Bagnaia nagy csatában gyűrte le Vinalest

Jól jött el a rajtnál Johann Zarco, Fabio Quartararo és a két gyári Ducati, Aleix Espargaro viszont maradt a 7. helyen. Alex Rins lépdelt előre a Suzukival, és a 3. körben már Jack Millert üldözte a 3. helyért. Quartararónak hosszúkörös büntetést kellett végrehajtania, és ezt a legutolsó pillanatban tette meg, amivel csupán az ötödik helyre esett vissza Maverick Vinales elé.

Zarco eldobta a motort az első helyről, így Miller, Rins, Bagnaia, Quartararo és Vinales volt az első ötös sorrendje. Aleix Espargaro a hetedik helyen haladt továbbra is, miközben Alex Rins átvette a vezetést, és a két Ducati előtt kezdte el diktálni a tempót.

A 10. körben azt figyelhettük, hogy mindkét világbajnoki éllovasnak hátra kellett figyelnie. Quartararo veszített is egy pozíciót és visszaesett hatodiknak, Aleix Espargarót pedig a két KTM támadta a 8. helyért. Alex Rins nem tudott meglógni az élen, a három Ducati (Bagnaia, Miller és Martin) és Vinales is kapaszkodott rá. Mir elesett, így egyetlen Suzuki maradt versenyben.

Rins elkezdett tempót veszíteni a Suzukival, így Bagnaia, majd két körrel később Miller is elment mellette. Pár körig tartotta a harmadik helyet, de aztán Vinales és Martin is elhúzott mellette. Vinales továbbment, és feljött másodiknak, kérdés volt el tudja-e kapni az utolsó két körben. Vinales el is kezdte ostromolni Bagnaiát a futamgyőzelemért.

Rins sokáig vezetett, de végül egy 7. hellyel kellett beérnie

Bagnaia rákapcsolt az utolsó körben, és a végén senki nem tudta elvenni tőle a futamgyőzelmet. A dobogón mellette Maverick Vinales és Jack Miller ünnepelhetett. Eena Bastianini óriási felkapaszkodással hozott egy negyedik helyet, mögötte pedig Martin, Oliveira és Rins futottak be. A Suzuki versenyzője teljesen elfogyott a végére és csak hetedik lett.

Quartararo a nyolcadik helyen futott be Aleix Espargaro előtt, így az élen a pontversenyben nem történt nagy változás.

További eredmények itt találhatók.

Fotó: MotoGP Media

Kapcsolódó cikkek

Miller nyert, Bagnaia hibázott

Rögtön a rajtnál történt egy dráma. Aleix Espargaro ugyanis a felvezető körön a fejét fogta és rázta, kijött a boxba, átült a tartalék motorra, és csak a mezőny után rajtolt el. Valószínűleg technikai hibája volt, és rajt előtt még motort cserélhetett. Marc Marquez nem tudta tartani az első körökben a legjobbak tempóját, a 2. körben […]

Olvass tovább

Fantasztikus ez az eredmény, főleg úgy, hogy a versenyen ültem először ezen a Yamahán

A múlt hétvégén rendezték meg az Endurance világbajnokság újabb 24 órás viadalát, a századik Bol D’ort. Kovács Bálint, a H-Moto Team versenyzője ezúttal is fantasztikus teljesítményt nyújtott, és a Maco Racing kölcsönpilótájaként az abszolút hatodik helyén végzett a Superbike kategóriában, azaz a legutóbbi, Spa-Francorchampsban elért 5. helye után ismételten világra szóló sikert aratott. Eddigi EWC-s […]

Olvass tovább

Bastianini nyert Bagnaia előtt, Quartararót Marquez ütötte ki

Francesco Bagnaia, Brad Binder és Jack Miller kapták jól el a rajtot, valamint Marc Marquez, aki a top 6-ig jött előre. Ő is lett a főszereplő, de nem épp pozitív kontextusban. Marc Marquez megcsúszó motorja kiütötte a bajnoki éllovas Fabio Quartararót, majd pár kanyarral később Nakagami is Marquez motorjában esett el, és mindketten kiálltak a […]

Olvass tovább
error: Védett tartalom