Exkluzív sportosság minden alkalomra: BMW M Performance alkatrészek az új BMW 5-ös Touring és az új BMW i5 Touring modellpárosához

+++ A típus-specifikus termékek a modellek menetdinamikáját és atletikus kiállását egyaránt fokozzák +++ Optimális egyensúly a magabiztos megjelenés és a sportos funkcionalitás között +++ A BMW M Performance alkatrészek az új modellgeneráció piaci bevezetésétől elérhetőek +++

A BMW által fémjelzett vezetési élmény, a sportos megjelenés és a modern funkcionalitás páratlan egységének köszönhetően a BMW 5-ös Touring mindig is különleges helyet foglalt el a prémium felső-középkategóriában, a hatodik nemzedékkel debütáló BMW i5 Touring tisztán elektromos meghajtása pedig mindezt még vonzóbbá teszi. A BMW M Performance alkatrészek 2024 májusától válnak elérhetővé az új BMW 5-ös Touring és az új BMW i5 Touring összes modellváltozatához, a nóvum dinamikus egyéniségét nyomatékosítva.

Az eredeti BMW alkatrészként kínált, típus-specifikus aerodinamikai, utastéri és futómű-technológiai termékek az új BMW 5-ös Touring és az új BMW i5 Touring menetdinamikai adottságainak, illetve sportos kiállásának ideális személyre szabási lehetőségeit kínálják. És tekintve, hogy mindegyik alkatrészt az új modellekkel párhuzamosan homologizálták, felszerelésükhöz az illetékes hatóságok utólagos engedélyére sincs szükség.

Egyedi megjelenés, optimalizált légellenállás és intelligens könnyűszerkezetes járműépítés a prémium minőségű BMW M Performance karosszéria-kiegészítőkkel

A BMW M Performance karosszéria-kiegészítők nem csupán egyedi megjelenést kölcsönöznek az új BMW 5-ös Touring és az új BMW i5 Touring modellváltozatainak, de tovább erősítik az intelligens könnyűszerkezetes járműépítés alapelveit és a modellek légellenállását is javítják. Az alkatrészeket kifejezetten az M Sport csomaggal és M Sport Pro csomaggal felszerelt, új BMW 5-ös Touring és új BMW i5 Touring modellpárosához fejlesztették ki, mérnöki precizitással illeszkedve a modellek geometriájához és formanyelvéhez. Az M Performance Carbon alkatrészek mindegyike szénszál-erősítésű műanyagból (CFRP) készült, az újdonságok minden szögből magabiztos és sportos megjelenését pedig az elemek átlátszó lakkrétege garantálja.

Az új BMW 5-ös Touring és az új BMW i5 Touring exkluzív sportosságáról és látványosan atletikus kiállásáról háromrészes M Performance Carbon első koptató gondoskodik, amely a teljesítmény-orientált leszorítóerő mellett magabiztos megjelenést is garantál. A még nagyobb exkluzivitás érdekében a BMW M Performance első koptató is elérhető a modellpároshoz, bal és jobb oldalon magasfényű Black árnyalatú fényezéssel.

Az M Performance Carbon küszöbtoldatok mellett – amelyek oldalnézetből még inkább elnyújtják és megültetik az autót – az új, Frozen Black színű BMW M Performance csíkmatricák is megrendelhetők az új BMW 5-ös Touring és az új BMW i5 Touring modellváltozataihoz, kihangsúlyozva a dinamikusan emelkedő vonalvezetést. A digitálisan nyomtatott csíkmatricák matt antracit árnyalatban, M Performance felirattal rendelhetők meg. A BMW M Performance küszöbtoldat-matricák oldalnézetből matt szürke árnyalatban fokozzák tovább a karosszéria mélységét. A matricák az ajtók alatt húzódnak végig és alkotnak elegáns kontrasztot, kiváltképp a Black árnyalatú küszöbtoldatokkal. Az exkluzív M Performance Frozen Black kiegészítő csíkmatricák a modellpáros sportos eleganciáját hangsúlyozzák és az autó teljes hossza mentén kiemelik a karosszéria vállrészét. Az autómosó-technológiáknak kiválóan ellenálló, prémium minőségű filmréteg mintázatát az új BMW 5-ös Touring és a BMW i5 Touring formanyelvéhez optimalizálták a mérnökök.

