Az év versenye? Aleix Espargaro nyert az utolsó körben

Jack Miller jól kapta el a rajtot és átvette a vezetést Marco Bezzecchitől. Ezúttal Francesco Bagnaia is jó startot vett, és tudta tartani a többieket az élmezőnyben. Jorge Martin akadt össze a rajtnál Brad Binderrel, és a spanyol húzta a rövidebbet, visszaesett a mezőny végére.

Bagnaia begyújtotta a rakétákat és az élre állt a második körben, őt pedig Bezzecchi követte, nem hagyta ellógni. Ránézésre Miller és Alex Marquez tűnt lassabbnak, mint a körülöttük lévők. A harmadik körben Miller is hasonlóképpen járt, mint Martin, ugyanis Alex Marquez után Maverick Vinales, de kicsit durvábban a kelleténél, így ki kellett szélesítenie a pályát.

Az ötödik körben Bagnaia, Bezzecchi, Alex Marquez, Aleix Espargaro, Brad Binder, Johann Zarco és Vinales volt az első hét sorrendje. Aleix Espargaro feljött harmadiknak, és csapattársa a másik Apriliával ott volt az ötödik helyen, jól mentek a noaeli márka motorjai. Nem sokkal később Alex Marquez műszaki hiba miatt kiállni kényszerült a versenyből.

A hatodik körben az élen jött a dráma: Bezzecchi dobta el a motort a második helyről, de Bagnaia nem nyugodhatott meg, ugyanis Aleix Espargaro ott volt a nyomában az Apriliával. Mögöttük ráadásul Binder és Vinales is lőtávolságban motoroztak. Pár körrel később Zarco veszítette el az ötödik helyét, ugyanis Miguel Oliveira ment el mellette és többen támadhatták hátulról.

Ha mindez nem lett volna elég, 7 körrel a vége előtt belengették az esőt jelző zászlót. Az élen Bagnaia, Aleix Espargaro, Vinales és Binder is nagyon közel motoroztak egymáshoz. Az apriliások egymással csatáztak, de az eső is egyre jobban esett. Marc Marquez és Enea Bastianini akadtak össze, és mindketten kiestek a versenyből.

Óriási csata zajlott az utolsó körökben Bagnaia mögött, Espargaro, Binder és Vinales nem kímélték és oda-vissza előzgették egymást. Három körrel a vége előtt Miguel Oliveira tört elő a semmiből, és megindult az első két versenyző után. Aleix Espargaro az utolsó körben ment el Bagnaia mellett és nyert, Binder pedig Oliveira és Vinales előtt futott be harmadikként. A top 10-be még Martin, Marini, Miller, Zarco és Raul Fernandez fért még be.

További eredmények itt.

Kapcsolódó cikkek

Motor Női szemmel Teszt

Honda CRF1100L Africa Twin Adventure Sports SHOWA EERA™ DCT teszt – A szavannák királynője

1988-ban kezdődött az Africa Twin-ek színes, állandó újításokkal tarkított története. A közútra szánt modellek alapjául egy többszörös Párizs-Dakar győztes motor, az NXR750 szolgált. A recept pedig bevált, hiszen évtizedek elteltével is éppoly népszerű a felhasználók körében. Az elmúlt 35 év alatt rengeteg cikk, valamint teszt készült a szavannák koronázatlan királynőjéről. Az én írásom különlegessége abban […]

Olvass tovább
GP összefoglalók Moto GP Motor

Bezzecchi nyert, Bagnaia bukott

Jorge Martin fordult elsőként az első kanyarban, mögötte Francesco Bagnaia és Marco Bezzecchi haladt, azonban az éllovas hibázott, és visszaesett harmadiknak a két ducatis vetélytársa mögé. Bezzecchi átvette a vezetést, és elkezdte kiépíteni előnyét a többiekkel szemben. Hátrébb Marc Marquez, Fabio Quartararo és Joan Mir sorminta alakult ki. A KTM-mel Brad Binder a sprinthez hasonlóan […]

Olvass tovább
GP összefoglalók Moto GP Motor

Bezzecchi a pole-ban Martin előtt

Az indiai időmérő előtt a két KTM és Alex Marquez tűnt a legesélyesebbnek a Q2-es továbbjutásra. Az első percek után el is kezdődtek a gyorskörök, Brad Binder oda is tett egy 1:44.761-es időt, ami a hétvége legjobb ideje volt. Elsőre a második helyet Raul Fernandez bérelte ki, ő volt a másik versenyző, aki 1:45 alá […]

Olvass tovább
error: Védett tartalom