Honda újdonságok a 2023-as Japán Mobilitási Kiállításon

A Honda Motor Co., Ltd. nyilvánosságra hozta, hogy milyen autókat, motorkerékpárokat, műszaki fejlesztéseket, szerszámgépeket és tanulmánymodelleket mutat majd be a 2023-as Japán Mobilitási Kiállításon, azaz a korábban Tokyo Motor Show-ként ismert JAPAN MOBILITY SHOW-n. Sajtónapok: október 25-26., nyilvános napok: október 28-tól november 5-ig.

A Honda mobilitással kapcsolatos fejlesztéseit a márka jelmondata határozza meg: Az álmok ereje – Így hozzuk Önt mozgásba. – A sokat mondó szlogent az alábbi üzenettel toldották meg a Honda munkatársai:

„A Honda mindig is azoknak köszönhette erejét, akik a vállalatnál dolgoztak. Nagyra törő álmaiknak és lelkiismeretes munkájuknak köszönhetően csupa olyan termék született, ami nemcsak a helyváltoztatásban segítette az embereket, hanem szívüket is megdobogtatta, sőt nagyban hozzájárult ahhoz, hogy valósíthassák újabb és újabb álmaikat, melyek a jövőt formálják”.

A globális jelmondat azt a szenvedélyt hivatott szavakba önteni, ami a Japán Mobilitási Kiállításon bemutatkozó termékek, szolgáltatások és technológiák kidolgozását is hajtotta. Ezekkel a vásárlók „áthághatják a tér és az idő korlátait, valamint kiterjeszthetik képességeiket és lehetőségeiket”. A Honda kiállítási területén a látogatók elképzelhetik saját jövőbeni álmaikat, és olyan élményekben lehet részük, amelyek újabb álmokat hívnak életre.

■ A Honda standjának témája: „Honda DREAM LOOP” (magyarul Honda ÁLOMISMÉTLŐ)

A „Honda DREAM LOOP” abba a jövőbe kalauzolja el az érdeklődőket, amit az emberek különféle álmai formálnak. Ezek az álmok egyre inkább kiteljesednek majd, méghozzá olyan mobilitási eszközökben és szolgáltatásokban, melyek alapját a Honda álmaiban szereplő fejlesztések adják.

A Honda által kialakított látogatói tér nemcsak azon álmokkal és elképzelésekkel ismerteti meg az érdeklődőket, amelyek megvalósultak, hanem arról is képet ad, hogy miként alakulhat az emberek hétköznapi élete, ha a Honda álmai megvalósulnak. Az ilyen kiállítói terekkel azt kívánja elősegíteni a vállalat, hogy a vásárlók megértsék a Honda álmait és a jövőbeni társadalomról formált elképzeléseit.

Mindemellett a Honda különleges, JAPAN MOBILITY SHOW 2023 kapcsán létre hozott honlapja olyan látogatói-résztvevői élményt nyújt, ami alkalmat ad a felhasználóknak, hogy saját szavaikkal írják le az álmaikban szereplő mobilitási formákat. A bevitt szövegből mesterséges intelligencia generált álomképet mindenkinek. Ezek a rajzok a Honda kiállítási területén elhelyezett LED-falakon is megjelennek majd, arra ösztökélve a szemlélőket, hogy maguk is elábrándozzanak a Hondával közösen megteremthető, jövőbeni életterekről, és osztozzanak az alkotás örömében.

A kiállításon megjelenő főbb Honda újdonságok

Az álmok megtestesüléseként létre jövő mobilitási termékekkel a Honda valódi értéket kíván teremteni. Célja, hogy az emberek „átléphessék” a tér és az idő korlátait, s kiterjeszthessék képességeiket, illetve lehetőségeiket”. Maga a kiállítás és a különleges honlap is azokat a Honda termékeket és technológiákat mutatja be, amelyek ilyen értéket képviselnek.

SUSTAINA-C és Pocket tanulmány (Világpremier)

A tanulmánymodellként színre lépő elektromos személygépkocsit és motorkerékpárt úgy tervezték, hogy segítsen lebontani a korlátozott energiaforrások jelentette korlátokat. Mindkét jármű újrahasznosított és újrafelhasznált akrilgyantából készül, s azt bizonyítja, hogy megfelelő alapanyag-körforgással fenntartható és szórakoztató mobilitási eszközök hozhatóak létre, melyek hosszú távon is biztosítják a helyváltoztatás szabadságát.

SC e: Concept (világpremier)

Egy elektromos tanulmánymotor, amivel az időkorlátokat bonthatják le a felhasználók. Mivel az energiaforrás könnyedén cserélhető, nem kell az akkumulátorok töltésére várni, tehát rengeteg idő szabadul fel. A Honda Mobile Power Pack e: névre keresztelt cserélhető akkumulátorcsomaggal kihasználhatóak a megújuló energiaforrások előnyei, nem mellesleg garantált a kimagasló teljesítmény és a magával ragadó vezetési élmény. Mindez kényelmessé és környezetbaráttá teszi a hétköznapi mobilitást.

HondaSpecialty Sports tanulmány (világpremier)

Egy elektromos sportkocsi tanulmánymodellje, ami a vezetés színtiszta élményével ajándékozza meg a pilótát, tanúbizonyságát adva, hogy a karbonsemlegesség és az önvezető járművek korában is élvezetes lehet egy autó, és jelentős időt takaríthat meg gazdájának. Egyedi megjelenésével és egyedülálló képességeivel ez a koncepció segíthet még gazdagabbá és élvezetesebbé tenni a mindennapokat.

