Gender Tamás Junior a Circuit Du Val D’Argenton versenypályán versenyzett

Nem volt kegyes az időjárás Gender Tamás Junior hétvégi versenyein. A Hungarian Motorsport Academy fiatal versenyzője nagy reményekkel vágott neki a franciaországi OKJ fordulónak, ugyanis az előző hetekben már volt lehetősége megmérettetnie magát a Val d’Argenton versenypályán. A szabadedzéseken be is igazolódtak ezek a magas elvárások, ugyanis Tamás az első helytől pár századra gokartozott, végig a mezőny elejében. Szokásához híven az ifjú gokartos az élmezőnyt célozta meg az időmérő edzésen, azonban a pálya 2. szektorában hirtelen eleredt az eső, így az éppen gyors körön lévő magyar versenyző nem tudott tovább javítani az időeredményén, és századokkal csupán, de végül a Top10-en kívül, a 11. helyen végzett.

Az első versenyre normalizálódtak a körülmények és Gender Tamás Junior újra megmutathatta a benne rejlő potenciált, a verseny leggyorsabb körétől mindössze 0,031 ezreddel elmaradva, a legjobb 10-ben végzett!

Erős versenytempójával bizakodva várta a 2. versenyt, ahol azonban egy versenytárs figyelmetlenségének köszönhetően sérült gokarttal kényszerült teljesíteni a versenyt. A vétkes versenyzőt kiállították sportszerűtlen manővere miatt, azonban ez nem segített a végeredmény alakulásában.

A harmadik verseny váltakozó körülményeihez remekül alkalmazkodott Gender Tamás Junior, és egy szenzációs rajttal, látványos előzéseket bemutatva egészen az 5. helyig küzdötte fel magát! Sajnálatos módon a csapat nem a legmegfelelőbb taktikát választotta, ugyanis Tamás gokartjára használt esős keveréket raktak fel a rajt előtt, így a HMA pilótájának tempója körről-körre esett vissza a versenytáv végéhez közeledve. Hatalmas pozitívum, hogy a gumik teljesítményének visszaeséséig tartani tudta a lépést az élmezőnnyel!

A zárónap bemelegítő edzésén Gender Tamás Junior ismét bekezdett és a csúszós, nedves aszfalton a 7. helyen zárt, 2 tizedre csupán a leggyorsabb versenyzőtől. Az elődöntőbe bejutva egy igazán harcos versenyzést bemutatva újabb kiemelkedő eredmények voltak kilátásban, amikor is egy ütközés következtében megsérült gokartjának váza, így messze az ideális körülményektől kellett futnia a versenyhétvége hátralévő részét és önhibáján kívül kényszerült hátra a mezőny elejéből.
A nehézségek ellenére is bizakodva várhatja a HMA versenyzője az elkövetkezendő versenyeket, ugyanis az bebizonyosodott, hogy a tempója adott körülmények között az élmezőnyével azonos, és a versenyeken is számtalan előzést bemutatva, magabiztosan gokartozott.

A Hungarian Motorsport Academy utánpótlás nevelési rendszert a Széchenyi Egyetemi Csoporthoz tartozó HUMDA Magyar Mobilitás-fejlesztési Ügynökség Zrt. hozta létre és működteti.

Junior – CIK – FIA
European Championship
OKJ – 2024.04.25-28.

– Gender Racing Team –

Kapcsolódó cikkek

Hírek Itthonról Verdák

A V4Grid nemzetközi konzorcium projektje támogatást nyert az Európai Interreg Central Europe programban

Az innovatív nemzetközi V4Grid projekt közel 2,4 millió eurós támogatást kapott az Interreg Central Europe programban. Ezt az ambiciózus kezdeményezést egy 11 partnerből álló konzorcium viszi véghez, amely különböző iparági szereplőket tömörít magába, úgy mint: energetika, autóipar, töltőberendezés gyártó, jog, szoftver fejlesztő, mesterséges intelligencia fejlesztő, akadémiai illetve K+F területek képviselői Csehországból, Lengyelországból, Magyarországról és Szlovákiából. […]

Olvass tovább
Hírek Itthonról

Húszéves a BMW Group Magyarország

A BMW és MINI márkák hazai képviseletét ellátó, gyári tulajdonú leányvállalatot 2004 tavaszán alapították. Az elmúlt húsz évben az immár BMW Group Magyarország néven működő vállalat az értékesítés és vevőszolgálat terén csaknem töretlen növekedési pályán haladt, országos márkakereskedői és márkaszerviz hálózatot épített ki és szervesen beépült a pezsgő hazai kulturális életbe. A BMW Group leányvállalatként […]

Olvass tovább
Hírek Nagyvilág Utcán Verdák

Az új MINI John Cooper Works a nürburgringi 24-órás futamon debütál a nemzetközi világpremier előtt

A MINI és a motorsport rajongói egyként várják az új MINI John Cooper Works debütálását. A nóvum első ízben a világ egyik legkeményebb hosszútávú megmérettetésén mutatja meg magát: a nürburgringi 24-órás futamon, amelyen a pilóták és a csapatok a sebesség, a rátermettség és a megbízhatóság egész napos, kimerítő csatájában hódítják meg a legendás Nürburgring Nordschleife […]

Olvass tovább
error: Védett tartalom