Bagnaia simán nyert hazai pályán

Jack Miller kapta el a legjobban a rajtot, de Francesco Bagnaia visszaelőzte pár kanyar után. Őket Jorge Martin, Luca Marini, Marc Marquez és Alex Marquez követte. A vb második helyén áll Marco Bezzecchi csak a nyolcadik volt az első körökben. Egy kicsivel később Millert megelőzte Martin és elindult a versenyt vezető Bagnaia után, kettőjüknek ráadásul már 1,5-2 másodperces előnyük volt a többiekkel szemben.

A visszatérő Enea Bastianini nem tudta a legjobbakkal tartani a tempót, a hatodik körben csak a 12. helyen motorozott. Elmondható ez a Yamahákról is, egyáltalán nem tudtak a top 10-el menni. A hetedik körre érve Marc Marquez esett el a negyedik pozícióból, így továbbra sem fejezett be főfutamot a 2023-as szezonban, a többi Honda pedig a top 10 környékén sem volt. A japánoknak megint rossz hétvégéjük van.

A 10. körben az élen változatlan volt a helyzet: Bagnaia vezetett nagyjából fél másodpercre Martin előtt. Utánuk szintén három Ducati következett, Marini, Alex Marquez és a mezőny közepéből felkapaszkodó Johann Zarco. A két KTM, Aleix Espargaro, Bezzechi és Franco Morbidelli tette teljessé a top 10-et.

Alex Marquez kaparintotta meg a harmadik helyet Luca Marinitől, de teljesen elnyúlni nem tudott még tőle. Nyitott volt a csata a dobogó legalsó fokáért, ráadásul Zarco is ott volt harmadiknak, aki egyértelműen beszállt hármójuk csatájába. A 15. körben azonban változott a helyzet, mivel testvéréhez hasonlóan Alex Marquez is eldobta a motort.

Pár körrel a vége előtt két páros csatát figyelhettünk, a harmadik helyért Marini és Zarco harcolt, a hatodikért pedig Miller és Aleix Espargaro. Zarco feljött harmadiknak, a másik párosban pedig Espargaro lépett át Milleren.

Bagnaiát végül nem tudta megverni senki, mögötte Martin és Zarco futottak be és állhattak dobogóra. A további sorrend Marini, Binder, Aleix Espargaro, Miller, Bezzecchi, Bastianini és Morbidelli a top 10-ben.

További eredmények itt.

Fotó: MotoGP Media

Kapcsolódó cikkek

Hírek Itthonról Motor Motorsport

Kecskés Bence jó úton a cél felé – Spanyol kupa után a JuniorGP-be

Kecskés Bence idén teljes szezont fut a FIM JuniorGP STK 600-as kategóriájában az MDR Competition Team-mel és a 80-as rajtszámot viselő Yamaha YZF R6-tal. A FIM JuniorGP-ről amely a Dorna szervezése alatt fut egyetlen lépésre van a MotoGP és World Superbike sorozatoktól. Ez nem meglepő, hiszen nagyon erős a mezőny, itt a világ legjobbjai mérik […]

Olvass tovább
Hírek Itthonról Motor

Ugly Kid Joe, Tankcsapda, AK26, godfater. és rengeteg motoros érkezik 2024. június 27-29. között a Műegyetem rakpartra, a Budapest Open Road Days-re

A kaliforniai Ugly Kid Joe lép fel június 28-án, pénteken Budapest legnagyobb belvárosi fesztiválja, a Budapest Open Road Days nagyszínpadán, a Műegyetem rakparton. Az amerikai rockzenekar koncertje előtt Tátrai Tibusz szupergrupja, a godfater. új lemezét mutatja be a motoros, családi és zenei fesztiválon. A 35 éves Tankcsapda június 29-én a Budapest Open Road Days-en adja […]

Olvass tovább
Hírek Itthonról Motor Utcán

A HARLEY-DAVIDSON® készen áll a magyar utak meghódítására

Budapest, Sopron, Nyíregyháza (2024.04.05-06.) – A Harley-Davidson® márkakereskedések az ország egész területén egy időben és közösen indítják el az idei motoros szezont az Open House rendezvénysorozattal, amit először április 5-6. között tartanak meg minden kereskedésben. A tavasz beköszöntével itt az idő, hogy felkészüljünk a várva várt motoros szezonra és együtt hódítsuk meg a végtelen utakat. […]

Olvass tovább
error: Védett tartalom