Az új MINI John Cooper Works a nürburgringi 24-órás futamon debütál a nemzetközi világpremier előtt

A MINI és a motorsport rajongói egyként várják az új MINI John Cooper Works debütálását. A nóvum első ízben a világ egyik legkeményebb hosszútávú megmérettetésén mutatja meg magát: a nürburgringi 24-órás futamon, amelyen a pilóták és a csapatok a sebesség, a rátermettség és a megbízhatóság egész napos, kimerítő csatájában hódítják meg a legendás Nürburgring Nordschleife aszfaltcsíkját.

A Nürburgringen a benzinmotorral szerelt, új MINI John Cooper Works a brit prémiummárka dizájncsapata által tervezett, típus-specifikus álcázó karosszériafóliában tiszteleg majd az 1960-as évek motorsport-versenyein rajthoz álló klasszikus Mini ikonikus, vörös-fehér színsémája előtt.

Az új MINI John Cooper Works 2024 őszén ünnepli világpremierjét, a MINI innovációk és örökségek iránti elköteleződésének újabb mérföldköveként. Mint ilyen, az újdonság – amelyet arra terveztek, hogy kitolja a sebesség és az agilitás határait – benzinmotorral szerelt és tisztán elektromos meghajtású modellváltozatban is elérhető lesz.

A Mini Cooper S hatvan évvel ezelőtti, 1964-es Monte Carlo Ralin aratott történelmi győzelme előtti főhajtásként az új MINI John Cooper Works versenyautó a jellegzetes „37” logót viseli majd, e legendás mérföldkő emlékeként. Az embléma a MINI versenysikerekben gazdag motorsport-hagyományai előtt tiszteleg.

A 317-es rajtszámot viselő, új MINI John Cooper Works versenyautót a nürburgi székhelyű Bulldog Racing gurítja rajtrácsra az SP3T kategóriában.

A versenypályára felkészített, MINI TwinPower Turbo benzinmotorral szerelt „MINI John Cooper Works PRO” versenyautóban tökéletes szimbiózis mentén egyesül a MINI ikonikus formanyelve és megbízhatósága a Bulldog Racing versenypályán felhalmozott tapasztalatával és szaktudásával.

A második induló a fekete karosszériafényezést és 474-es rajtszámot viselő, rajongott MINI John Cooper Works versenyautó lesz, amely a tavalyi nürburgringi 24-órás futamon elért dobogós helyezésével bizonyította rátermettségét a VT-2 kategóriában, megerősítve státuszát a hosszútávú megmérettetések egyik félelmetes versenyzőjeként.

A MINI rajongói és a vezetés szerelmesei egyre nagyobb várakozással tekintenek az új MINI John Cooper Works debütálására, amelynek jegyében június 1-2. között felejthetetlen bemutatóra számíthatnak a nürburgringi 24-órás futamon.

Kapcsolódó cikkek

Hírek Nagyvilág Utcán Verdák

A Toyota Yaris Cross vezeti Európa kedvenc újautókategóriájának értékesítéseit

Az idén modellfrissítéssel jelentkező, immár két különböző teljesítményű környezetbarát öntöltő hibrid elektromos hajtással elérhető, mesterséges intelligencia alapú high tech biztonsági és vezetéstámogató/vezetésoptimalizáló rendszerekkel teletűzdelt Toyota Yaris Cross magabiztosan vezeti az európai kisméretű SUV eladásokat, ez a kategória számít messze a legnépszerűbbnek a kontinensen. Amint az Autonews írásából kiderül, ez az első alkalom, hogy Európa legkedveltebb […]

Olvass tovább
Hírek Itthonról Race

Kiss Norbert – Tízből tíz!

Misano és a Slovakia Ring után Zolderben folytatódott a 2024-es kamion Európa-bajnokság. A Révész Racing pilótája, Kiss Norbert Belgiumot is meghódította. A HUMDA Magyar Autó-Motorsport és Zöld Mobilitás-fejlesztési Ügynökség Zrt. közreműködésével versenyző magyar Európa-bajnok az időmérőn ismét a leggyorsabb volt szombaton, idén mindig az első starthelyről indulhatott. A versenyen Albacete szorongatta a rajtnál, de a […]

Olvass tovább
Hírek Nagyvilág

A Toyota-kereskedés, ahol szó szerint megállt az idő

Apokaliptikus hangulatú videojátékokban találkozhatunk olyan utcaképpel, mint ami az észak-ciprusi Varósziában fogadja a látogatót – illetve pont, hogy néhány utca kivételével nem fogadja. A város 1974 augusztusa óta lakatlan: amikor a sziget ötven évvel ezelőtt politikailag két részre szakadt, az eredetileg görögök lakta várost irányításuk alá vonták a török csapatok, a lakosság pedig még azelőtt […]

Olvass tovább
error: Védett tartalom