Bezzecchi a pole-ban Martin előtt

Az indiai időmérő előtt a két KTM és Alex Marquez tűnt a legesélyesebbnek a Q2-es továbbjutásra. Az első percek után el is kezdődtek a gyorskörök, Brad Binder oda is tett egy 1:44.761-es időt, ami a hétvége legjobb ideje volt. Elsőre a második helyet Raul Fernandez bérelte ki, ő volt a másik versenyző, aki 1:45 alá be tudott férni.

Kis szünet után újabb gyorskörök jöttek. A két Gresini Ducati kezdett a legjobban, de Raul Fernandez még náluk is gyorsabb volt: 1:44.410-es kört ment. Pár perccel a vége előtt Alex Marquez esett óriásit, és így a többiek nem tudták már jobb időt futni.

A végén Alex Marquez és Raul Fernandez mehettek tovább, viszont Marquez láthatóan fájdalmakkal küzdött, így számára kérdéses volt a folytatás. A két KTM nem tudott javítani, és nem lesznek ott az élmezőnyben. Marquezt el is vitték az orvosi központba egy kivizsgálásra.

A Q2-t a Ducatik kezdték a legjobban: Jorge Martin, Luca Marini, Marco Bezzecchi és Francesco Bagnaia sorrend alakult ki az első kör után. Martin 1:44.153-at futott, Bagnaia második gyorskörét pedig elrontotta Marc Marquez bukása, így visszaesett a 6. helyre: Maverick Vinales és Fabio Quartararo jöttek be elé.

Az első versenyző, aki bement 1:43 alá, Marco Bezzecchi volt. Őt már nem is tudták megverni a többiek. Martin és Bagnaia még javítottak, de csak a 2. és 3. időt futották meg. A második sort Marini, Joan Mir és Marc Marquez töltheti fel. A Hondák rég voltak ennyire elöl időmérő edzésen, a misanoi teszten találhattak valamit.

A harmadik sor elejére Johann Zarco jött fel, mellőle Fabio Quartararo és Vinales indulhat. Quartararo mindkét Apriliát megverte, ami reménysugár lehet a Yamahának is. Folytatás nemsokára a sprintfutammal.

További eredmények itt.

Kapcsolódó cikkek

GP összefoglalók Moto GP Motor

Bagnaia győzelemmel lett bajnok, Martin bukott

Francesco Bagnaia jól kapta el az év utolsó rajtját, de ez Jorge Martinról is elmondható volt, a hármas kanyarban ugyanis másodikként fordult. Őket a két KTM, Brad Binder, Jack Miller, Johann Zarco és Maverick Vinales követte. Martin a harmadik kör első kanyarját rontotta el, és visszaesett 8.-nak, kis híján kiütötte a vetélytársat. Martin Alex Marquezt […]

Olvass tovább
GP összefoglalók Moto GP Motor

Vinalesé a pályacsúcs, Bagnaia az első sorban, Martin a 2.-ban

Az időmérőn Francesco Bagnaia nagyon erős körrel kezdett, 1:29.690-el nyitott a címvédő a valenciai időmérő első szakaszában. Alex Marquez viszont még nála is 15 ezreddel gyorsabb időt futott, és Augusto Fernandez is nagyon közel került hozzájuk. Bagnaia a második kifutásán is javított, és pályacsúcsot futott, 1:29.054-et. A többiek közül már csak Augusto Fernandez és Enea […]

Olvass tovább
GP érdekességek Moto GP Motor

Bagnaia világbajnok szombaton, ha …

nyer, és Martin nem lesz jobb 3. helyezettnél, ha 2., és Martin nem végez előbb az ötödik helynél, ha 3., és Martin nem lesz jobb, mint hetedik, ha 4., és Martint nem intik le nyolcadiknál jobb pozícióban, ha 5., és Martin nem lesz jobb, mint kilencedik, és ha 6., és Martin nem szerez pontot. A […]

Olvass tovább
error: Védett tartalom