Bastianini nyert, Bagnaia a dobogón

Martin kicsit elmérte az első féktávot a MotoGP sepangi futam rajtjánál, és visszaesett ötödiknek. Enea Bastianini vezette a versenyt Alex Marquez, Francesco Bagnaia, Marco Bezzecchi és Jorge Martin előtt. Martin visszaelőzte Bezzecchit, majd indulhatott Bagnaia után, így meg is kezdődött a csata Bagnaia és Martin között.

Az 5-10. kör között kicsit megmerevedtek a frontvonalak, Bastianini vezetett Marquez, Bagnaia és Martin előtt. Úgy tűnt, hogy mindenki gumispórolósra vette a tempót. Kicsit hátrébb ment a csata Bezzecchi mögött, Jack Miller, Fabio Quartararo, Fabio Di Giannantonio, Brad Binder és Luca Marini haladtak egy csoportban.

Ebből a csoportból a 13. körben Binder bukását figyelhettük. Quartararónak sikerült Millert előzni, és ezzel a hatodik helyen volt a yamahás. Biztató volt Franco Morbidelli tempója is a másik Yamahával, ő a 9. pozícióban haladt, miután le tudta gyűrni Marinit. 5 körrel a vége előtt Quartararo lépett fel ötödiknek.

Bastianini vezetett Alex Marquez, Francesco Bagnaia és Jorge Martin előtt. Ebben a sorrendben is futottak be a végén. Bastianini először nyert idén, Bagnaia pedig 3 ponttal többet szerzett Martinnál. A top 10-be még Quartararo, Bezzecchi, Morbidelli, Miller, Di Giannantonio és Marini ért be.

Két futammal a vége előtt 14 pont a különbség a két vb-aspiráns között, úgyhogy izgalmas végjáték következik. További eredmények itt.

Fotó: MotoGP Facebook

Kapcsolódó cikkek

GP összefoglalók Moto GP Motor

Bagnaia győzelemmel lett bajnok, Martin bukott

Francesco Bagnaia jól kapta el az év utolsó rajtját, de ez Jorge Martinról is elmondható volt, a hármas kanyarban ugyanis másodikként fordult. Őket a két KTM, Brad Binder, Jack Miller, Johann Zarco és Maverick Vinales követte. Martin a harmadik kör első kanyarját rontotta el, és visszaesett 8.-nak, kis híján kiütötte a vetélytársat. Martin Alex Marquezt […]

Olvass tovább
GP összefoglalók Moto GP Motor

Vinalesé a pályacsúcs, Bagnaia az első sorban, Martin a 2.-ban

Az időmérőn Francesco Bagnaia nagyon erős körrel kezdett, 1:29.690-el nyitott a címvédő a valenciai időmérő első szakaszában. Alex Marquez viszont még nála is 15 ezreddel gyorsabb időt futott, és Augusto Fernandez is nagyon közel került hozzájuk. Bagnaia a második kifutásán is javított, és pályacsúcsot futott, 1:29.054-et. A többiek közül már csak Augusto Fernandez és Enea […]

Olvass tovább
GP érdekességek Moto GP Motor

Bagnaia világbajnok szombaton, ha …

nyer, és Martin nem lesz jobb 3. helyezettnél, ha 2., és Martin nem végez előbb az ötödik helynél, ha 3., és Martin nem lesz jobb, mint hetedik, ha 4., és Martint nem intik le nyolcadiknál jobb pozícióban, ha 5., és Martin nem lesz jobb, mint kilencedik, és ha 6., és Martin nem szerez pontot. A […]

Olvass tovább
error: Védett tartalom