BMW M és BMW X modellek hódították meg a Balaton Park Circuit versenypályát

Szeptember 4-13. között a legújabb BMW M és BMW X modellek sorakoztak fel a Balaton Park Circuit területén, hogy versenypályán, közúton és off-road körülmények között is próbára tehesse őket a X meets M rendezvény mintegy 320 hazai és nemzetközi résztvevője.

A Balatonfőkajár szomszédságában található, a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) legmagasabb minősítését is elérő, idén átadott Balaton Park Circuiton került sor a BMW Group Magyarország idei legnagyobb partnerrendvényére. A program főszereplői a BMW M2 és a BMW M3 Touring, valamint a BMW X5, BMW X6 és BMW XM modellek voltak.

A vadonatúj 460 lóerős, hátsókerék-hajtású BMW M2 és közelmúltban bemutatott első BMW M3 Touring Competition modellek agilitását a Balaton Park Circuit 4115 méter hosszú, 16 kanyarral megrajzolt aszfaltcsíkján, a frissített BMW X5 és BMW X6 modellpáros terepen nyújtott képességeit pedig a versenyközpont mellett kialakított off-road pályáján tesztelhették a bajor prémiumgyártó rajongói. Az X meets M rendezvény keretében a BMW M GmbH első hálózatról tölthető plug-in hibrid technológiával felszerelt önálló modelljét, a 653 lóerős BMW XM-et is próbára tehetették a vendégek a Balaton-felvidék lenyűgöző panorámájú útjain, a szintén most megújult BMW X6M és a márka zászlóshajója, a BMW 7-es mellett.

Szintén az X meets M esemény adott otthon a vadonatúj, immár nyolcadik generációs BMW 5-ös és a teljesen elektromos BMW i5-ös modellek statikus magyarországi premierjének. Az október második felében érkező új 5-ös sorozat a piaci bevezetéskor i5 eDrive40 és i5 M60xDrive elektromos prémium üzleti limuzinként debütálnak, a BMW 520i, 520d és 520d xDrive kivitelekkel együtt.

Az esemény öt állomásos versenypálya és közúti programjait Walter Csaba vezető instruktor és csapata irányította kiemelkedő sikerrel.

Kapcsolódó cikkek

Teszt Verdák

Az elődök útján – Honda C-RV e:PHEV Advance Tech teszt

A Civic mellett a CR-V a Honda azon típusa, amelyik igazán beivódott az európai köztudatba. „Természetesen” a CR-V-nek is az USA és Kanada a legfőbb piaca, ott igazi anyataxi szerepet tölt be, de nem véletlenül árulják a japánok Európában is immár az hatodik generációt. Hozta a japános megbízhatóságot, összerakottságot, a Honda közepes SUV-ja, mindig is […]

Olvass tovább
Hírek Nagyvilág Verdák

Világpremier Cannes-ban: a Naomi Campbell ihlette BMW XM Mystique Allure

+++ A BMW és a brit szupermodell közötti kreatív együttműködés legújabb gyümölcse egy különleges egyediség +++ A kimagasló teljesítmény és a haute couture találkozása +++ Világpremier a Cannes-i Nemzetközi Filmfesztiválon +++ A BMW sorozatban harmadik alkalommal áll hivatalos autóipari partnerként a világ egyik legnívósabb filmfesztiválja mellett +++ Látványos filmpremierek, vörös szőnyegen felvonuló világsztárok és egy […]

Olvass tovább
Hírek Itthonról Race Verdák

Tim Gábor szerencsés kategória győzelemet szerzett a Red Bull Ringen

Balaton Park Circuiten mutatkozott be Tim Gábor az ESET GT Sprint bajnokságban, ahol két kategória második helyet szerzett és a 20 fős GT mezőny 9. és 10. helyét szerezte meg. A második fordulóra a Red Bull Ringen került sor, nagyobb mezőnnyel. Egy kategória győzelemmel és egy harmadik hellyel a bajnokság élére állt a magyar pilóta. […]

Olvass tovább
error: Védett tartalom