A prémium minőségű karosszéria-kiegészítő alkatrészek sorát az M Performance Carbon külső visszapillantó-házak és az M Performance Aramid tetőantenna zárják. Az aramidszál-erősítésű műanyagból készült tetőantenna egyszerre látványos és funkcionális elem: megjelenésében az aramidszál nagyban hasonlít a szénszálhoz, miközben rendkívül magas elektromágneses áteresztőképességgel bír. Az innovatív anyag így nem csupán sportos megjelenést, de maximális funkcionalitást is garantál.

A háromrészes BMW M Performance hátsó diffúzor szintén aramidszál-erősítésű műanyagból készült, hogy még látványosabban nyomatékosítsa az új BMW 5-ös Touring és a BMW i5 Touring hátsó kialakításának sportosságát, miközben a modellpáros csomagtérajtajának érintés nélküli nyitását és zárását is lehetővé teszi. A magasfényű Black árnyalatban elérhető BMW M Performance tetőszárny és az M Performance Carbon hátsó lökhárító-toldatok a sportosságot és az eleganciát egyaránt fokozzák.

Prémium minőségű utastéri opciók a versenyautós hangulat érdekében

Az ajtók kinyitását követően M Performance felirattal ellátott M Performance Carbon küszöblécek fogadják a bajor prémiummárka ügyfeleit, kétséget sem hagyva az új BMW 5-ös Touring és az új BMW i5 Touring dinamikus menetteljesítménye felől. A kiváltképp elegáns első benyomás érdekében a palettán az alumíniumból készült BMW M küszöblécek is megtalálhatók. Az ajtók alatti LED-technológiás BMW kivetítőket háromféle M Performance grafikával dolgozó BMW M Performance kivetítő egészítheti ki, amely még szürkületkor is látványosan egyedi be-, illetve kilépőt kínál.

A lábterekbe szintetikus bőrrel szegélyezett és dekoratív kontraszt-varrással díszített BMW M Performance szőnyegek csempésznek további sportosságot, a BMW M divízió jellegzetes trikolor árnyalatával. A rozsdamentes acélból készült BMW M Performance pedálsor letisztult kialakítása és aszimmetrikus gumírozása összetéveszthetetlenül dinamikus, csúcskategóriás megjelenést garantál.

A BMW M Performance kulcstartó ugyancsak egyértelmű utalás az új BMW 5-ös Touring és az új BMW i5 Touring dinamikus menetteljesítményére. A slusszkulcs védelmét és elegáns elhelyezését kínáló tartót minden alkalommal öröm kézbe venni, az Alcantara/szénszál kettősével felvitt dombornyomás pedig a motorsport hangulatát élteti. A kulcs funkciógombjai a kulcstartóban is tökéletesen elérhetők, így a kulcsot soha nem kell kivenni a tartójából. Az új BMW 5-ös Touring belsőégésű erőforrással és plug-in hibrid hajtáslánc-technológiával szerelt modellváltozataihoz M Performance Carbon tanksapkaborítás is megrendelhető, amelyet rendkívül könnyű felhelyezni, csiszolt alumínium felületét pedig M Performance felirat díszíti.

Könnyűfém keréktárcsák és sport fékrendszer az optimalizált menetteljesítmény érdekében

Az új BMW 5-ös Touring és a tisztán elektromos meghajtású BMW i5 Touring opcionális extrafelszereltségeket egyesítő palettáján sorakozó BMW M Performance könnyűfém keréktárcsákat a sportos vezetési stílus és a kiváltképp egyedi megjelenés szempontjai szerint tervezték meg a mérnökök. A nyári és a téli garnitúrák egyaránt 19”, 20” és 21” méretekben érhetők el.

