Az A3 lesz a belépő Audi szint, de a németek több modellel is készülnek még a szegmensben

Az Audi még 2022-ben jelentette be, hogy az A1 és a Q2 utódmodell nélkül szűnik meg. Ez nem jelenti azt, hogy nem kínálnak kompakt modelleket a jövőben. Az A3 lesz a belépő szint, ráadásul több új modell is érkezik majd ebbe a szegmensbe.

Pár hónappal ezelőtt derült ki, hogy az Audi nem fejleszt utódmodellt az A1 és a Q2 számára. A döntés hátterében az áll, hogy a városi minik kategóriájában is elkerülhetetlen drágulást hozó villanyosítást a szegmens vásárlói nem nézik jó szemmel, ezért könnyű belefutni egy ráfizetéses fejlesztésbe.

Persze, ez nem azt jelenti, hogy el kell búcsúznunk a négykarikás kompaktoktól, hiszen az A3 lesz a jövőben a belépő az Audi világába. Ha ez nem lenne elég, a német gyártó vezérigazgatója azt is elárulta, hogy az A3 méretosztályában több modell is jelen lesz majd a jövőben, hogy a vásárlók megtalálják a nekik leginkább megfelelő kivitelt.

Markus Duesmann azt is bejelentette, hogy a gyártó utolsó belsőégésű motorral szerelt autója 2026-ban mutatkozik majd be, ami annyit tesz, hogy az A3 következő generációja már teljesen elektromos lesz, hiszen a jelenlegi modellt még csak alig két éve mutatták be. Ezt a felvetést megerősítette több Audi forrás is, miszerint az új A3 gyártása az évtized legvégén várható és már arra az új SSP platformra épül majd, mely leváltja a jelenleg futó MEB és PPE platformokat a Volkswagen-csoporton belül.

Természetesen nem az Audi az egyetlen prémium gyártó, mely a városi kisautók kategóriáját készül éppen elengedni. A Mercedes is megerősítette már, hogy a jelenlegi hét darabról nemsokára négyre csökkenti a kompakt modellek palettáját, mely valószínűleg a B osztály pályafutásának végét jelenti majd, míg az A osztály limuzin és a CLA egyetlen modellben olvadhat össze.

Kapcsolódó cikkek

Hírek Nagyvilág Verdák

C5 Aircross Hibrid 136: egy egyszerű és megfizethető, feltöltést nem igénylő, új elektromos változat

Az egyedülálló hibrid rendszer részei egy új generációs 136 lóerős (100 kW) PureTech benzinmotor, egy 21 kW-os villanymotorral felszerelt, duplakuplungos új ë-DCS6 sebességváltó és egy meghatározott vezetési szakaszokban automatikusan töltődő 48 voltos akkumulátor. Élvezetes vezetés alacsony kibocsátás és fogyasztás mellett: az új változat jó gyorsulási jellemzőivel és az elektromos üzem előnyeivel fokozza a vezetési élményt […]

Olvass tovább
Hírek Nagyvilág

Ken Block felesége és lánya is rajthoz áll a Pikes Peak-en

Arról már korábban beszámoltunk, hogy az idei Pikes Peak hegyi felfutón nekirugaszkodik a távnak Ken Block lánya is. Most viszont kiderült, hogy szintén ott lesz a tragikus hirtelenséggel elhunyt amerikai fenegyerek özvegye, aki ténylegesen az eredményre fog rámenni az egyik kategóriában. Ahogyan arról mi is beszámoltunk, a jövő hónapban megrendezésre kerülő Pikes Peak hegyi felfutón […]

Olvass tovább
Hírek Itthonról

Meghívó az 5. Elektromos Motoros Találkozó és Családi Napra

Szállj ki a kocsiból és ülj motorra, hiszen június 3-án, szombaton kerül megrendezésre az 5. Elektromos Motoros Találkozó és Családi Nap. Az immár sokéves múlttal büszkélkedő rendezvénynek a budapesti Aktív Park ad helyet. Sokszínű és érdekes programok várják a látogatókat, elektromos motorral, elektromos robogóval és egyéb járművekkel érkezőket is szívesen látnak a rendezők. Az idei […]

Olvass tovább
error: Védett tartalom