Az új MINI Cooper SE: évszakokon átívelő vezetési élmény

A MINI Cooper a hatékonyság és a vezetési élmény megtestesítője. Ötödik nemzedékének tisztán elektromos meghajtású modellje, a MINI Cooper SE mindegyik évszakban garantálja a márka klasszikus, gokartos vezethetőségét.

Enyhén szélesített nyomtávjaival és hosszabb tengelytávolságával az új MINI Cooper SE mindegyik évszakban érezhetően agilisabb menetdinamikát kínál – a vezetés abszolút élményét, hóban és jégen egyaránt. A 160 kW / 218 lóerő maximális teljesítményre képes elektromos motor azonnal rendelkezésre álló erejét a prémium minőségű futómű-technológia mérnöki precizitással továbbítja az úttestre. A modell legendásan közvetlen kormányműve sportos agilitást, integrált fékrendszere pedig még nedves és csúszós utakon is maximális biztonságot garantál.

„A MINI Cooper SE a márka által fémjelzett, gokartos vezethetőség tisztán elektromos formáját váltja valóra, egyúttal a MINI kategórián belüli kivételes pozícióját nyomatékosítja. A tisztán elektromos meghajtásnak köszönhetően az új MINI minimális alapterületen kínál abszolút vezetési élményt és önmagát a márka jövőjének meghatározó szimbólumaként hirdeti” – mondta Stefanie Wurst, a MINI márka vezetője.

A fagyos emelkedő és ereszkedő szakaszokon a tapadást aktív kipörgés-szabályozás (Active Slip Regulation) optimalizálja, amely arról is gondoskodik, hogy az elektromos motor 330 Nm csúcs forgatónyomatéka minden körülmények között tökéletes kontroll szerint jusson az úttestre. 54,2 kWh nettó energiasűrűségű akkumulátorának köszönhetően az új MINI Cooper SE egyetlen feltöltéssel akár 402 kilométer (WLTP) megtételére is képes. A nagyfeszültségű akkumulátort a mérnökök a padlólemezbe süllyesztették, amely így a modell kiegyensúlyozott tengelyterheléséhez is nagymértékben hozzájárul. Ez egyúttal azt is jelenti, hogy az új MINI Cooper SE súlypontja kifejezetten alacsonyra került, amely a prémium minőségű futómű-technológia rugózó és lengéscsillapító tulajdonságaival sportosan könnyed manőverezést tesz lehetővé.

Letisztult formanyelv magabiztos kiállással

A MINI folyamatosan újra feltalálja önmagát és immár több mint hatvan éve fejleszti az ikonikus háromajtós karosszéria sikeres koncepcióját. A klasszikus Mini – extrém rövid túlnyúlásainak köszönhetően – kompakt manőverezhetőségével nyűgözte le a márka rajongóit és már az 1960-as években igazi legendává érett, amikor a Monte Carlo Ralin a nagyobb és erősebb ellenfelekkel szemben három abszolút győzelmet ünnepelt. Amilyen fürgén és biztonságosan mozogtak hatvan évvel ezelőtt a klasszikus Mini modellek a hóban, éppolyan biztonsággal vezethető ma a MINI Cooper SE a havas és jeges utakon.

Kapcsolódó cikkek

Hírek Itthonról Verdák

Wang Chuanfu a BYD elnöke köszöntötte a márka első magyar vásárlóit

A BYD, a világ vezető NEV – azaz új energiával hajtott – járműveket és akkumulátorokat gyártó vállalata, büszkén rendezte meg az első magyarországi személyautó vásárlóinak köszöntési ünnepségét, Wang Chuanfu, a BYD csoport alapítójának és elnökének jelenlétében. Az ünnepi ceremónia hangsúlyozza a BYD elkötelezettségét az elektromobilitás elterjesztése mellett Magyarországon és Európa-szerte. Az esemény a budapesti Puskás […]

Olvass tovább
Hírek Itthonról Verdák

Európa legdurvább tuning építése az UNIX-AMTS 2024-en

Az AMTS szervezői minden évben igyekeznek olyan autókat kiállítani, ami a látogatókból csodálatot, elismerést váltanak ki. Ez nem egyszerű feladat, hiszen felgyorsult világunkban már egyre magasabb az ingerküszöb, és így néha még egy showcarral is nehéz felkelteni az érdeklődést. Két éve Svédországból érkezett egy korábbi ETS-győztes Charger, tavaly pedig Lengyelországból a Mapettuning Corvette, amit az […]

Olvass tovább
Hírek Itthonról Race

Újabb lendületet kaphat a hazai autósport utánpótlás a gokartszlalommal

A gokartszlalom Németországban már bő negyedszázada ismert és népszerű, mely a bérgokart és az autósszlalom ötvözéséből jött létre. Ezt 2019-ben újabb szintre emelte, hogy a gokart szlalomot, mint az autósport legelérhetőbb sportutánpótlási lépcsőfokát az FIA felvette a Motorsport Világjátékok programjára. Az új „szakág” hazánkban, szélesebb körben tavaly novemberben az I. HUMDA Gokartszlalom Tehetségkutatón mutatkozott be […]

Olvass tovább
error: Védett tartalom