Az új Hyundai i20 elegáns, sportos dizájnnal csábít

• A Hyundai i20 frissített megjelenéssel és merész színkombinációkkal csalogatja magához az ügyfeleket
• A legújabb, kategóriaelső intelligens technológiákkal felvértezve
• Az új i20 változatlanul a praktikum, a biztonság és a kényelem kombinációját nyújtja

A Hyundai Motor bemutatta az új i20-ast, amely megújult, divatos megjelenéssel indul útnak. A modell a kategória egyik legszélesebb körű biztonsági csomagjával, illetve kategóriaelső online kapcsolódási funkcióival rendelkezik.

Elegáns, sportos dizájn

Kecses, modern külső megjelenése látványos, feltűnő jelenséggé teszi az új i20-ast. Az első lökhárító kontúrjai és mintázata, valamint a hűtőrács egyaránt megújult: elegáns megjelenését sportos részletek erősítik. Hátul szintén átrajzolt lökhárítót, valamint egyedi kialakítású lámpatestet találunk. A kínálatban új 16 és 17 colos keréktárcsák is megjelentek.

Az i20 érzelmekben gazdag, dinamikus külső és belső dizájnja mindig is az arányok, a stíluselemek és a technológiai tartalom harmonikus egységét kínálta. A modell megőrizte a mélyen húzódó tetővonalból, valamint hosszú tengelytávból adódó, sportos kiállását. Ezek a jellemzők kedvezőbb légellenállást, ezáltal takarékosabb üzemet és kiegyensúlyozottabb vezethetőséget eredményeznek. A modell merész összhatású megjelenését dinamikus fényrajzolat erősíti, amelyet még hangsúlyosabbá tesznek a Z alakú, LED-es hátsó lámpatestek. Noha külső méretei a B-szegmensbe sorolják, az új i20 bőséges férőhelyet kínál utasainak. Csomagtartója alaphelyzetben 352 literes, ami a hátsó üléseket lehajtva 1165 literre bővíthető.

A Hyundai modellkínálatának legújabb tagja nyolcféle karosszériaszínben választható, amelyekhez opcióként kéttónusú, fekete tetőlemez társítható. A palettán három vadonatúj árnyalat található: ezek a Lucid Lime metálfény, valamint a Lumen Grey és Meta Blue gyöngyházszínek. A korábbi választékból ismerős az Atlas White, valamint a Phantom Black, Aurora Grey, Dragon Red és Mangrove Green gyöngyházszínek.

Az új, élénk Lucid Lime belső színcsomag ragyogó hangulatot teremt az utastérben. A csomag része az üléskárpitok új, sportos mintázata: a merész függőleges sávozáshoz dombornyomott, vízszintes pontvonalak társulnak. A belső tér különböző pontjait díszítő, zöldcitrom árnyalatú öltések még inkább kihangsúlyozzák a modell sportos személyiségét.

Harmonikus vezetési élményt biztosító technológiák

Az új i20 a legújabb generációs online funkciókat kínálja, amelyek még praktikusabb, még kényelmesebb utazási élményt biztosítanak. A modell olyan új megoldásokat kínál, mint a szériakivitelű 4,2 colos LCD műszeregység, az USB-C töltőaljzatok, a 4G hálózaton működő, második generációs eCall rendszer, vagy a vezeték nélküli szoftverfrissítés (OTA.)

Ezek mellett ugyanakkor visszatér számos, az előző modellváltozatban nagy népszerűségnek örvendő szolgáltatás, így az opciós 10,25 colos digitális műszeregység, a 10,25 colos központi kijelző, az Apple CarPlay és Android Auto okostelefon-integráció, a vezeték nélküli telefontöltő, valamint a Bluelink® telematikai rendszer legújabb kiadása.

Az alapkivitelű Hyundai Smart Sense biztonsági funkciók köre is kibővült. A ráfutásos balesetet megelőző rendszer (FCA) az eddigi városi, országúti és gyalogosfelismerés funkciókon túl mostantól a kerékpárosokat is észleli. Az FCA érzékeli a jármű előtti akadályokat, és elkerüli a fenyegető ütközést. A sávkövető segédlet (LFA) funkció a forgalmi sávban tartja az autót.

