Európa legnagyobb ingyenes motorfesztiválja ünnepelte a Harley-Davidson 120. születésnapját

A Harley-Davidson® visszatért a gyönyörű Faaker See partjának fesztiválhelyszínére Ausztria mesés régiójába Karintiába, egész pontosan Faak am See-be, szeptember 5. és 10. között. A 2023-as év ikonikus dátum volt a European Bike Week számára is. Körülbelül 100 000 ember és több mint 70 000 motor csatlakozott a fesztiválhoz az osztrák faluba, hogy gyönyörű alpesi környezetben ünnepeljék a Harley-Davidson-t egy olyan eseményen, amely ingyenes és minden motoros számára nyitott volt.

A European Bike Week 2023 egyedülálló volt, mivel három jeles évfordulót is ünnepelt. Az esemény középpontjában a Harley-Davidson 120. évfordulójának az ünneplése volt, de fontos mérföldkövet ért el a 40 éves Harley Owners Group® és a Harley-Davidson European Bike Week is, amely 1999 óta, 25. éve várja a motorosokat a világ minden tájáról. Ez a három egyedi jubileum semmihez sem fogható ünneplésre adott okot. A fesztiválozók számára különleges élményt biztosított az esemény, hogy meghódítsák Ausztria és a szomszédos Szlovénia legszebb útjait köszönhetően a H.O.G. Kärnten Chapter vezette ingyenes túrákon.

A több évtizedes sikeres múltnak és az idei évi egyedülálló 25. European Bike Weeknek köszönhetően a motorosok tovább élvezhetik Karintia és Faaker See vendégszeretetét. A Harley-Davidson örömmel jelenti be, hogy hivatalosan is meghosszabbítja közvetlen partnerségét a régióval annak érdekében, hogy a European Bike Weeket évente, egészen 2030-ig megrendezésre kerüljön. Ez a kötelezettségvállalás biztosítja, hogy a motorok kedvelői és rajongói minden év szeptemberében továbbra is megtapasztalhassák Európa legnagyobb motoros találkozóját a gyönyörű Dél-Ausztriában. Idei évben megnyílt a Harley Boulevard a márka erősebb megjelenése érdekében, amely hozzáadódik a már meglévő Harley-Davidson látnivalókhoz, ideértve az ikonikus tóparti ‘Harleywood’ feliratot és a Villachból vezető főúton található legendás motoros szobrot is.

A fesztiválozóknak egyik központi helye a Harley Village volt – egy kb. 40 000 m2-es terület – amit a hivatalos Harley-Davidson kereskedők töltöttek meg, akik Európa minden szegletéből érkeztek, valamint különféle kiegészítőket és ruházatot kínáló eladók is színesítették a helyszínt. Azok számára, akik szórakozást kerestek, nem kellett messzire menni, mivel a buli hangulata az egész területen érezhető volt, ideértve az újonnan tervezett Saloon Bar-t és Harley Bar-t, valamint két színpadot, ahol 25 nemzetközi együttes lépett fel.

A Harley-Davidson EXPO bemutatta az ikonikus márka legújabb motorjait, beleértve az újonnan bemutatott és a látogatók körében nagy sikert aratott CVO Street Glide és CVO Road Glide modelleket is, amelyek a legfejlettebb technológiai újításokat tartalmazzák. A H-D Demo Zone teljesen megtelt a fesztivál során, több mint 1700 motorosnak nyílt lehetősége a legújabb modellek kipróbálására. Sokak számára igazi élmény volt a Pan America Adventure Zone, egy technikai off-road terület a helyszín központjában, ahol Dakar legendák, Joan Pedrero (Spanyolország) és Mick Extance (Egyesült Királyság), valamint off-road szakértő és oktató, Ralf Wiesenfeller (Németország) tartottak bemutatókat, motoros oktatást és off-road tanfolyamokat.

Pénteken a Metzeler által szponzorált Custom Bike Show került megrendezésre a Customizer Area-ban. Körülbelül 78 egyedi motoralkotást regisztráltak hat kategóriában és különböző díjakkal jutalmazták a legegyedibb kétkerekűeket.

A legjobbnak a bírálóbizottság egyhangúan az olasz Mirko Perugini-ot díjazta, amely egy nagyon korai motorkerékpár-korszak v-twin blokkja köré építette egyedi Harley-Davidsonját. A közönség díjat, szombaton éjszaka Boris Zanki, a horvátországi Splitből nyerte el, egy átépített a Sportster S-sel.

Szombaton 10 000 motoros indult útnak Ausztria útjain, Faaker Seetől, Villachtól és Finkenstein-től kezdve, ezáltal Európa egyik legnagyobb és legünnepeltebb motoros felvonulásává varázsolva azt.

Kolja Rebstock, a Harley-Davidson európai, közel-keleti és afrikai alelnöke így nyilatkozott: „Az European Bike Week az év egyik legnagyobb eseménye számunkra, és örömmel köteleztük el magunkat amellett, hogy ezt a varázslatos eseményt 2030-ig folytathassuk közösen. Az ilyen élmények és események azok, amik a márkánkat olyan egyedivé varázsolják az egész világon.”

A Harley-Davidson ünneplése folytatódik jövőre is az ingyenesen látogatható 30. H.O.G. Rally-val,, amelyen minden motorost szívesen látnak, 2024. június 6-9. között Olaszország történelmi városában, Senigallia-ban. A kiváló elhelyezkedés kevesebb mint két órányi autóútra van Bolognától, amely ikonikus reneszánsz építészettel, gyönyörű tengerparttal, hegyekkel és kanyargó utakkal körülvéve ideális helyszín egy 2024-es túra tervezéséhez.

A European Bike Week visszatér Faak am See-be 2024. szeptember 3. és 8. között.

Kapcsolódó cikkek

Motor Női szemmel Teszt

Honda CRF1100L Africa Twin Adventure Sports SHOWA EERA™ DCT teszt – A szavannák királynője

1988-ban kezdődött az Africa Twin-ek színes, állandó újításokkal tarkított története. A közútra szánt modellek alapjául egy többszörös Párizs-Dakar győztes motor, az NXR750 szolgált. A recept pedig bevált, hiszen évtizedek elteltével is éppoly népszerű a felhasználók körében. Az elmúlt 35 év alatt rengeteg cikk, valamint teszt készült a szavannák koronázatlan királynőjéről. Az én írásom különlegessége abban […]

Olvass tovább
GP összefoglalók Moto GP Motor

Bezzecchi nyert, Bagnaia bukott

Jorge Martin fordult elsőként az első kanyarban, mögötte Francesco Bagnaia és Marco Bezzecchi haladt, azonban az éllovas hibázott, és visszaesett harmadiknak a két ducatis vetélytársa mögé. Bezzecchi átvette a vezetést, és elkezdte kiépíteni előnyét a többiekkel szemben. Hátrébb Marc Marquez, Fabio Quartararo és Joan Mir sorminta alakult ki. A KTM-mel Brad Binder a sprinthez hasonlóan […]

Olvass tovább
GP összefoglalók Moto GP Motor

Bezzecchi a pole-ban Martin előtt

Az indiai időmérő előtt a két KTM és Alex Marquez tűnt a legesélyesebbnek a Q2-es továbbjutásra. Az első percek után el is kezdődtek a gyorskörök, Brad Binder oda is tett egy 1:44.761-es időt, ami a hétvége legjobb ideje volt. Elsőre a második helyet Raul Fernandez bérelte ki, ő volt a másik versenyző, aki 1:45 alá […]

Olvass tovább
error: Védett tartalom