Bezzecchié a pole a vizes brit kvalin

Kemény vizes körülmények fogadták a versenyzőket a silverstone-i időmérőn. Szerencsére a kvalifikáció előtt közvetlen volt még a 3. szabadedzés, ahol mindenki fel tudta mérni a pálya állapotát. A Q1-ben a két Yamaha, Marc Marquez és Enea Bastianini lehettek a továbbjutás legfőbb várományosai.

Az első hiba Fabio Di Giannantoniótól érkezett, aki miatt az első szektorban sárga zászlót lengettek be. A bukás előtt Di Giannantonio még futott egy leggyorsabb kört, és mögé Bastianini kapaszkodott fel. Fabio Quartararo helyzete sem volt egyszerű, mivel 6 perccel a vége előtt úgy tűnt technikai gondokkal küzd.

Folyamatosan jöttek a javítások, Morbidelli, Marquez, Bastianini Augusto Fernandez és Oliveira küzdöttek a továbbjutó helyekért. Ez a két pozíció végül Morbidellié és Fernandezé lett, ők ketten küzdhettek a pole-ért a Q2-ben.

A Q2-ben a Jack Miller robbantott az első körével, de a többiek is javultak folyamatosan. A Ducatik között Augusto Fernandeznek és Maverick Vinalesnek volt még jó tempója. 6 perccel a vége előtt Francesco Bagnaia dobta el a motort, kérdés az volt, hogy vissza tud-e érni a boxba és újra kijönni a pályára. A válasz a kérdésre “nem” lett. Utána Alex Marquez is meglátogatta a sóderágyat, majd Marini és Bezzecchi is buktak. Ennek következményeként pedig az utolsó percekben már senki nem tudott gyorsulni a sárga zászlók miatt.

Így pedig kialakult a végeredmény: a pole Marco Bezzecchié lett, mellőle Jack Miller és Alex Marquez indulhat. A második sort Francesco Bagnaia, Augusto Fernandez és Luca Marini, a harmadikat pedig Jorge Martin, Maverick Vinales és Johann Zarco töltheti fel. Folytatás a délutáni sprintfutammal.

További eredmények itt.

Fotó: MotoGP Media

Kapcsolódó cikkek

Motor Női szemmel Teszt

Honda CRF1100L Africa Twin Adventure Sports SHOWA EERA™ DCT teszt – A szavannák királynője

1988-ban kezdődött az Africa Twin-ek színes, állandó újításokkal tarkított története. A közútra szánt modellek alapjául egy többszörös Párizs-Dakar győztes motor, az NXR750 szolgált. A recept pedig bevált, hiszen évtizedek elteltével is éppoly népszerű a felhasználók körében. Az elmúlt 35 év alatt rengeteg cikk, valamint teszt készült a szavannák koronázatlan királynőjéről. Az én írásom különlegessége abban […]

Olvass tovább
GP összefoglalók Moto GP Motor

Bezzecchi nyert, Bagnaia bukott

Jorge Martin fordult elsőként az első kanyarban, mögötte Francesco Bagnaia és Marco Bezzecchi haladt, azonban az éllovas hibázott, és visszaesett harmadiknak a két ducatis vetélytársa mögé. Bezzecchi átvette a vezetést, és elkezdte kiépíteni előnyét a többiekkel szemben. Hátrébb Marc Marquez, Fabio Quartararo és Joan Mir sorminta alakult ki. A KTM-mel Brad Binder a sprinthez hasonlóan […]

Olvass tovább
GP összefoglalók Moto GP Motor

Bezzecchi a pole-ban Martin előtt

Az indiai időmérő előtt a két KTM és Alex Marquez tűnt a legesélyesebbnek a Q2-es továbbjutásra. Az első percek után el is kezdődtek a gyorskörök, Brad Binder oda is tett egy 1:44.761-es időt, ami a hétvége legjobb ideje volt. Elsőre a második helyet Raul Fernandez bérelte ki, ő volt a másik versenyző, aki 1:45 alá […]

Olvass tovább
error: Védett tartalom