Bezzecchié a pole a vizes brit kvalin

Kemény vizes körülmények fogadták a versenyzőket a silverstone-i időmérőn. Szerencsére a kvalifikáció előtt közvetlen volt még a 3. szabadedzés, ahol mindenki fel tudta mérni a pálya állapotát. A Q1-ben a két Yamaha, Marc Marquez és Enea Bastianini lehettek a továbbjutás legfőbb várományosai.

Az első hiba Fabio Di Giannantoniótól érkezett, aki miatt az első szektorban sárga zászlót lengettek be. A bukás előtt Di Giannantonio még futott egy leggyorsabb kört, és mögé Bastianini kapaszkodott fel. Fabio Quartararo helyzete sem volt egyszerű, mivel 6 perccel a vége előtt úgy tűnt technikai gondokkal küzd.

Folyamatosan jöttek a javítások, Morbidelli, Marquez, Bastianini Augusto Fernandez és Oliveira küzdöttek a továbbjutó helyekért. Ez a két pozíció végül Morbidellié és Fernandezé lett, ők ketten küzdhettek a pole-ért a Q2-ben.

A Q2-ben a Jack Miller robbantott az első körével, de a többiek is javultak folyamatosan. A Ducatik között Augusto Fernandeznek és Maverick Vinalesnek volt még jó tempója. 6 perccel a vége előtt Francesco Bagnaia dobta el a motort, kérdés az volt, hogy vissza tud-e érni a boxba és újra kijönni a pályára. A válasz a kérdésre “nem” lett. Utána Alex Marquez is meglátogatta a sóderágyat, majd Marini és Bezzecchi is buktak. Ennek következményeként pedig az utolsó percekben már senki nem tudott gyorsulni a sárga zászlók miatt.

Így pedig kialakult a végeredmény: a pole Marco Bezzecchié lett, mellőle Jack Miller és Alex Marquez indulhat. A második sort Francesco Bagnaia, Augusto Fernandez és Luca Marini, a harmadikat pedig Jorge Martin, Maverick Vinales és Johann Zarco töltheti fel. Folytatás a délutáni sprintfutammal.

További eredmények itt.

Fotó: MotoGP Media

Kapcsolódó cikkek

Motor Női szemmel Teszt

Suzuki V-Strom 800 (2024) teszt – “Alap”, hogy jó! – Motor&Verda

A tavalyi év újdonságát a Suzuki háza táján a soros kéthengeres erőforrással szerelt “nyolcszázas” motorok piacra dobása jelentette. 2024-ben ezen modelleket továbbfejlesztve, átalakítva szélesítették palettájukat a japánok. A GSX-8S után idén a sportos GSX-8R, a V-Strom 800 DE után pedig a V-Strom 800 került bemutatásra. Ez utóbbi modellt volt alkalmunk ezúttal kipróbálni a Suzuki Magyarország […]

Olvass tovább
Hírek Motor Nagyvilág

Nem kevesebb, mint 16 átépített CL-lel érkezik a 2024-es Wheels and Waves fesztiválra a Honda

• 9 ország motorépítői álmodták újra a Honda világszerte népszerű ikonját, a CL500-at és egy kistestvérét, a CL250-et, így 16 egyedi CL mutatkozhat be a különleges rendezvényen • Az építők a Honda múltbéli – igen jellegzetes – témáit és színeit elevenítették fel • A motorok Belgiumból, az Egyesült Királyságból, Franciaországból, Németországból, Olaszországból, Portugáliából, Spanyolországból és […]

Olvass tovább
Hírek Itthonról Motor Motorsport

Elkezdődött a szezon az Országos Bajnokságban!

A Magyar Motorsport Szövetség (MAMS) Gyorsasági Szakága idén első alkalommal pénzdíjazással jutalmazza az MBH Befektetési Bank Gyorsasági Országos Bajnokság, a Magyar Kupa és az Utánpótlás versenyzőit, hogy ezzel is minél több fiatalt csábítson a motorsport világába. Az öt versenyhétvége három helyszínen, Rijekában, a Pannoniaringen és a Slovakringen kerül megrendezésre, az utánpótlás-versenyzők Kecskeméten, Visontán, valamint Szlovákiában […]

Olvass tovább
error: Védett tartalom