A fokozott biztonságérzet érdekében további biztonsági rendszerek is rendelhetők. Az aktív mögöttes keresztirányú forgalomfelügyelet (RCCA) automatikusan fékez, ha tolatás közben úgy érzékeli, hogy fennáll az ütközés veszélye a hátulról, illetve oldalról érkező járművekkel. Az aktív holttérfigyelő rendszer (BCA) a külső visszapillantó tükrökben megjelenő fényjelzésekkel figyelmeztet, ha járművet észlel az i20 holtterében. Szükség esetén a BCA rendszer a fékeket is működteti, hogy elkerülje az ütközést, vagy mérsékelje annak hatásait. Autópályán közlekedve a navigációs alapú intelligens sebességtartó automata (NSCC) a fedélzeti navigációs rendszer adatai alapján előre tudja, hogy kanyar vagy egyenes útszakasz vár-e rá, és ennek megfelelően, a biztonságot szem előtt tartva szabályozza a jármű sebességét.

Még praktikusabb, még kényelmesebb

Az elegáns és sportos vonalakkal felvértezett, új Hyundai i20 kifejezetten stílusos választás az európai piacon. A megújult modell összes belső fényforrását jobb megvilágítást biztosító LED-ekre cserélte; a többszínű hangulatvilágítás jóvoltából az utasok pillanatnyi kedvükhöz igazíthatják az utastér tónusát. Az opciós listán BOSE® Premium audiorendszer is szerepel.

Optimalizált üzemanyag-fogyasztást biztosító motorválaszték

Az új i20 két teljesítményszinten (100 vagy 120 lóerő) elérhető 1.0 T-GDi benzinmotorja 48V-os mild hibrid rendszerrel társítható. A lehető legtakarékosabb üzemet maximális teljesítménnyel társító 48V-os mild hibrid rendszer tovább csökkenti az üzemanyag-fogyasztást és a CO2-kibocsátást.

A modell hétfokozatú duplakuplungos sebességváltóval (7DCT) vagy hatfokozatú intelligens manuális sebességváltó (iMT) társítható, amelyek kifinomult, mégis robbanékony vezethetőséget kínálnak. A gázpedál felengedésekor az iMT rendszer oldja a kapcsolatot a motor és az erőátvitel között, így a jármű vitorlázni kezd, és üzemanyagot takarít meg.

Az új i20 gyártása 2023 harmadik negyedévében veszi kezdetét a Hyundai törökországi gyárában, Izmit városában. A későbbiekben további modellváltozatok is várhatók.

A Hyundai i modellcsaládja

A Hyundai i modellcsaládja – amely az i10, i20 és i30 típusokból áll – valódi sikertörténetnek számít Európában. A márka legnépszerűbb típusai közé tartozó i modellek mindig is a minőség, a megbízhatóság és a praktikum szinonimái voltak, és ezzel a legkülönbözőbb ügyfeleknek tettek nagyszerű szolgálatot a mindennapokban. Az i modellcsalád az évek során folyamatosan fejlődött, így még dinamikusabb formavilággal, fejlett online kapcsolódási képességekkel, valamint kompromisszumokat nem ismerő kényelemmel büszkélkedhet.

Kapcsolódó cikkek

Hírek Nagyvilág Utcán Verdák

Az Opel bemutatta következő generációs Grandland SUV modelljét

Koncepciótól a megvalósulásig: a vadonatúj Grandland az Opel Experimental tanulmányautó számos dizájnelemét megjeleníti Német energia: Németországban tervezve, fejlesztve és gyártva Elektromosnak született: a csúcskategóriás Opel SUV az új STLA közepes platformra épül Az elektromos autózás szabadsága: a Grandland Electric modellben az új alacsony beépítésű lapos akkumulátor akár 700 km-es hatótávot (WLTP1) biztosít Innováció a világítás […]

Olvass tovább
Hírek Itthonról Race Verdák

Jön az évad második magyar tereprallye versenye, a Riverside Baja

Május 9-11-ig ismét visszatér a tereprallye Pápocra, a Riverside Baja idén nem csak az M1 Flotta Magyar Terep-rallye Bajnokság és a CEZ, de a Lengyel Bajnokság fordulójaként is szolgál. A 9. alkalommal megrendezésre kerülő futam tavalyihoz képest szinte változatlan útvonal és időterv szerint fut majd, a 330,88 km szelektív szakaszon mindössze a létszám növekedése miatt […]

Olvass tovább
Hírek Nagyvilág Utcán Verdák

Felkészül a MINI új modellcsaládjának utolsó tagja, az új MINI Aceman

Nagy esemény a MINI háza táján: a tisztán elektromos meghajtású MINI Aceman a 2024-es Pekingi Nemzetközi Autókiállításon világpremierjét ünnepli. A tisztán elektromos meghajtású MINI Cooper és az erőteljes MINI John Cooper Works Countryman ALL4 oldalán a brit prémiumgyártó reflektorfénybe gurítja új modellgenerációját. A MINI rajongói izgatottan várhatják a 2024-es Pekingi Nemzetközi Autókiállítást, hiszen az április […]

Olvass tovább
error: Védett tartalom