Bagnaia nyert, Martin az élről bukott

Jorge Martin rögtön az élre állt az első kanyar után, óriási rajtot vett. Maverick Vinales haladt mögötte, és Francesco Bagnaia is folyamatosan jött előre. A címvédő első körben már a hatodik helyen haladt. Luca Marini elesett, Brad Binderre ért össze a pole-pozíciós versenyző.

Bagnaia Fabio Quartararót támadta a képzeletbeli dobogóért, és a harmadik kör végén át is ugrotta a yamahást. Kialakult a Martin, Vinales, Bagnaia, Aleix Espargaro, Binder és Quartararo hatos az élen. Binder hosszúkörös büntetést kapott a Marini-incidens miatt, így visszaesett a 9. pozícióba.

Binder újabb versenyzőt tett ki a pálya mellé, Miguel Oliveirát előzte volna vissza, de összeértek az abroncsaik, és el is kellett hagynia az ideális ívet. Nagyon sokat veszített a portugál. A 12. körben Martin elérte a 3 másodperces előnyt Vinalesszel szemben, aki mögött 1 másodpercen belül motorozott Bagnaia.

A 13. körben Jorge Martin esett el az élről. Vinales átvette a vezetést Bagnaia pedig a második helyen haladt. Quartararo megelőzte Aleix Espargarót és feljött harmadiknak. Az események közben a két repsol hondás is kiesett a versenyből, Binder pedig újabb hosszúkörös büntetést kapott.

Fabio Quartararo volt gyorsabb az utolsó körökre az élen álló kettősnél, ahol hét és fél körrel a vége előtt történt egy helycsere. 5 körrel a vége előtt Quartararo megérkezett Vinales mögé, és csak kérdés volt, mikor megy el mellette. Újabb erős eredmény nézett ki a Yamahák.

Bagnaia vezetett Vinales, Quartararo, Di Giannantonio, Binder, Bezzecchi, Miller, Bastianini, Rins és Aleix Espargaro előtt a véghajrában. Bagnaia végül nyert, és visszavette a pontversenyben a vezetést, az állás pedig nem változott a top 10-re a végén.

További eredmények itt.

Fotó: MotoGP Facebook

Kapcsolódó cikkek

Hírek Motor Nagyvilág

A 30. EURÓPAI H.O.G.® RALLY BEARANYOZTA A NAPSÜTÖTTE SENIGALLIÁT

Az Olaszországi Senigallia gyönyörű, történelmi folyóparti városa adott otthont idén a különleges mérföldkőnek számító, 30. jubileumi Európai H.O.G. Rallynak június 6-9. között. Több mint 100.000 ember és 20.000 motor vett részt Olaszországból, Európából és a világ minden tájáról egy teltházas, 4 napos rendezvényen, ami a Harley-Davidson rajongók mennyországává változtatta az olasz várost.ű A rendezvény fő […]

Olvass tovább
Hírek Itthonról Motor Motorsport

Eredményes hétvége után hatalmas megmérettetés vár Kecskés Bencére Portimaóban

Kecskés Bence naptára kimondottan zsúfolt az utóbbi hetekben/ hónapokban. Tanulás , edzés, kerékpározás, JuniorGp és az AAIMC mellett számos jótékonysági program tölti ki mostanában a fiatal motoros napjait. Az utóbbi időben több, a Baptista Szeretetszolgálat által szervezet eseményen részt vett, ahol hátrányos helyzetű gyermekek napjait töltötték meg minőségi programokkal. Ez idő alatt elfelejthették kicsit a […]

Olvass tovább
Motor Női szemmel Teszt

Suzuki V-Strom 800 (2024) teszt – “Alap”, hogy jó! – Motor&Verda

A tavalyi év újdonságát a Suzuki háza táján a soros kéthengeres erőforrással szerelt “nyolcszázas” motorok piacra dobása jelentette. 2024-ben ezen modelleket továbbfejlesztve, átalakítva szélesítették palettájukat a japánok. A GSX-8S után idén a sportos GSX-8R, a V-Strom 800 DE után pedig a V-Strom 800 került bemutatásra. Ez utóbbi modellt volt alkalmunk ezúttal kipróbálni a Suzuki Magyarország […]

Olvass tovább
error: Védett tartalom