Drámai versenyek és utólag elvett győzelem a Balaton Park Circuiten

Szombaton délután folytatódott a versenyprogram Magyarország legmodernebb pályáján, a Balatonfőkajáron található Balaton Park Circuiten. Csermely Móric duplázott, Bucsi Attila futamgyőzelmét viszont utólag elvették a versenybírók.

A TCR Eastern Europe első futama pontosan úgy kezdődött, ahogyan azt a pole-ról öt századmásodperccel lemaradó Bucsi Attila megjósolta: az élről induló Adam Kout beragadt, a harmadik helyről rajtoló Mat’o Homola pedig óriási rajtot fogott. Bucsi Attila is remekül indult, majd ellentmondást nem tűrően a poros ívre terelte Homolát, és elsőként fordult a célegyenes végén. A helyszínen lévő ezer néző a kaotikus futamot abban a tudatban izgulta végig, hogy a M1RA 16 éves versenyzője a futamgyőzelem felé autózik a mezőny élén. A 25 perces verseny alatt kétszer jött a pályára safety car, egyszer pedig piros zászlóval kellett megszakítani a futamot. Ugyan a kockás zászló a magyar pilótát intette le elsőként, de az eredményhirdetés előtti percekben derült ki, hogy Bucsi kiugrotta rajtnál, ezért 10 másodperces időbüntetést kapott, így csak a hetedik helyen zárt. „Elnyomja ez a döntés azt a tudatot, hogy milyen jól teljesítettünk apályán, de holnap a negyedik helyről indulok, míg a riválisok hátrébbról rajtolnak. Remélem ebből sikerül kihozni a maximumot” – mondta a büntetés miatt hátrébb sorolt Bucsi.

Az F4 közép-európai zónájában is elindult a szezon, az első futamon a tavalyi bajnok Ethan Ischer rajt-cél győzelmet szerzett. Mivel ő már csak vendégpilótaként tért vissza a Balaton Park Circuitre, így a pontversenyt a második helyét megtartó Oscar Wurz vezeti az szezonnyitót követően. „Nagyon jó visszatérni egy olyan pályára, ahol az első bajnoki címemet nyertem. A Balaton Park különleges helyet foglal el a szívemben. Reménykedtem, hogy egy jó rajttal meg tudom nyerni a versenyt,szerencsére így is lett” – nyilatkozta a svájci pilóta.

Jegyek még kaphatók a Laptiming Kupára

A horvát TC bajnokság különleges mezőnyt vonultat fel, hiszen a gyári túraautóktól kezdve az utcai konstrukciókig szinte minden járművet megtalálhatunk a sorozatrajtrácsán. A több biztonsági autós fázist is hozó futamot végül Frano Dubreta nyerte egy Cuprával. A folytatásban ismét visszatértek a pályára a délelőtt már versenyző Swift Cup Europe pilóták, ezúttal fordított rajtrács szerint. Így a bajnokságot sikerrel kezdő Csermely Móric ezúttal nyolcadikként indult, de ez nem akadályozta meg őt abban, hogy ismét az élen zárjon. „Ugyan a nyolcadik helyről rajtoltam, de úgy álltam hozzá, hogy ezt meg fogom nyerni, és így is lett, nem volt bennem kétség” – értékelt Csermely a második sikere után.

A napot az Endurance pilóták egyórás versenye zárta, amit a kötelező boxkiállás tett még izgalmasabbá. Végül a Kaczmarski/Lisowski páros győzelmét láthatta a Balatonfőkajárra kilátogató több, mint ezer néző.

Fotók: Murányi Gábor

Kapcsolódó cikkek

Hírek Itthonról Verdák

A V4Grid nemzetközi konzorcium projektje támogatást nyert az Európai Interreg Central Europe programban

Az innovatív nemzetközi V4Grid projekt közel 2,4 millió eurós támogatást kapott az Interreg Central Europe programban. Ezt az ambiciózus kezdeményezést egy 11 partnerből álló konzorcium viszi véghez, amely különböző iparági szereplőket tömörít magába, úgy mint: energetika, autóipar, töltőberendezés gyártó, jog, szoftver fejlesztő, mesterséges intelligencia fejlesztő, akadémiai illetve K+F területek képviselői Csehországból, Lengyelországból, Magyarországról és Szlovákiából. […]

Olvass tovább
Hírek Itthonról

Húszéves a BMW Group Magyarország

A BMW és MINI márkák hazai képviseletét ellátó, gyári tulajdonú leányvállalatot 2004 tavaszán alapították. Az elmúlt húsz évben az immár BMW Group Magyarország néven működő vállalat az értékesítés és vevőszolgálat terén csaknem töretlen növekedési pályán haladt, országos márkakereskedői és márkaszerviz hálózatot épített ki és szervesen beépült a pezsgő hazai kulturális életbe. A BMW Group leányvállalatként […]

Olvass tovább
Hírek Nagyvilág Utcán Verdák

Az új MINI John Cooper Works a nürburgringi 24-órás futamon debütál a nemzetközi világpremier előtt

A MINI és a motorsport rajongói egyként várják az új MINI John Cooper Works debütálását. A nóvum első ízben a világ egyik legkeményebb hosszútávú megmérettetésén mutatja meg magát: a nürburgringi 24-órás futamon, amelyen a pilóták és a csapatok a sebesség, a rátermettség és a megbízhatóság egész napos, kimerítő csatájában hódítják meg a legendás Nürburgring Nordschleife […]

Olvass tovább
error: Védett tartalom