Bagnaia simán nyert hazai pályán

Jack Miller kapta el a legjobban a rajtot, de Francesco Bagnaia visszaelőzte pár kanyar után. Őket Jorge Martin, Luca Marini, Marc Marquez és Alex Marquez követte. A vb második helyén áll Marco Bezzecchi csak a nyolcadik volt az első körökben. Egy kicsivel később Millert megelőzte Martin és elindult a versenyt vezető Bagnaia után, kettőjüknek ráadásul már 1,5-2 másodperces előnyük volt a többiekkel szemben.

A visszatérő Enea Bastianini nem tudta a legjobbakkal tartani a tempót, a hatodik körben csak a 12. helyen motorozott. Elmondható ez a Yamahákról is, egyáltalán nem tudtak a top 10-el menni. A hetedik körre érve Marc Marquez esett el a negyedik pozícióból, így továbbra sem fejezett be főfutamot a 2023-as szezonban, a többi Honda pedig a top 10 környékén sem volt. A japánoknak megint rossz hétvégéjük van.

A 10. körben az élen változatlan volt a helyzet: Bagnaia vezetett nagyjából fél másodpercre Martin előtt. Utánuk szintén három Ducati következett, Marini, Alex Marquez és a mezőny közepéből felkapaszkodó Johann Zarco. A két KTM, Aleix Espargaro, Bezzechi és Franco Morbidelli tette teljessé a top 10-et.

Alex Marquez kaparintotta meg a harmadik helyet Luca Marinitől, de teljesen elnyúlni nem tudott még tőle. Nyitott volt a csata a dobogó legalsó fokáért, ráadásul Zarco is ott volt harmadiknak, aki egyértelműen beszállt hármójuk csatájába. A 15. körben azonban változott a helyzet, mivel testvéréhez hasonlóan Alex Marquez is eldobta a motort.

Pár körrel a vége előtt két páros csatát figyelhettünk, a harmadik helyért Marini és Zarco harcolt, a hatodikért pedig Miller és Aleix Espargaro. Zarco feljött harmadiknak, a másik párosban pedig Espargaro lépett át Milleren.

Bagnaiát végül nem tudta megverni senki, mögötte Martin és Zarco futottak be és állhattak dobogóra. A további sorrend Marini, Binder, Aleix Espargaro, Miller, Bezzecchi, Bastianini és Morbidelli a top 10-ben.

További eredmények itt.

Fotó: MotoGP Media

Kapcsolódó cikkek

Motor Női szemmel Teszt

Honda CRF1100L Africa Twin Adventure Sports SHOWA EERA™ DCT teszt – A szavannák királynője

1988-ban kezdődött az Africa Twin-ek színes, állandó újításokkal tarkított története. A közútra szánt modellek alapjául egy többszörös Párizs-Dakar győztes motor, az NXR750 szolgált. A recept pedig bevált, hiszen évtizedek elteltével is éppoly népszerű a felhasználók körében. Az elmúlt 35 év alatt rengeteg cikk, valamint teszt készült a szavannák koronázatlan királynőjéről. Az én írásom különlegessége abban […]

Olvass tovább
GP összefoglalók Moto GP Motor

Bezzecchi nyert, Bagnaia bukott

Jorge Martin fordult elsőként az első kanyarban, mögötte Francesco Bagnaia és Marco Bezzecchi haladt, azonban az éllovas hibázott, és visszaesett harmadiknak a két ducatis vetélytársa mögé. Bezzecchi átvette a vezetést, és elkezdte kiépíteni előnyét a többiekkel szemben. Hátrébb Marc Marquez, Fabio Quartararo és Joan Mir sorminta alakult ki. A KTM-mel Brad Binder a sprinthez hasonlóan […]

Olvass tovább
GP összefoglalók Moto GP Motor

Bezzecchi a pole-ban Martin előtt

Az indiai időmérő előtt a két KTM és Alex Marquez tűnt a legesélyesebbnek a Q2-es továbbjutásra. Az első percek után el is kezdődtek a gyorskörök, Brad Binder oda is tett egy 1:44.761-es időt, ami a hétvége legjobb ideje volt. Elsőre a második helyet Raul Fernandez bérelte ki, ő volt a másik versenyző, aki 1:45 alá […]

Olvass tovább
error: Védett tartalom