Az új Fiat Topolino a városi közlekedés villamosításának legelragadóbb eszköze

  • Az új Fiat Topolino attól a történelmi modelltől kölcsönözte jól csengő nevét, amely annak idején lefektette a városi közlekedés alapjait; a modern utód ugyanerre készül a fenntartható városi mobilitás terén.
  • A városi használatra szánt Topolino a legfiatalabb ügyfelekhez is eljuttatja a mobilitás szabadságát

A FIAT bejelentette, hogy Topolino néven hozza forgalomba új, fenntartható városi mobilitási megoldását, valamint közzétette a Topolino első fényképét.

A tisztán elektromos Fiat Topolino mopedautó tovább bővíti a városi elektromos közlekedési lehetőségek palettáját, és legendás névrokonának optimizmusával felvértezve megfizethető, helyi emissziótól mentesen használható formában testesíti meg a Fiat 500 legvagányabb és legdivatosabb értékeit.

A jól ismert, történelmi név egybefonódott a városi közlekedés kezdeteivel; hallatán azonnal felötlik szemünk előtt a legelső Fiat 500-as, az ikonikus kisautó, amely forradalmasította az automobil fogalmát. Az 1936 és 1955 között gyártott Fiat 500 – vagy, ahogy mindenki nevezte, a „Topolino” – a mobilitás szabadságával ajándékozta meg az embereket.

Az új Topolino tökéletesen megtestesíti a FIAT értékeit: a dolce vita szellemiségét, az olasz ipar hagyományait. A Topolino célja, hogy vidámságot teremtsen maga körül: újraértelmezi a dolce vita fogalmát, hogy örömmel, optimizmussal és vidámsággal töltse meg az utakat. Az új mopedautó egy olyan, tisztán elektromos közlekedési eszköz, amely a lehető legszélesebb célközönséget szólítja meg, beleértve a legfiatalabbakat, a modern családokat és a városlakókat.

A Topolino a városba született, és tökéletes alternatívát kínál azoknak, akik fenntartható, friss közlekedési megoldást keresnek. Létezése összecseng a FIAT azon küldetésével, hogy mindenki számára elérhető, fenntartható városi mobilitási megoldást kínáljon ügyfeleinek. A fiatalokat megszólító Topolino több egyszerű közlekedési eszköznél. Elbűvölő dizájnja kortalanságával minden korosztály szívét elnyeri, különös tekintettel a fiatalokra, akikben ismét felébresztheti az autók iránti rajongást. Ezen túlmenően az új Fiat Topolino társadalmilag is aktív szerepet vállal: egyrészt népszerűsíti az elektromos városi közlekedést, másrészt személyes mobilitási megoldást kínál a család minden tagja számára.

A hamarosan bemutatkozó modell fontos építőköve a márka villamosítási törekvéseinek, és tökéletesen példázza a FIAT azon filozófiáját, hogy „csak az zöld igazán, ami mindenki számára zöld.” Végső soron a FIAT, mint autógyártó számára az is a mindennapi munka része, hogy újragondolja a városi autóvezetés feltételeit, és fenntarthatóbbá, megfizethetőbbé tegye azt mindenki számára. A divatos megjelenésű, új Topolino tökéletesen alkalmas a fenntartható mobilitás fejlesztésére.

Kapcsolódó cikkek

Hírek Itthonról

Végleges helyére költözött az Egészségügyi Központ a BMW debreceni gyárában

A gondoskodás új dimenzióját biztosító, alapellátási és sürgősségi feladatokat is kínáló Egészségügyi Központban a foglalkozás-egészségügyben elérhető legmodernebb eszközpark és magasan képzett, állandó személyzet várja a munkavállalókat. A 2022. júniusa, azaz a gyár alapkőletétele óta működő Egészségügyi Központ most végleges helyére költözött. Március 12-én ünnepélyes keretek között nyitották meg a BMW Group Gyár Debrecen 700 négyzetméteres […]

Olvass tovább
Hírek Nagyvilág Verdák

A Toyota, amely 2,6 millió kilométernél ment nyugdíjba

Tizenhat év alatt hétszer tette meg a Föld és a Hold közötti távolságot egy Toyota pickup az Egyesült Államokban, története azonban nem csak az extrém futásteljesítmény miatt érdekes. Mike Neal 2007 novemberében vásárolta meg vadonatúj Toyota Tacoma pickupját. Olyan autót keresett, ami garantáltan soha nem hagyja cserben, hiszen a megbízhatóságán szó szerint emberéletek múltak: Mike rákgyógyszert […]

Olvass tovább
Hírek Motorsport Nagyvilág

A Harley-Davidson® egy különleges videó sorozatot készített az Africa Eco Race-ről

A Harley-Davidson® egy elképesztően látványos videó sorozatot indított, amelyben a Dakar elit versenyzőjét, Joan Pedrerót követhetjük végig az Africa Eco Race-en, amit az első Harley-Davidson® kaland-túramotor modellel, egy Pan America 1250™-el teljesített végig. A márka rajongói a H-D.com/ecorace oldalon nézhetik meg a versenyről szóló különleges kisfilmeket. A videósorozat öt epizódon keresztül követi végig a versenyt […]

Olvass tovább
error: Védett tartalom