Bagnaia happolta el a pole-t Marquez elől

Elkezdődött tehát az időmérő edzés is a MotoGP 1000. nagydíján Le Mans-ban. A szabadedzések alapján már a Q1-ben is voltak nagy nevek, például Fabio Quartararo, Luca Marini, Joan Mir és Alex Rins is itt mérettette meg magát. Quartararo nagyon panaszkodott a pénteki nap sajtótájékoztatóján, hogy gyakorlatilag egyik fejlesztésük sem jött be, amit erre a hétvégére hoztak.

Ennek ellenére mégis ő kezdett a legjobban, a Yamaha versenyzője indította legjobban a Q1-et és folyamatosan gyorsult a francia versenyző hazai közönsége előtt. Őt kellett megverni, hiszen a többiek majd fél másodpercre kerültek tőle az edzés első felében. A második helyre Joan Mir, Luca Marini, Fabio di Giannantonio és Franco Morbidelli pályázott a legnagyobb eséllyel.

Aztán olyan versenyző robbantott, akire senki sem számított, Augusto Fernandez verte meg Quartararo idejét. Az utolsó percet gyakorlatilag mindenki piros és sárga szektorokkal kezdte meg, tehát megjósolhatatlan volt, ki megy tovább a Q2-be. A végén Luca Marinié lett a legjobb idő 1:31.268-al, mellette pedig Augusto Fernandez küzdhetett tovább a Q2-ben a pole-ért. Quartararo csak a 13. helyről indul, míg csapattársa a 17. lesz a rajtrácson.

Quartararo nem tudott a Q2-be kerülni, és csalódott lehet az időmérő után is

A Q2-ben az első kifutásnál úgy látszott, hogy a pole-ért a két Aprilia és Jack Miller fog megküzdeni, de pár perccel később a ducatisok is feléledtek. Jorge Martin, Johann Zarco és Francesco Bagnaia is megmutatta magát az élmezőnyben. Marc Marquez a semmiből futott egy második időt önerőből, így őt sem lehetett leírni a pole-ért folytatott harcban.

Vinales motorja robbant le az utolsó percekben, nagy szerencséjére a boksz végén, így még át tudott ugrani egy másik motorra. Aleix Espargaro hatalmasat bukott az első kanyar végén, tehát mondhatni, hogy meleg percei voltak az apriliásoknak. Vinales idejét kellett megverni, de sokan javítottak a végén, így nem is maradt az élen az apriliás.

Marc Marquez megfutotta a hétvége legjobb idejét 1:30.763-al, de Bagnaia az utolsó percben elvette tőle a pole-t. A harmadik helyre melléjük Luca Marini állhat fel az első sorba. A második sort Jack Miller, Jorge Martin és Maverick Vinales, a harmadikat pedig Marco Bezzecchi, Johann Zarco és Aleix Espargaro töltheti fel.

További eredmények itt.

Fotó: MotoGP Media

Kapcsolódó cikkek

Hírek Itthonról Motor

Ugly Kid Joe, Tankcsapda, AK26, godfater. és rengeteg motoros érkezik 2024. június 27-29. között a Műegyetem rakpartra, a Budapest Open Road Days-re

A kaliforniai Ugly Kid Joe lép fel június 28-án, pénteken Budapest legnagyobb belvárosi fesztiválja, a Budapest Open Road Days nagyszínpadán, a Műegyetem rakparton. Az amerikai rockzenekar koncertje előtt Tátrai Tibusz szupergrupja, a godfater. új lemezét mutatja be a motoros, családi és zenei fesztiválon. A 35 éves Tankcsapda június 29-én a Budapest Open Road Days-en adja […]

Olvass tovább
Hírek Itthonról Motor Utcán

A HARLEY-DAVIDSON® készen áll a magyar utak meghódítására

Budapest, Sopron, Nyíregyháza (2024.04.05-06.) – A Harley-Davidson® márkakereskedések az ország egész területén egy időben és közösen indítják el az idei motoros szezont az Open House rendezvénysorozattal, amit először április 5-6. között tartanak meg minden kereskedésben. A tavasz beköszöntével itt az idő, hogy felkészüljünk a várva várt motoros szezonra és együtt hódítsuk meg a végtelen utakat. […]

Olvass tovább
Hírek Itthonról Motor Motorsport

PitbikeOn Sajtótájékoztató | Tréningek, Pitom értékesítés, Pitbike Szervíz

A pitbike-ok népszerűsége Magyarországon folyamatosan nő, és ez a trend nemcsak a motorosok számának növekedésében, hanem egy alakuló közösségben is megmutatkozik. Ennek hátterében több tényező is áll. Egyrészt a téli időszakban is lehetőség van motorozásra, ami sokak számára vonzó lehetőség a hagyományos motorozási szezonon kívül is. ásrészt a pitbike-ok költséghatékonyan kínálnak egy kivételes élményt, így […]

Olvass tovább
error: Védett tartalom