A nyári gumiabroncsokkal szerelt, keresztküllő-dizájnú, 21” méretű BMW M Performance könnyűfém keréktárcsák mindegyik hajtáslánc-technológiával párosíthatók és M Bicolor Jet Black vagy M Frozen Midnight Grey árnyalatban rendelhetők meg. A Matt Black színű, Y-küllődizájnú, 19” méretű BMW M Performance felnik az új BMW 5-ös Touring és az új BMW i5 Touring ugyancsak mindegyik hajtáslánc-technológiájához elérhetők, nyári gumiabroncsokkal szerelve. A megegyező méretű téli szettek – amelyek a legnagyobb kerékméret kivételével hólánccal is párosíthatók – extra lágy abroncskeverékkel vagy szegecselt abroncsokkal is megrendelhetők.

Szintén a téli hónapokra: 20” méretű BMW M aerodinamikai keréktárcsák polírozott Bicolour Midnight Grey árnyalatban. Utóbbi keréktárcsa-garnitúra még a téli hidegben is sportos exkluzivitással vértezi fel az új BMW 5-ös Touring és az új BMW i5 Touring modellváltozatait. A leszerelt kerekek tárolására a négyrészes, M Performance felirattal ellátott BMW M Performance kerékzsákok kínálnak tökéletes megoldást, amelyek megerősített fogantyúiknak köszönhetően könnyedén szállíthatók és mind a vezetőt, mind pedig az autót megvédik a szennyeződésektől.

A 20” méretű BMW M Performance fékrendszer nevéhez méltó lassulási teljesítményt és rövid fékutakat kínál. Vörösre fényezett féknyergei a BMW M divízió trikolor árnyalatát viselik, amely kiváltképp a 21” méretű könnyűfém keréktárcsák mögött látványos exkluzivitás. A sport fékrendszer az első tengelyen hatdugattyús alumínium féknyergekkel, míg a hátsó tengelyen egydugattyús úszónyergekkel dolgozik. A nagyméretű, lyuggatott és belső szellőzésű BMW M Performance könnyűszerkezetes féktárcsák minden korábbinál jobban ellenállnak az intenzív terhelések közben keletkező hőhatásoknak, és mint ilyen, extrém vezetési szituációkban még jobb fékerőt garantálnak.

Kapcsolódó cikkek

Hírek Itthonról Verdák

A V4Grid nemzetközi konzorcium projektje támogatást nyert az Európai Interreg Central Europe programban

Az innovatív nemzetközi V4Grid projekt közel 2,4 millió eurós támogatást kapott az Interreg Central Europe programban. Ezt az ambiciózus kezdeményezést egy 11 partnerből álló konzorcium viszi véghez, amely különböző iparági szereplőket tömörít magába, úgy mint: energetika, autóipar, töltőberendezés gyártó, jog, szoftver fejlesztő, mesterséges intelligencia fejlesztő, akadémiai illetve K+F területek képviselői Csehországból, Lengyelországból, Magyarországról és Szlovákiából. […]

Olvass tovább
Hírek Itthonról

Húszéves a BMW Group Magyarország

A BMW és MINI márkák hazai képviseletét ellátó, gyári tulajdonú leányvállalatot 2004 tavaszán alapították. Az elmúlt húsz évben az immár BMW Group Magyarország néven működő vállalat az értékesítés és vevőszolgálat terén csaknem töretlen növekedési pályán haladt, országos márkakereskedői és márkaszerviz hálózatot épített ki és szervesen beépült a pezsgő hazai kulturális életbe. A BMW Group leányvállalatként […]

Olvass tovább
Hírek Nagyvilág Utcán Verdák

Az új MINI John Cooper Works a nürburgringi 24-órás futamon debütál a nemzetközi világpremier előtt

A MINI és a motorsport rajongói egyként várják az új MINI John Cooper Works debütálását. A nóvum első ízben a világ egyik legkeményebb hosszútávú megmérettetésén mutatja meg magát: a nürburgringi 24-órás futamon, amelyen a pilóták és a csapatok a sebesség, a rátermettség és a megbízhatóság egész napos, kimerítő csatájában hódítják meg a legendás Nürburgring Nordschleife […]

Olvass tovább
error: Védett tartalom