Bezzecchié az asseni pályacsúcs, Bagnaia a nyomában

Eljött tehát az asseni hétvége időmérő edzése, ami a Hondának tűnt elsőre a legnehezebbnek. A Q1-ben ott volt az összes motorjuk, Joan Mirt Iker Lecuona, Alex Rinst pedig Stefan Bradl helyettesítette, Marc Marquez pedig messze nem mondható 100 százalékosnak. Az első kifutások Nakagaminak és Zarcónak sikerültek a legjobban, de Miguel Oliveira és Franco Morbidelli is lőtávolságban maradtak.

Féltáv előtt Zarco pakolt oda egy 1:32 alatti időt, amit a Q1 második felében kellett megverni a többieknek. A második helyezett Oliveirán kívül mindenki fél másodpercen kívülre került a Pramac motorosához képest.

Oliveria javítása után Marc Marquez bukott, de ismét egy furcsa szituációban. Enea Bastianini lassított le előtte és Marquez telibe kapta őt a Hondával. Az esetet vizsgálták a szituáció után, és Bastianini esélyes volt egy büntetésre. A továbbjutók végül Zarco és Oliveira lettek, ők küzdhettek tovább a Q2-ben.

A második szakaszban az első kifutások Brad Bindernek, Marco Bezzecchinek és a két Apriliának sikerültek a legjobban. Első gyorskörén csúszott el a motorjával Jorge Martin, miközben Bezzecchi és Francesco Bagnaia álltak az első két pozícióba, a Yamaha reményeit pedig Fabio Quartararo tartotta életben a 6. helyen.

Quartararo ráadásul tovább gyorsult, de ez szinte mindenkire igaz volt. Bezzecchi 1:31.472-es pályacsúcsot futott, a kérdés pedig az maradt, ki tudja ezt megdönteni. Mögé Bagnaia, Marini, Quartararo és Binder ért fel pár perccel a vége előtt a top 5-be. Marini bukott, az előbb leírt ötös pedig nem változott. Őket Aleix Espargaro, Maverick Vinales, Zarco, Alex Marquez és Martin követett a top 10-ben. Folytatás a sprint összefoglalójával.

További eredmények itt.

Fotó: MotoGP Media

Kapcsolódó cikkek

Motor Motorsport

Kecskés Bence sporttörténeti mérföldkőhöz ért a magyar gyorsasági motorozásban

Az NTR Team fiatal tehetsége október elején szabadkártyával indul a FIM JuniorGP világbajnokság aragoni fordulójának Európa bajnoki betétfutamán. Kecskés Gábor Bence egészen fiatalon, 6 éves korában ült először motorra, 9 éves kora óta pedig versenyszerűen űzi a sportágat. A Magyar Gyorsasági Utánpótlás Bajnokság kihívásai után egy méltán híres Olasz alakulatnál, az RXP szárnyai alatt, közösen […]

Olvass tovább
GP versenyzőktől, versenyzőkről (hírek és nyilatkozatok) Moto GP Motor

Dall’Igna: Marquez elhagyja a Hondát a Ducatiért

Már egy ideje szó van róla a MotoGP paddockjában, hogy Marc Marquez otthagyja a Hondát, és a mezőny egyik legjobb motorjára pályázik: a Ducatira. A kiadó helyek közül nem sok van, a gyári Ducatikat Francesco Bagnaia és Enea Bastinaini, a VR46-os motorokat Luca Marini és Marco Bezzecchi (bár itt igencsak furcsa lenne látni Marquezt), a […]

Olvass tovább
GP összefoglalók Moto GP Motor

Martin nyerte az esős káoszt

A rajt előtt pár perccel eleredt az eső. Még slickeken indultak a versenyzők, de rögtön jött a zászló, hogy mehet a motorcsere az esős gumis motorokra. Az első kör gyakorlatilag tojáshéjakon telt el a versenyzőknek, és ötüket kivéve mindenki bejött a bokszba morocserére. A 3 Yamaha, Bradl és Pirro maradtak kinn slickeken. Jorge Martin vezetett […]

Olvass tovább
error: Védett tartalom