Bezzecchi a pole-ban Martin előtt

Az indiai időmérő előtt a két KTM és Alex Marquez tűnt a legesélyesebbnek a Q2-es továbbjutásra. Az első percek után el is kezdődtek a gyorskörök, Brad Binder oda is tett egy 1:44.761-es időt, ami a hétvége legjobb ideje volt. Elsőre a második helyet Raul Fernandez bérelte ki, ő volt a másik versenyző, aki 1:45 alá be tudott férni.

Kis szünet után újabb gyorskörök jöttek. A két Gresini Ducati kezdett a legjobban, de Raul Fernandez még náluk is gyorsabb volt: 1:44.410-es kört ment. Pár perccel a vége előtt Alex Marquez esett óriásit, és így a többiek nem tudták már jobb időt futni.

A végén Alex Marquez és Raul Fernandez mehettek tovább, viszont Marquez láthatóan fájdalmakkal küzdött, így számára kérdéses volt a folytatás. A két KTM nem tudott javítani, és nem lesznek ott az élmezőnyben. Marquezt el is vitték az orvosi központba egy kivizsgálásra.

A Q2-t a Ducatik kezdték a legjobban: Jorge Martin, Luca Marini, Marco Bezzecchi és Francesco Bagnaia sorrend alakult ki az első kör után. Martin 1:44.153-at futott, Bagnaia második gyorskörét pedig elrontotta Marc Marquez bukása, így visszaesett a 6. helyre: Maverick Vinales és Fabio Quartararo jöttek be elé.

Az első versenyző, aki bement 1:43 alá, Marco Bezzecchi volt. Őt már nem is tudták megverni a többiek. Martin és Bagnaia még javítottak, de csak a 2. és 3. időt futották meg. A második sort Marini, Joan Mir és Marc Marquez töltheti fel. A Hondák rég voltak ennyire elöl időmérő edzésen, a misanoi teszten találhattak valamit.

A harmadik sor elejére Johann Zarco jött fel, mellőle Fabio Quartararo és Vinales indulhat. Quartararo mindkét Apriliát megverte, ami reménysugár lehet a Yamahának is. Folytatás nemsokára a sprintfutammal.

További eredmények itt.

Kapcsolódó cikkek

Hírek Itthonról Motor

Ugly Kid Joe, Tankcsapda, AK26, godfater. és rengeteg motoros érkezik 2024. június 27-29. között a Műegyetem rakpartra, a Budapest Open Road Days-re

A kaliforniai Ugly Kid Joe lép fel június 28-án, pénteken Budapest legnagyobb belvárosi fesztiválja, a Budapest Open Road Days nagyszínpadán, a Műegyetem rakparton. Az amerikai rockzenekar koncertje előtt Tátrai Tibusz szupergrupja, a godfater. új lemezét mutatja be a motoros, családi és zenei fesztiválon. A 35 éves Tankcsapda június 29-én a Budapest Open Road Days-en adja […]

Olvass tovább
Hírek Itthonról Motor Utcán

A HARLEY-DAVIDSON® készen áll a magyar utak meghódítására

Budapest, Sopron, Nyíregyháza (2024.04.05-06.) – A Harley-Davidson® márkakereskedések az ország egész területén egy időben és közösen indítják el az idei motoros szezont az Open House rendezvénysorozattal, amit először április 5-6. között tartanak meg minden kereskedésben. A tavasz beköszöntével itt az idő, hogy felkészüljünk a várva várt motoros szezonra és együtt hódítsuk meg a végtelen utakat. […]

Olvass tovább
Hírek Itthonról Motor Motorsport

PitbikeOn Sajtótájékoztató | Tréningek, Pitom értékesítés, Pitbike Szervíz

A pitbike-ok népszerűsége Magyarországon folyamatosan nő, és ez a trend nemcsak a motorosok számának növekedésében, hanem egy alakuló közösségben is megmutatkozik. Ennek hátterében több tényező is áll. Egyrészt a téli időszakban is lehetőség van motorozásra, ami sokak számára vonzó lehetőség a hagyományos motorozási szezonon kívül is. ásrészt a pitbike-ok költséghatékonyan kínálnak egy kivételes élményt, így […]

Olvass tovább
error: Védett tartalom