWallis, fogja a márkát képviselni a közép-kelet-európai régió négy országában 2023-ban közel 12 ezer új Opelt értékesített a cég a régió négy piacán Budapest,/ Újabb öt évre meghosszabbította a meghatározó […]

Olvass tovább
Hírek Itthonról Verdák

Wang Chuanfu a BYD elnöke köszöntötte a márka első magyar vásárlóit

A BYD, a világ vezető NEV – azaz új energiával hajtott – járműveket és akkumulátorokat gyártó vállalata, büszkén rendezte meg az első magyarországi személyautó vásárlóinak köszöntési ünnepségét, Wang Chuanfu, a BYD csoport alapítójának és elnökének jelenlétében. Az ünnepi ceremónia hangsúlyozza a BYD elkötelezettségét az elektromobilitás elterjesztése mellett Magyarországon és Európa-szerte. Az esemény a budapesti Puskás […]

Olvass tovább
error: Védett tartalom