Bagnaia happolta el a pole-t Marquez elől

Elkezdődött tehát az időmérő edzés is a MotoGP 1000. nagydíján Le Mans-ban. A szabadedzések alapján már a Q1-ben is voltak nagy nevek, például Fabio Quartararo, Luca Marini, Joan Mir és Alex Rins is itt mérettette meg magát. Quartararo nagyon panaszkodott a pénteki nap sajtótájékoztatóján, hogy gyakorlatilag egyik fejlesztésük sem jött be, amit erre a hétvégére hoztak.

Ennek ellenére mégis ő kezdett a legjobban, a Yamaha versenyzője indította legjobban a Q1-et és folyamatosan gyorsult a francia versenyző hazai közönsége előtt. Őt kellett megverni, hiszen a többiek majd fél másodpercre kerültek tőle az edzés első felében. A második helyre Joan Mir, Luca Marini, Fabio di Giannantonio és Franco Morbidelli pályázott a legnagyobb eséllyel.

Aztán olyan versenyző robbantott, akire senki sem számított, Augusto Fernandez verte meg Quartararo idejét. Az utolsó percet gyakorlatilag mindenki piros és sárga szektorokkal kezdte meg, tehát megjósolhatatlan volt, ki megy tovább a Q2-be. A végén Luca Marinié lett a legjobb idő 1:31.268-al, mellette pedig Augusto Fernandez küzdhetett tovább a Q2-ben a pole-ért. Quartararo csak a 13. helyről indul, míg csapattársa a 17. lesz a rajtrácson.

Quartararo nem tudott a Q2-be kerülni, és csalódott lehet az időmérő után is

A Q2-ben az első kifutásnál úgy látszott, hogy a pole-ért a két Aprilia és Jack Miller fog megküzdeni, de pár perccel később a ducatisok is feléledtek. Jorge Martin, Johann Zarco és Francesco Bagnaia is megmutatta magát az élmezőnyben. Marc Marquez a semmiből futott egy második időt önerőből, így őt sem lehetett leírni a pole-ért folytatott harcban.

Vinales motorja robbant le az utolsó percekben, nagy szerencséjére a boksz végén, így még át tudott ugrani egy másik motorra. Aleix Espargaro hatalmasat bukott az első kanyar végén, tehát mondhatni, hogy meleg percei voltak az apriliásoknak. Vinales idejét kellett megverni, de sokan javítottak a végén, így nem is maradt az élen az apriliás.

Marc Marquez megfutotta a hétvége legjobb idejét 1:30.763-al, de Bagnaia az utolsó percben elvette tőle a pole-t. A harmadik helyre melléjük Luca Marini állhat fel az első sorba. A második sort Jack Miller, Jorge Martin és Maverick Vinales, a harmadikat pedig Marco Bezzecchi, Johann Zarco és Aleix Espargaro töltheti fel.

További eredmények itt.

Fotó: MotoGP Media

Kapcsolódó cikkek

GP összefoglalók Moto GP Motor

Bagnaia győzelemmel lett bajnok, Martin bukott

Francesco Bagnaia jól kapta el az év utolsó rajtját, de ez Jorge Martinról is elmondható volt, a hármas kanyarban ugyanis másodikként fordult. Őket a két KTM, Brad Binder, Jack Miller, Johann Zarco és Maverick Vinales követte. Martin a harmadik kör első kanyarját rontotta el, és visszaesett 8.-nak, kis híján kiütötte a vetélytársat. Martin Alex Marquezt […]

Olvass tovább
GP összefoglalók Moto GP Motor

Vinalesé a pályacsúcs, Bagnaia az első sorban, Martin a 2.-ban

Az időmérőn Francesco Bagnaia nagyon erős körrel kezdett, 1:29.690-el nyitott a címvédő a valenciai időmérő első szakaszában. Alex Marquez viszont még nála is 15 ezreddel gyorsabb időt futott, és Augusto Fernandez is nagyon közel került hozzájuk. Bagnaia a második kifutásán is javított, és pályacsúcsot futott, 1:29.054-et. A többiek közül már csak Augusto Fernandez és Enea […]

Olvass tovább
GP érdekességek Moto GP Motor

Bagnaia világbajnok szombaton, ha …

nyer, és Martin nem lesz jobb 3. helyezettnél, ha 2., és Martin nem végez előbb az ötödik helynél, ha 3., és Martin nem lesz jobb, mint hetedik, ha 4., és Martint nem intik le nyolcadiknál jobb pozícióban, ha 5., és Martin nem lesz jobb, mint kilencedik, és ha 6., és Martin nem szerez pontot. A […]

Olvass tovább
error: Védett tartalom