Bravúros tereprallye verseny a láthatáron: Ultimate összecsapás a Riverside Baja-n

Május 9-11-ig motorhangtól lesz hangos Pápoc és környéke, hiszen a Riverside Baja tereprallye versenyre több mint 60 versenyjármű érkezik, minden autós kategóriában rendkívül erős mezőnnyel. Az M1 Flotta Magyar Terep-rallye Bajnokság, a CEZ és Lengyel Bajnokság fordulóján 5 nemzet versenyzői hajtanak majd a győzelemért.

A világ-, Európa- és nemzeti bajnokoktól népes mezőny május 10-én a prológgal vág neki a pápoci terepnek. Pénteken további két szakaszon mennek végig a résztvevők, majd szombaton 4 gyorsasági vár a versenyzőkre.

Ultimate kategóriában 10 legénység indul 3 magyar párossal, a kiélezett küzdelem pedig garantált.

Az egyik arany éremre esélyes Krzysztof Holowczyc, kétszeres Hungarian Baja, állandó Baja Poland győztes. A Dakar Rallyt számtalanszor megjárt, korábban Rally Európa Bajnok pilóta a Riverside Baja-n is az első helyre hajt a BMW X3-mal. A buckásabb, egyenetlenebb magyar tereptől sem tart, hiszen elmondása szerint remek kondícióban van. „Mindig egy dologra összpontosítok: hogy a lehető leggyorsabb legyek. Pilótaként a feladatom, hogy minden esetben a győzelemre összpontosítsak. Mindenhol a határon kell autózni, emellett azonban óvatosnak is kell lenni. A Lengyel Bajnokságban elég gyors versenyzők vannak, így érdekes futamra számítok. Alig várom a versenyt és azt is, hogy láthassam az ottani rajongókat, különösen szeretem a hangulatot és az embereket Magyarországon. És persze az ételeket is.” – mondta Krzysztof Holowczyc.

A hazai versenyzők közül Mészáros Lőrinc Jr. Ford F150 EVO+-szal száll ringbe a külföldi indulókkal. Az M1 Motorsport pilótája a szezonnyitó Desert Express 300-on az abszolút 3. helyet szerezte meg új navigátorával Miklós Alexandrával, azóta pedig a Baja Drawsko futamán is indult.

Lónyai Pál a szezonnyitó kihagyása után visszatért a magyar mezőnybe és az X-raid Yamahája helyett, -amivel idén több sivatagi versenyen is indult – Pápocon ismét az LPR Porsche Macan-nal áll rajthoz Tóth Györggyel az oldalán. „A Desert Express 300-on nem tudtunk részt venni, mert egy autóalkatrész nem érkezett meg időben, de szerencsére már minden megvan, rakjuk össze a Macan-t és tesztelünk is még vele, hogy minden rendben legyen a Riverside Baja-n. T1 -esként nekünk a legnehezebb tartani a lépést a kategóriában, de azért megoldjuk majd valahogy! A lengyel versenyzők nem viccelnek, mindig komoly tempót diktálnak, így az egész magyar mezőnynek fel kell kötni a nadrágot. Biztos vagyok benne, hogy kemény verseny lesz!” – számolt be Lónyai Pál.

A nevezési listáról most sem hiányzik örökös magyar bajnokunk Miroslav Zapletal, aki Marek Sykorával a Desert Express 300 után az összesített tabella élén áll, Bugacon egy páros sem tudta felvenni a tempót a cseh duóval.

A Ming Racingtől Frantisek Brutovsky és Petr Hauptmann ismét visszatér a futamra, Ford F150 EVO+-szal, mellettük pedig Maluszynski Michal Hungarian Bajan induló pilóta és Varga Imre is beszáll a Riverside Baja győzelméért folytatott harcba!

A legnépesebb side-by-side kategóriában a magyar versenyzők közül Molnár Balázs, Kéry Szilveszter, Kánnár Szilárd és Garamvölgyi Zoltán küzdhetnek a dobogóért, mellettük Michal Kosciuszko kétszeres rally világbajnok és a magyar versenyek rendszeres résztvevői Marek Kubiczek, Karol Lenkiewicz is az előkelő helyekre pályázik. A quados-motoros mezőnyben 14 versenyző indul, 8 magyar résztvevővel.

Írta: Erős Réka

Fotók: Pataky Péter

Kapcsolódó cikkek

Hírek Itthonról Verdák

A V4Grid nemzetközi konzorcium projektje támogatást nyert az Európai Interreg Central Europe programban

Az innovatív nemzetközi V4Grid projekt közel 2,4 millió eurós támogatást kapott az Interreg Central Europe programban. Ezt az ambiciózus kezdeményezést egy 11 partnerből álló konzorcium viszi véghez, amely különböző iparági szereplőket tömörít magába, úgy mint: energetika, autóipar, töltőberendezés gyártó, jog, szoftver fejlesztő, mesterséges intelligencia fejlesztő, akadémiai illetve K+F területek képviselői Csehországból, Lengyelországból, Magyarországról és Szlovákiából. […]

Olvass tovább
Hírek Itthonról

Húszéves a BMW Group Magyarország

A BMW és MINI márkák hazai képviseletét ellátó, gyári tulajdonú leányvállalatot 2004 tavaszán alapították. Az elmúlt húsz évben az immár BMW Group Magyarország néven működő vállalat az értékesítés és vevőszolgálat terén csaknem töretlen növekedési pályán haladt, országos márkakereskedői és márkaszerviz hálózatot épített ki és szervesen beépült a pezsgő hazai kulturális életbe. A BMW Group leányvállalatként […]

Olvass tovább
Hírek Nagyvilág Utcán Verdák

Az új MINI John Cooper Works a nürburgringi 24-órás futamon debütál a nemzetközi világpremier előtt

A MINI és a motorsport rajongói egyként várják az új MINI John Cooper Works debütálását. A nóvum első ízben a világ egyik legkeményebb hosszútávú megmérettetésén mutatja meg magát: a nürburgringi 24-órás futamon, amelyen a pilóták és a csapatok a sebesség, a rátermettség és a megbízhatóság egész napos, kimerítő csatájában hódítják meg a legendás Nürburgring Nordschleife […]

Olvass tovább
error: Védett tartalom