Bezzecchi nyert, Bagnaia bukott

Jorge Martin fordult elsőként az első kanyarban, mögötte Francesco Bagnaia és Marco Bezzecchi haladt, azonban az éllovas hibázott, és visszaesett harmadiknak a két ducatis vetélytársa mögé. Bezzecchi átvette a vezetést, és elkezdte kiépíteni előnyét a többiekkel szemben. Hátrébb Marc Marquez, Fabio Quartararo és Joan Mir sorminta alakult ki.

A KTM-mel Brad Binder a sprinthez hasonlóan itt is rengeteget hozott, és a nyolcadik volt a harmadik körben Johann Zarco mögött. Martin támadta Bagnaiát, és a negyedik körben csak az volt kérdés, mikor megy el mellette. Martin be is bújt Bagnaia mellé, viszont kicsit ki is zökkentette vetélytársát előzés közben.

Bagnaia mögött rögtön ott is volt Marc Marquez, de nagy volt a tempó, és elesett. A 16. helyre tudott visszaállni, koppra olyan elcsúszás volt, mint Joan Miré.  Bezzecchi előnye lassan már 3 mp volt Martin és Bagnaia előtt, akik közel maradtak egymáshoz. Mögöttük Quartararo, Mir, Binder, Aleix Espargaro, Franco Morbidelli, Johann Zarco és Fabio Di Gianantonio volt a top 10 sorrendje.

Féltávnál Aleix Espargaro motorja állt meg, Bezzecchi előnye pedig már 4,2 mp volt a többiekkel szemben. A verseny 2/3-ánál történt egy helycsere Martin és Bagnaia között, a világbajnoki címvédő feljött a 2. helyre. Azt hihettük, hogy el is dőlt a csata közöttük, de egy kör sem telt el és Bagnaia bukását figyelhettük.

A végén Jorge Martin bőrruhája nyílt szét, és elkezdett lassulni a versenyző. Mögötte Fabio Quartararo érkezett nagy tempóval, aki a végén idén másodszor állhatott dobogón. Bezzecchi végül nagyon magabiztosan nyerte meg az India Nagydíjat Martin és Quartararo előtt. A top 10-et még Binder, Mir, Zarco, Morbidelli, Vinales, Marquez és Raul Fernandez tette teljessé.

További eredmények itt.

Fotó: MotoGP Media

Kapcsolódó cikkek

GP összefoglalók Moto GP Motor

Bagnaia győzelemmel lett bajnok, Martin bukott

Francesco Bagnaia jól kapta el az év utolsó rajtját, de ez Jorge Martinról is elmondható volt, a hármas kanyarban ugyanis másodikként fordult. Őket a két KTM, Brad Binder, Jack Miller, Johann Zarco és Maverick Vinales követte. Martin a harmadik kör első kanyarját rontotta el, és visszaesett 8.-nak, kis híján kiütötte a vetélytársat. Martin Alex Marquezt […]

Olvass tovább
GP összefoglalók Moto GP Motor

Vinalesé a pályacsúcs, Bagnaia az első sorban, Martin a 2.-ban

Az időmérőn Francesco Bagnaia nagyon erős körrel kezdett, 1:29.690-el nyitott a címvédő a valenciai időmérő első szakaszában. Alex Marquez viszont még nála is 15 ezreddel gyorsabb időt futott, és Augusto Fernandez is nagyon közel került hozzájuk. Bagnaia a második kifutásán is javított, és pályacsúcsot futott, 1:29.054-et. A többiek közül már csak Augusto Fernandez és Enea […]

Olvass tovább
GP érdekességek Moto GP Motor

Bagnaia világbajnok szombaton, ha …

nyer, és Martin nem lesz jobb 3. helyezettnél, ha 2., és Martin nem végez előbb az ötödik helynél, ha 3., és Martin nem lesz jobb, mint hetedik, ha 4., és Martint nem intik le nyolcadiknál jobb pozícióban, ha 5., és Martin nem lesz jobb, mint kilencedik, és ha 6., és Martin nem szerez pontot. A […]

Olvass tovább
error: Védett tartalom