Bagnaia nagy csatában gyűrte le Vinalest

Jól jött el a rajtnál Johann Zarco, Fabio Quartararo és a két gyári Ducati, Aleix Espargaro viszont maradt a 7. helyen. Alex Rins lépdelt előre a Suzukival, és a 3. körben már Jack Millert üldözte a 3. helyért. Quartararónak hosszúkörös büntetést kellett végrehajtania, és ezt a legutolsó pillanatban tette meg, amivel csupán az ötödik helyre esett vissza Maverick Vinales elé.

Zarco eldobta a motort az első helyről, így Miller, Rins, Bagnaia, Quartararo és Vinales volt az első ötös sorrendje. Aleix Espargaro a hetedik helyen haladt továbbra is, miközben Alex Rins átvette a vezetést, és a két Ducati előtt kezdte el diktálni a tempót.

A 10. körben azt figyelhettük, hogy mindkét világbajnoki éllovasnak hátra kellett figyelnie. Quartararo veszített is egy pozíciót és visszaesett hatodiknak, Aleix Espargarót pedig a két KTM támadta a 8. helyért. Alex Rins nem tudott meglógni az élen, a három Ducati (Bagnaia, Miller és Martin) és Vinales is kapaszkodott rá. Mir elesett, így egyetlen Suzuki maradt versenyben.

Rins elkezdett tempót veszíteni a Suzukival, így Bagnaia, majd két körrel később Miller is elment mellette. Pár körig tartotta a harmadik helyet, de aztán Vinales és Martin is elhúzott mellette. Vinales továbbment, és feljött másodiknak, kérdés volt el tudja-e kapni az utolsó két körben. Vinales el is kezdte ostromolni Bagnaiát a futamgyőzelemért.

Rins sokáig vezetett, de végül egy 7. hellyel kellett beérnie

Bagnaia rákapcsolt az utolsó körben, és a végén senki nem tudta elvenni tőle a futamgyőzelmet. A dobogón mellette Maverick Vinales és Jack Miller ünnepelhetett. Eena Bastianini óriási felkapaszkodással hozott egy negyedik helyet, mögötte pedig Martin, Oliveira és Rins futottak be. A Suzuki versenyzője teljesen elfogyott a végére és csak hetedik lett.

Quartararo a nyolcadik helyen futott be Aleix Espargaro előtt, így az élen a pontversenyben nem történt nagy változás.

További eredmények itt találhatók.

Fotó: MotoGP Media

Kapcsolódó cikkek

Hírek Motor Nagyvilág Utcán

A Harley-Davidson Budapest bemutatja: Budapest Open Road Days 2024

A legendás alsóörsi Open Road Fest örököseként 2024. június 27-29. között a főváros egyik ikonikus helyszínére érkezik az Open Road Days fesztivál – a Harley-Davidson Budapest szervezésében. A jó hír a leggyorsabbaknak, hogy a motorosok Mikulása meg is hozta a Super Early Bird bérleteket, amelyeket december 6. és 24. között vásárolhatnak meg korlátozott számban a […]

Olvass tovább
Hírek Motor Nagyvilág Utcán

A Honda elektromos motorkerékpárokkal kapcsolatos üzleti tervei

A Honda idén három új EB (ti. elektromos kerékpár) értékesítését indította el, ezek közül a Honda Cub e: Kínában, az EM1 e: elektromos moped pedig Japánban és Európában kezdte meg pályafutását. Ugyancsak új, világszerte forgalmazott modellként lép majd színre a – 2023-as JAPAN MOBILITY SHOW bemutatott – SC e: Concept tanulmánymodell sorozatgyártású változata, melyet további […]

Olvass tovább
Motor Női szemmel Teszt

Suzuki V-Strom 800DE – A sorkettes V-Strom paradoxon

A 2023-as szezonunk utolsó tesztalanya egyben az idei év egyik legnagyobb újdonsága, a Suzuki V-Strom 800DE volt. A teszt hét során viszont társat is kapott a nyolcszázas a V-Strom 1050DE, azaz a nagy testvér személyében. Ha egy összehasonlításra volnátok inkább kíváncsiak e kettő modell között, akkor kattintsatok az alábbi videóra! Amennyiben pedig csak a nyolcszázas […]

Olvass tovább
error: Védett tartalom