Bagnaia simán nyert, de örülhet a KTM is

Gyakorlatilag a sprintverseny sorrendje alakult ki a MotoGP Osztrák Nagydíj főfutamán is. Francesco Bagnaia vezetett a két KTM, Brad Binder és Jack Miller előtt. Mögöttük 4 Ducati következett Alex Marquez, Luca Marini, Marco Bezzecchi és Jorge Martin sorrendben. Maverick Vinales a 10. helyre esett vissza a rajtnál, de gyorsan elkezdte a visszazárkózást.

A negyedik körben Martin letöltötte a büntetését, és a 13. pozícióban találta magát. Az első körökben Binder közel tudott maradni Bagnaiához, de előzni még nem tudott. Miller a tegnapi sprinthez hasonlóan nem tudta tartani a Ducatik tempóját, Alex Marquez, Marco Bezzecchi és Luca Marini is megelőzték.

Miller tovább esett vissza, és féltáv után már a 11. helyen motorozott. Bagnaia kiépített egy előnyt Binder előtt, a harmadik helyért viszont folyt a csata Alex Marquez és Marco Bezzecchi között. Vinales tempója elfogyott, a rossz rajt után a 6. helyre jött vissza, onnan viszont nem volt neki tovább. Az Aprilia versenyzői közül így is ő volt a leggyorsabb.

Bezzecchi végül felőrölte Alex Marquezt, és csapattársa is ugyanezt tette. A Gresini versenyzője ötödik helyen motorozott. Nem a japán gyártók hétvégéje volt ez sem: a Yamahánál Quartararo éppen a top 10-ben, a legjobb hondás Marc Marquezt pedig még hátrébb kellett keresnünk.

A végére Alex Marquez előzése után már nem maradt izgalom. Bagnaia magabiztosan nyert Binder és Bezzecchi előtt. A top 10-be még Marini, Alex Marquez, Vinales, Martin, Quartararo, Aleix Espargaro és Bastianini fértek be.

További eredmények itt.

Fotó: Instagram

Kapcsolódó cikkek

Motor Női szemmel Teszt

Honda CRF1100L Africa Twin Adventure Sports SHOWA EERA™ DCT teszt – A szavannák királynője

1988-ban kezdődött az Africa Twin-ek színes, állandó újításokkal tarkított története. A közútra szánt modellek alapjául egy többszörös Párizs-Dakar győztes motor, az NXR750 szolgált. A recept pedig bevált, hiszen évtizedek elteltével is éppoly népszerű a felhasználók körében. Az elmúlt 35 év alatt rengeteg cikk, valamint teszt készült a szavannák koronázatlan királynőjéről. Az én írásom különlegessége abban […]

Olvass tovább
GP összefoglalók Moto GP Motor

Bezzecchi nyert, Bagnaia bukott

Jorge Martin fordult elsőként az első kanyarban, mögötte Francesco Bagnaia és Marco Bezzecchi haladt, azonban az éllovas hibázott, és visszaesett harmadiknak a két ducatis vetélytársa mögé. Bezzecchi átvette a vezetést, és elkezdte kiépíteni előnyét a többiekkel szemben. Hátrébb Marc Marquez, Fabio Quartararo és Joan Mir sorminta alakult ki. A KTM-mel Brad Binder a sprinthez hasonlóan […]

Olvass tovább
GP összefoglalók Moto GP Motor

Bezzecchi a pole-ban Martin előtt

Az indiai időmérő előtt a két KTM és Alex Marquez tűnt a legesélyesebbnek a Q2-es továbbjutásra. Az első percek után el is kezdődtek a gyorskörök, Brad Binder oda is tett egy 1:44.761-es időt, ami a hétvége legjobb ideje volt. Elsőre a második helyet Raul Fernandez bérelte ki, ő volt a másik versenyző, aki 1:45 alá […]

Olvass tovább
error: Védett tartalom