HondaJet/Honda eVTOL *1

A Honda a földön és a levegőben egyaránt segíti az emberek helyváltoztatását, így „három dimenzióban” járul hozzá a tér és az idő korlátainak ledöntéséhez. Hogy a látogatók megismerhessék a vállalat szerteágazó tevékenységét, a Honda kiállítja a sugárhajtású HondaJet Elite II üzleti repülőgép belterének élethű mását, ahol bárki kényelembe helyezkedhet és átérezheti a különleges gépmadár nyújtott élményt. Ráadásként a Honda eVTOL 1:5 arányú modellje is megtekinthető lesz, sőt a Honda a VTOL jelenleg fejlesztés alatt álló hibrid, gázturbinás hajtóművét is közszemlére bocsátja a japán cég.

*1 eVTOL: elektromos, függőleges felszállásra és landolásra képes légi jármű

Elektromos termékek, amelyek működését a Honda Mobile Power Pack e: biztosítja
A megújuló forrásból származó energia tárolását és hordozását lehetővé tévő Honda Mobile Power Pack e: különféle alkalmazásával azokon a helyeken is megoldható a fenntartható és szabad mobilitás, ahol korlátozott az energiaellátás. A Honda számos olyan elektromos terméket mutat be, amelyek áramellátásáról Honda Mobile Power Pack e: vagy egyéb innovatív technológia gondoskodik.

Honda CI-MEV (világpremier)

Ezt a kétüléses, négykerekű, elektromos járművet egyebek mellett a Cooperative Intelligence (CI) és az önvezető rendszer teszi egyedülállóvá. Mindkettőt a Honda fejlesztette, és azt a célt szolgálja, hogy az „utolsó mérföldön” is egyszerű és hatékony legyen a helyváltoztatás. A CI-MEV kibővíti az emberek életterét, hiszen olyan területeken oldja meg a mobilitási gondokat, ahol nincs tömegközlekedés és/vagy az embereknek sokat kell gyalogolnia.

Honda Autonomous Work Vehicle (Honda Autonóm Munkajármű, japán premier)
Ez a platformszerű, különféle kiegészítőkkel felszerelhető, megannyi munkára befogható, autonóm jármű nagy terheket is könnyedén elszállít. Mivel olyan környezetben is elboldogul, ahol az emberek csak nehezen, nagyban hozzájárulhat a felhasználók képességeinek és lehetőségeinek kibővítéséhez.

Honda Avatar Robot

Az úgynevezett avatar robot szintén segít az embereknek, hogy „átléphessék a tér és az idő korlátait, s kiterjeszthessék képességeiket, illetve lehetőségeiket”. Hatékony mivoltát és például sokujjas kezét a Honda egyedülállóan gazdag robotépítési tapasztalatának köszönheti, melyet egyebek mellett az ASIMO humanoid és mesterséges intelligencián alapuló távirányítási rendszerének fejlesztésekor szerzett. A Honda Avatar Robot lehetőséget ad az embereknek, hogy távolról kezeljenek vagy tapasztaljanak meg dolgokat, mintha csak személyesen lennének jelen.

UNI-ONE

Ez egy kéz nélkül használható, személyi közlekedési eszköz, amelynek alapját a Honda által fejlesztett különleges egyensúlyozó rendszer, valamint a Honda Omni Traction Drive System névre keresztelt, minden irányba gurulni képes, hajtott kerék adja. E két technológia révén az UNI-ONE egyszerű súlypontáthelyezéssel, ülve irányítható, felállás nélkül is szabad mozgást biztosítva a felhasználónak. Az UNI-ONE a mozgásukban korlátozott emberek lehetőségeit is kibővíti.

Kapcsolódó cikkek

Hírek Nagyvilág Utcán Verdák

A Toyota Yaris Cross vezeti Európa kedvenc újautókategóriájának értékesítéseit

Az idén modellfrissítéssel jelentkező, immár két különböző teljesítményű környezetbarát öntöltő hibrid elektromos hajtással elérhető, mesterséges intelligencia alapú high tech biztonsági és vezetéstámogató/vezetésoptimalizáló rendszerekkel teletűzdelt Toyota Yaris Cross magabiztosan vezeti az európai kisméretű SUV eladásokat, ez a kategória számít messze a legnépszerűbbnek a kontinensen. Amint az Autonews írásából kiderül, ez az első alkalom, hogy Európa legkedveltebb […]

Olvass tovább
Hírek Itthonról Race

Kiss Norbert – Tízből tíz!

Misano és a Slovakia Ring után Zolderben folytatódott a 2024-es kamion Európa-bajnokság. A Révész Racing pilótája, Kiss Norbert Belgiumot is meghódította. A HUMDA Magyar Autó-Motorsport és Zöld Mobilitás-fejlesztési Ügynökség Zrt. közreműködésével versenyző magyar Európa-bajnok az időmérőn ismét a leggyorsabb volt szombaton, idén mindig az első starthelyről indulhatott. A versenyen Albacete szorongatta a rajtnál, de a […]

Olvass tovább
Hírek Nagyvilág

A Toyota-kereskedés, ahol szó szerint megállt az idő

Apokaliptikus hangulatú videojátékokban találkozhatunk olyan utcaképpel, mint ami az észak-ciprusi Varósziában fogadja a látogatót – illetve pont, hogy néhány utca kivételével nem fogadja. A város 1974 augusztusa óta lakatlan: amikor a sziget ötven évvel ezelőtt politikailag két részre szakadt, az eredetileg görögök lakta várost irányításuk alá vonták a török csapatok, a lakosság pedig még azelőtt […]

Olvass tovább
error: Védett tartalom