Ford Puma 2024 – Csúcstechnológiás városi ragadozó

A Ford bejelentette a megújult Pumát, amely az amerikai márka Európában legnépszerűbb személyautójának csúcstechnológiás evolúciója. Hamisítatlan stílusával, elsőrangú vezetési élményével és sokoldalúságával és praktikumával új szintre emeli a kompakt crossoverek adta élményt.

„Puma tulajdonosok mondták, hogy mennyire szeretik vezetni a legstílusosabb kis crossovert és azt is, hogy az egyedülálló MegaBox adta lehetőségek közül nap mint nap újabbakat ismernek meg. Azt is hozzátették, hogy egy izgalmas beltérrel és a legfejlettebb csatlakoztatott technológiákkal a Puma egy új szintre lépne” -mondta Jon Williams, a Ford Blue Europe vezérigazgatója a felfrissített Puma bemutatója kapcsán. “Pontosan ezt valósítottuk meg; előremutató stílus, magával ragadó digitális élmény és ugyanaz a zökkenőmentesen integrált SYNC 4 csatlakoztathatóság, mint a nagyobb modellekben, például az új Ford Kugában. Mindez egy olyan gazdagított és egyszerűsített kínálatban, amely minden eddiginél könnyebbé teszi az ügyfelek új generációja számára, hogy a kalandjaikhoz megfelelő Pumát válasszák.”

Ennek jegyében a vásárlók háromféle – Titanium, az ST-Line és az ST-Line X – kivitel közül választhatnak, melyek mindegyikét a Puma immár ikonikussá vált kupés külső vonalvezetése jellemzi, egyedi lökhárító- és hűtőrács-kialakítással és könnyűfém keréktárcsa-dizájnnal. A markáns megjelenéshez hatféle külső árnyalat társulhat, köztük az új Cactus Grey árnyalat, illetve a Puma-emblémát az úttestre vetítő kilépő fény is újdonságsok listáját bővíti. Ahogy az új fényszórók is, ám azok jóval többet nyújtanak egyszerű esztétikai élménynél. Az opcionális Dinamikus Mátrix LED technológia Prediktív Dinamikus Kanyarvilágítás technológiája folyamatosan figyeli az autó előtti útszakaszt, és bevilágítja a kanyarokat, hogy a vezető még jobban lásson.

Szintén a biztonságos vezetést, a mindennapi használatot segíti az immár jóval természetesebb érzést nyújtó „Stop&Go” és sávközép tartó funkciókkal kiegészített Intelligens Adaptív Sebességszabályozó Automatika és a kanyarokban, körforgalomban és autópálya le- és felhajtókban is ügyesen dolgozó Prediktív Sebességasszisztens. A városii utcácskákban a felülnézeti képet adó 360 fokos kamerarendszer könnyíti meg a manőverezést és a precíz parkolást.

A szembetűnő, felettébb vonzó külső dizájn mellé most a Puma egy jóval kifinomultabb belsőt is kínál. Az áramló vonalak és az egybefüggő dizájnelemek a legmodernebb digitális kijelzőkkel ötvöződnek, hogy modern vezetési környezetet teremtsenek a még élvezetesebb és kényelmesebb utazások érdekében.

Két nagyméretű képernyő segíti a vezetőt, hogy azonnali információkat kapjon a járművéről és a környezetéről. Az éles képet adó, 12,8 colos digitális műszeregység személyre szabható, így mindig azok az adatok jelennek meg rajta, amit a pilóta a leghasznosabbnak tart, a nagy felbontású 12 colos központi érintőképernyőn pedig jól áttekinthetők és kezelhetők a térképek, az infotainment rendszer és az olyan funkciók, mint például a klímaberendezés vagy az ülésfűtés.

Ráadásul az új Pumában a SYNC 4 rendszer kétszer olyan erős hardveres kapacitással működik, mint az elődjében, ezáltal sokkal gyorsabban elérhetők a leggyakrabban használt funkciók. A beszédvezérlés megérti a hétköznapi szófordulatokat, az okostelefonok pedig könnyen integrálhatók a vezeték nélküli Apple CarPlay és Android Autorendszereken keresztül. Természetesen ezek vezeték nélkül is tölthetők.

Praktikusságát az innovatív MegaBox fokozza, mely mintegy 80 liternyi, a csomagtér padlójába integrált tárolóhelyet biztosít. Ezzel körülbelül 115 cm magas tárgyak is tárolhatók a csomagtérben – akár függőleges pozícióban is. A MegaBox 456 liter hasznos csomagtér-kapacitást biztosít öt személy mellett a 4,2 méter hosszú Pumában, melynek eredményeképpen a kompakt crossover simán megbirkózik a családi nyaralások és egyéb kalandok kihívásaival.

Az új Puma dinamikus mozgatásáról a Ford 1,0 literes EcoBoost Hybrid motorja gondoskodik, amelynek 48 voltos mild hybrid technológiája mérsékli az üzemanyag-fogyasztást, és akár 155 lóerős csúcsteljesítményt biztosít. A sportos sofőrök számára a Ford Performance kifejlesztette az új Puma ST Powershift verziót – sportos futóművel, stílussal és felszereltséggel, és akár 170 lóerős maximális teljesítménnyel, amit az alapáron kínált, villámgyors hétfokozatú automata sebességváltó továbbít a kerekekhez. Ez az egység egyébként a többi Puma-változathoz is megrendelhető opcióként.

Kapcsolódó cikkek

Teszt Verdák

Régi ismerős – Suzuki Swift 1.2 DualJet GL+ teszt

Ami a rendszerváltás előtt a Lada és a Trabant volt, az a rendszerváltás után az Opel Astra és a Suzuki Swift lett. Mindegyik autóval, Swift esetében főleg a (Magyarországon) első generációssal mindenkinek van egy sztorija, ahogy azelőtt a szoci remekművekkel.  És még mindig rengeteg szaladgál belőle az utakon, valamelyik papaautóként van óvva még a napfénytől […]

Olvass tovább
Hírek Itthonról Motor Utcán

Bemutatkozik az új Honda CB 1000 Hornet

A 2023-ban bevezetett CB750 visszahozta a legendás Hornet (magyarul lódarázs) nevet az európai köztudatba. A streetfighteres stílus, a lehengerlő erő és a tűpontos kezelhetőség elképesztően népszerűvé tette. Az idei évi eladások alapján, augusztusig bezárólag, kijelenthetjük, hogy Európa legkedveltebb naked motorját tisztelhetjük benne. A 2024-es modellév ugyancsak érdekesnek ígérkezik jön a szemet gyönyörködtető CB500 Hornet és […]

Olvass tovább
Hírek Nagyvilág Verdák

Új Peugeot E-5008 Premier előtti pillantás az újdonságra

A kategóriák felett álló nagy elektromos SUV gáláns helykínálatot, 7 kényelmes ülőhelyet és könnyen hozzáférhető harmadik üléssort kínál. A hamarosan bemutatkozó újdonságot egy premier előtti videóban láthatjuk először, mely a legújabb, felső kategóriás, nagy elektromos PEUGEOT SUV belső terébe enged bepillantást. https://stellantis3.dam-broadcast.com/pm_12808_2419_2419427-ec4m0tyqok.mp4 Az új modell is megkapja a Panoramic PEUGEOT i-Cockpit® vezetőhelyet, mely magasabb szintre […]

Olvass tovább
error: Védett tartalom